Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (34)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Nevím, jak bych hodnotil, kdybych neznal knihu.. ale takhle.. film nemá s knihou společného (kromě názvu a jmen postav) snad nic. Knižní scény jsou vynechávány a když už se objeví, jsou zpravidla totálně překrouceny, jako by Jackson četl Tolkienova Hobita totálně na šrot! Místo filmově ztvárněných scén z Tolkienova Hobita můžeme vidět jen cosi, co se jím (velmi volně!!) inspirovalo a zároveň Jackson vykrádá sám sebe (některé scény skoro až okopíroval ze svého perfektního pojetí Pána Prstenů).. Navíc už ten začátek? Vůbec nepokračuje tam, kde první Hobit skončil, tedy letem orlů. Místo toho naše parta trpaslíků leží v kopcích a utíká skřetům. WTF? co se stalo mezi tím? Divák se nedoví... Všechno špatně. Nikdy víc..

plakát

TAP: Maxova Hra (2012) (studentský film) 

jistě, mouchy to má (zvuk, herectví - ačkoli herectví bylo vcelku dobré a vysloveně špatný nebyl nikdo, dá se říct), ale to všechno se dalo u amatérského filmu víc než čekat. řekl bych, že je to film vážně spíše pro diváky, seznámené s Magic. jako bývalý hráč, občas toužící po návratu, jsem se ve filmu vcelku našel. nevadil mi ani ten patos a občas až trapné scény, na poli amatérských filmů je to přes to zkrátka nadprůměr. i přes délku filmu (u amatérských jsem zvyklý na krátkometrážní) jsem se nenudil (i když ano, některé scény by si zasloužily zkrátit), ale naopak docela dobře bavil. palec nahoru, rád se podívám i na pokračování.

plakát

Paralelní světy (2012) 

mám hrozné dilema, jestli tři, nebo čtyři hvězdy. nekonec jen tři, protože se z toho dalo vytěžit mnohem víc a závěr se moc nepovedl. bylo to ale dobře natočené a vizuálně skvělé. sice to ve mě skoro nic nenechalo, ale i tak to určitě stojí za to vidět..

plakát

Atlas mraků (2012) 

Na film jako je Atlas Mraků bych potřeboval pár hvězd pro hodnocení navíc! Jsem totálně nadšen. Ale malá rada: nejdříve se podívejte na film, teprve potom si přečtěte knihu. Film je naprosto úžasný, ale po knize by vás i přesto mohl trochu zklamat a to by byla neuvěřitelná škoda!

plakát

Bídníci (2012) 

Některé části poměrně zdlouhavé a přehnaná romantika a uslzenost mě občas dost nudila. Přesto většina scén dobrých, některé perfektní a celkový dojem to ve mně zanechalo velice dobrý, ve výsledku jsem opravdu spokojen! Vizuálně ovšem naprosto perfektní kousek! Některé hudební motivy dost zdařilé a komediálnost postavy Sacha Baron Cohena film pěkně oživuje (ačkoli v tom, jinak vážném, filmu by mohla leckoho spíš otravovat). Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale tři by byly příliš nefér..

plakát

Pohwa sogeuro (2010) 

Hodně silnej zážitek. A to nemám válečné filmy moc rád a původně jsem se díval jen proto, že mě zajímalo, jak si T.O.P (Seung-hyeon Choi) poradil jako herec :)

plakát

Na cestě (2012) 

těžko říct, co bych si z filmu odnesl, kdybych nečetl předlohu.. ale já jí četl a tak jsem spokojen :)

plakát

Ikarie XB 1 (1963) 

Zajímavost: Podle filmu byl pojmenován český magazín zaměřený na sci-fi - Ikarie, který se později přejmenoval na XB1

plakát

Paranormal Activity 4 (2012) 

ale jo, občas jsem se docela i zasmál. bohužel jsem se zasmál tam, kde jsem se měl spíš leknout. jinak docela nuda... jedna hvězda za to, že se aspoň hezky koukalo na Kathryn Newton.

plakát

Máj (2008) 

Krásný záběry. Celkově docela slušný film (ačkoli mě neuvěřitelně sralo, že to pojal skoro jako soft porno), jenže je tu jedno obrovské ALE. A přes to se nedá přenést. Kam zmizela předloha? Ono co může vzniknout, když někdo chce natočit báseň jako je Máj, která stojí na nekonkrétnosti? No, kdybych hodnotil jen držení se předlohy, dám odpad a litoval bych, že tu není ještě horší hodnocení. Proč to prostě nenazval jinak a nenapsal na plakát drobným písmem "velice volně inspirováno Májem"? jasný, reklama. ale takhle udělal Brabec s velkou reklamou obrovskou blbost,,