Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Vylodění bylo úžasné, ale ta závěrečná pasáž filmu...to se ani nedá slovy (či písmem) vyjádřit! Spielberg má mou velkou poklonu už jen za to, že se nebál dát prostor coby "akčnímu hrdinovi" Tomu Hanksovi, který by mi spíš seděl do volného pokračování Rain Mana - ale Hanks je holt herec, co by asi zahrál i rozbitou zářivku!

Rocky

Rocky (1976)

Stallone by už nikdy v životě nemusel natočit nic jiného, přesto bych měl do smrti na peřiňáku jeho fotku v boxerských rukavicích. Skvělý příběh, skvělí herci, ale prostředí philadelphských slumů 70.let, včetně upocených a smradlavých boxerských mlátiček, uhlazených lichvářů a nesnadného života, je ještě o kategorii výše. Sly je prostě moje krevní skupina a další díly Rockyho mě v tom vždy jen utvrdí.

Čarodějův učeň

Čarodějův učeň (1977)

Co se týče animovaných a loutkových filmů, může nám celý svět pana Zemana navždy závidět! Kdyby se tenhle člověk narodil v Americe, zemřel by díky svému abnormálnímu talentu asi jako nechutně bohatý a slavný autor nějaké komerčně profláklé postavičky s copyrightem. Nestalo se tak a jeho jméno snes vzývají pouze fajnšmekři. Karel Zeman byl opravdu frajer!