Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (7)

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Vynikající, úžasně zvládnuté spojení světa reality a fantazie. Silný a drsný příběh. Není to pohádka ani omylem, ale základní lidská zkušenost, že všechno, co za něco stojí, bolí, a někdy hodně. Del Toro je důsledný, hrdinové musí za každou chybu platit, a to tvrdě. Nikdo nic nedostane zadarmo, nic se nepromíjí. Výborné herecké výkony, skvělá kamera a atmosféra.

Kráva

Kráva (1993)

Skvělý film. Minimalismus v nejlepším slova smyslu. A herecké výkony, které utáhnou zvolenou formu. A všechno se vešlo do necelých 90 minut. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Nádherný film, pro mě nikoliv o pomstě, ale o osudovosti. Každého z nich dohání jeho vlastní minulost. Úsporné dialogy vystihující všechno podstatné. Tohle mají studovat všichni, kdo si myslí, že bez dlouhých řečí to nejde. A k tomu ten tón harmoniky a nádherná Morriconeho hudba, která vyjadřuje všechny emoce.

Máme papeže!

Máme papeže! (2011)

Nádherně lidský film se skvělou směsicí vtipných momentů a osobního dramatu člověka, který celou bytostí cítí, že novou úlohu nezvládne. Ve výborné paralele se prolíná příběh zkušeného herce s kardinálem, který nebyl pro nedostatek talentu přijat ke studiu herectví a psychiatra, který je nejlepší, a to je důvod proč s ním jeho manželka nedokáže žít. Největším štěstím pro kardinály je zachování klidu a pohodičky. Vzácný svět s absencí ambicí a jisté božské prostoty až dětinskosti. Hlavně, ať papežem nejsem já. Pánové, ale někdo musí být přece zvolen. Závěr se Morettimu opravdu povedl. Nově zvolený papež nepochybuje o Bohu, a ani o správnosti volby, současně ale jasně vidí, že daný úkol nezvládne.