Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (39)

plakát

Den, kdy jsem se nenarodila (2010) 

Myšlenka filmu nění špatná a dalo by se na ní vystavět jistě perfektní dílo, nicméně zde se tomu tak nestalo. Pokud si přečtete popisek k filmu, tak vlastně máte 90% děje za sebou a film vám již skoro nic nepřinese - abych mu nekřivdil, jeden malý dějový netušený (alespoň ne zcela) kousek tam je. Přitom co chvíli se zde nabízí nějaká boční dějová linka, která by se dala s hlavním dějem krásně propojit a dodat mu tak trochu víc šťávy. Sám jsem jen při sledování vymyslel aspoň čtyři - čímž nechci poukázat na své vlohy filmového scénáristy, jako spíš na prázdnotu filmu, kdy jsem měl na takovéhle hovadiny dost a dost času. Jinak řečeno, pokud by se jednalo o dvacetiminutové dílko nemuselo by to být vůbec špatné, ale takhle se to topí ve vlastní prázdnotě.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Je pravdou, že film působí lehce nízkorozpočtovým dojmem, ale mě to přišlo právě velice vhodné. Film je založen na prožitku, že tohle se mohlo stát každému z nás, že se to může stát našim dětem nebo alespoň někomu z jejich spolužáků. Výraznější filmařské pojetí by tomu dle mého naopak ublížilo, jelikož by ten film řadě lidí odosobnilo.

plakát

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011) 

Abych řekl pravdu, čekal jsem daleko drsnější (nemyslím teď krvavější) podívanou. Tím jak je to vyprávěné z pohledu matky, která vlastně zpětně syna nenávidí již od první chvíle jeho života a chová se k němu velice chladně, jsem nakonec z filmu neměl vůbez zamýšlený dojem, že syn je téměř ďábel a chová se příšerně ke všem okolo, nýbrž pouze, že se s matkou prostě nesnáší jako mnoho jiných děcek v tomhle i jiných státech a s okolními lidmi celkem v pohodě vychází. Vezměmě si třeba jeho sestru - kdyby se k ní choval neustále zle, projevovala by mu tak veřejně náklonost a chtěla si s ním hrát? Prostě kdyby to bylo podáno klasickou narativní formou a oproštěno od artových prvků, vyznělo by to dle mého daleko silněji. Takhle se to konečné vyústění pro mne těžko zapadající do celkového dějového rámce. Shodou okolností jsem den před tím viděl estonský Klass a jeho dozvuky mi v hlavě stále rezonují, zatímco tento film šel takříkajíc jedním uchem a okem tam a druhým ven.

plakát

Srbský film (2010) 

Tak tohle byl po dlouhé době opravdu nezapomenutelný zážitek. Už dlouho se mi nestalo, že bych u některých scém podvědomě odvracel hlavu. Nicméně to neminím jako negativum tohoto filmu - naopak to vnímám jako jeho hlavní pozitivum, kteýrm naplnil své žánrové určení. Pokud by tam tyto scény nebyly šel bych s hodnocením daleko níž. Vyčítat mu tyto scény je jako vyčítat komedii, že je vtipná. A v paralele k té komedii, by bylo tohle sranda až do nebe. Nicméně na plné hodnocení mi tam přece jen chybí určitá scénáristická dotaženost zejména toho závěru - ten mi přišel mimo. Ale i tak vytečný zážitek a termín novorozené porno mi z paměti dlouho nikdo nevymaže.

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Kdykoliv slyším úvodní melodii začíná se mi v duši rozlívat jakési příjemné teplo a pohoda....a nemyslím to nadneseně - na mne skutečně tento horecký koncert obou mistrů působí jako jakési analgetikum smíchané s antidepresivem...

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Existují desítky komedií založených na převlecích, které jsem viděl a předpokládám, že stovky či spíše tisíce těch které jsem neviděl, ale jen málokterá se dá nazvat skutečně povedenou. O někdo to rád horké to platí stoprocentně....nazval bych ji v tomto směru dokonce geniální.

plakát

Země, odkud přicházím (1956) 

Trošku naivní ale k vánocům takové pěkné a hodící se. A já mám Becauda a jeho písně, ostatně jako všechny francouzské chansoniery té generace, tak rád.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Nebudu zde zmiňovat výtečné vykreslení jendotlivých postav jednotlivými herci (ač bylo vskutku mistrovské) ani atmosféru, která by se dala tak říkajíc krájet. Chtěl bych pouze říci, že tenhle film by si měli pustit vždycky všichni ti šílení kecálisté na novinkách, idesu, lidovkách atd., kteří kdikoliv se napíše o jakémkoliv zločinu, hned by chtěli prvního podezřelého věšet či ještě lépe lámat v kole aniž by se nechávali zmást tak ubohou připoínkou jako jsou nějaké pochybnosti....

plakát

37 a půl (2005) odpad!

Hodina a půl čistého utrpení v brněnském kině Art. Film potacející se mezi nudou a trapností s naprosto předvídatelným scénářem snažícím se vyvolat u žen středního věku nával emocí. Brrrrrrrrrrr. EDIT: koukám, že Lenuse nepochopila rozdíl mezi komentáři a rubrikou diskuse, propřípadě soukromýma zprávama. Pokud máš jakýkoliv problém s mým hodnocením nechápu, proč vypisuješ své invektivy sem a nenapíšeš mi normální zprávu. Očekávám, že svůj příspěvek alespoň přesuneš do diskuse, kam patří a kde se oně něm je možné kolektivně bavit - nebo to neměl být diskusní příspěvek, ale jen žlučovité odplivnutí za to, že si někdo dovolil ohodnotit pravdivě film, který se mu prostě nelíbíl? Smiř se prostě holka s tím, že všichni nemají stejný filmový vkus a ty nejsi žádný arbitr správnosti - taky ti nikdo nevyčítá, že se ti nelibí třeba Happy tree friends - ale možná tam v komentáři k němu je právě řečeno to, co je tvůj problém - ty se totiž díváš na lidi, co mají jiný filmový vkus svrchu....EDIT2: Jestě jednou a konkrétněji - kupa lidí chodí k tvému nemalému překvapení i na filmy, ze kterých následně nadšena není - projevují se tam jisté prapodivné důvody zcela nefilmového charakteru jako je snaha někomu udělat radost (nic neříká?), neublížit někomu (pořád nic?), radost z radosti někoho jiného (ani tohle ne?), radost ze sdílení času s jinou osobou či osobami...atd....ale já vím pro tebe jsou tyhle důvody k politování. No holt někomu prostě příjde lepší než vstát po deseti minutách a odejit radši takový film dokoukat (když už si ho ostatně stejně zaplatil) a nekazit radost druhému či ostatním - no a potom napsat na CSFD recenzi tohoto filmu tak jak mu pripadal. Jeste takova otazka na konec - pokud by všichni chodili a sledovali jen filmy, které je baví, nemeli by zde být všechny filmy v červených číslech? ;)

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) odpad!

Chtěl bych si zde na oplátku rýpnout trošku do lidí, kteří zde moralizují, že samé odpady jsou jenom póza a že si to tak špatné hodnocení nezaslouží, jelikož všechno nemusí být jenom kvalitní a máme tu i ženy v domácnosti, důchodce atd. Jistě, že máme - tak ať jdou sem a dají tomu pět hvězdiček když se jim to líbí. Já přece nebudu dávat vyšší hodnocení něčemu jen proto, že vím, že někomu se to asi libí. S touto informací pracují již televize a prodejci reklamy, ale mé hodnocení přece MÁ BÝT SUBJEKTIVNÍ právě proto, že to je moje hodnocení - já v něm vyjadřuju, jak se mi daný film libí či ne. Teprv souhrn těchto hodnocení právě na serveru jako je čsfd může ukázat nějakou objektivní informaci - a pokud tato informace není zcela objektivní mohou za to ti co nehlasovali a ne ti co hlasovali a dali odpad!!!