Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (278)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Nechtěl jsem žádný z x-menů komentovat, ale tady musím. zkouknul jsem všechny doposavadní x-meny během týdne a nejspíš to byla chyba,protože nejsem schopen si to utřídit v celek a tenhle díl mě absolutně oddělal. Celou časovou linku tohoto dílu jsem nějak nepobral.Budoucnost, ve které Magneto stále ovládá kov, profesor žije a všichni se ukrývají v postapo světě zničeném sentinely. Moc hezké ale nechápu to tedy vzhledem k třetímu dílu,ve kterém to Ratner docela hezky utnul. Tyhle dva díly k sobě prostě nejdou a vylučují se. Jinak bych tento a Vaughnův předposlední dosavadní díl shrnul tím, že jsou si velmi blízké a odlišné oproti ostatním tím,že jsou v některých pasážích zbytečně utahané a ukecané, což tomu ne vždy sluší. Obzvlášť jedná-li se o ty ,,přesvědčovací'' scény, kterých tam bylo po ko*ot. Jako celek se mi to zatím líbí,ačkoliv se musím přemáhat a domýšlet si aby mi to do sebe zapadalo. Nejvíc se mi líbil kupodivu X-Men Origins:Wolverine.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Skutečně hromnice v akčním podání. Myslím, že Amíci mají zase důvod po dlouhé době oslavovat. Konečně se jim povedl skloubit akční sci-fi film, co má hlavu i patu, sympatické obsazení a člověk se nemusí ani uchylovat k hnidopišství a rýpání se v různých detailech. Například mě se nelíbila ,,forma'' mimiků a exo skeleton tu už párkrát byl. No a? Účel světí prostředky.Když už se něco vykrádá tak aspoň kvalitně a nutno dodat, že o 100% lépe, než okradenému. Happyend byl decentní, ale film měl i badass alternativu k zakončení a věřím, že by dopadla možná ještě lépe. Obsah nevítězí nad formou ani forma nad obsahem. Decentní nenáročná ale zároveň promyšlená forma dvouhodinové zábavy. Jde vidět, že když si vezme do ruky tužku scénárista, co si dá k snídani maximálně kafe a cigáro a nešlehne si trip, tak potom na ten trip může naopak vzít publikum. Když vidím něco jako tohle jednou za rok (s dávkou optimismu) a pak zbytek roku narážím na slátaniny říkám si, jak je možné, že ještě filmový průmysl nekrachnul. Mají štěstí, že jsme všichni obyčejní konzumní sračkojedi, kteří se napřesrok pro takovejhle majstrštyk těma hovnama přebrodí.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Zfilmovaná pohádková ptákovina pro děti,u které se mi podařilo dvakrát usnout.Béčkově zpracovaná fraška s Ačkovými parametry bezduchá po úvodních 10ti minutách až do ,,úspěšného'' konce. Nezajímavé postavy- nejzajímavější byl Hlenhodnotný a to už je fakt bída. Kirsten Stewart mám docela rád, ale kladu si otázku,jestli jí její mimika dovoluje víc, než dva tupé výrazy. Mmj. trapnější rádobyhecující proslov před velkou smrští jsem v žádnym filmu nikdy neslyšel. Celý film jsem se nudil a z klimbání mě občas vyvedla nějaká ta průměrná scénka. A jako dodatek jsem byl nucen koukat se na ohlušující kino verzi, kde dialogy byly sotva slyšet, zato hudba a zvuky byly až otravný. Nerad to říkám, ale dost mi to připomnělo Hobita. To byla taky taková nezáživná plošinová skákačka a běhačka. Jenže tam aspoň těch zábavných a vtipných scén bylo o hrst víc. 2* víc ani prd.

plakát

Mother's Day (2010) 

Hned na okraj o žádný horror se nejedná. Je to přesně ta odporná verze filmu jako American crime, akorát v jiném podání. Neříkám, že filmu sráží hodnocení špatné žánrové zařazení ale fakt, že dodnes nebyl nikdo schopný zařadit explicitní násilí nikam jinam, než do toho hororového koutku je dezorientující. Tyhle filmy mají pro mne obrovská positiva i negativa a mrzí mě, že je kvůli mému bloku nedokážu plně docenit. Za prvé musím vyzdvihnout herecké výkony a to především zločinců. Až na některé scény matky, která občas přehrává zahráli vše věrohodně, což mě právě bohužel štve- fanatismus, teror atp. Další věc byl policista pátrající po podezřelých. Pochybuju, že při takovém mimořádném stavu posílají samotného policistu na ,,objížďku''. A poslední věc jsou nelogičnosti v chování. Většiny z nich jsou reálné, další omluvitelné a jiné neuvěřitelné. Například jsem nepochopil za celou tu dobu, co měly kladné postavy v úmyslu dělat při těch jejich ,,převratech''. Mě by v hlavě rašila jediná myšlenka když už bych dostal protivníka na zem a to umlátit ho čimkoliv po ruce. Nebo co hodlala dělat Beth s tou zbraní když se s tím Ikem(nebo jak se jmenoval) dostali k trezoru toho buba. Ale jinak velice pěkně natočené sadistické krimi drama, kterému já bohužel nikdy naplno holdovat nebudu. Každý má něco. Nepotřebuju za každou cenu a co nejsurověji vidět jak je ten dnešní svět zkaženej, když dáte mentálnímu člověku trochu víc svobody. Lepší 3*

plakát

Spartakus (2004) (TV film) 

Kamenujte mě!!! Když to totiž srovnám s HBO spartakem, tak to má pár větších pozitiv. A sice herecké výkony, herecké obsazení samotné, mnohem lepší a racionálnější dialogy, boje se nezaměřují jen na pár hrdinů, na které se sice dalo koukat, ale 3 série ( u některých 4), to je až trochu moc. Upřímně řečeno ani jsem v to nedoufal. Nevím, kolik HBo seriálů vlastně mám nakoukaných ale vím, že jak v GoTu , tak i ve spartakovi svoje digitální loutky(komparzisty) vystavovali ve větším počtu maximálně tak z výšky Boeingu, popř. jedoucího pendolina. Nechci vyloženě tyhle aspekty u tohoto filmu chránit, nebyly nijak extra, ale v porovnání se skandálém, který se odehrával u seriálového Spartaka, sázíc pouze na vyšperkované digitální 300 boje s poutavým vývinem příběhu, u kterého jsem ovšem musel neskutečně trpět u stupidních rádoby melodramatických,kamenných tváří, jejichž příprava na role probíhala z 90% ve fitku. No vem to čert. Oba Spartakové měli pobavit jiným způsobem a oba u mne uspěli s tím rozdílem, že se tohoto filmu nechopil někdo zámožnější, který by tomu dodal ještě věrohodnější nádech, ať už jde o postavy, boje prostě aby se toho na obrazovce objevilo více.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Ani ne tak k filmu, ale k Českým filmům všeobecně- je fakt podivuhodný jak jakejkoliv sebeodpornější dabing je srozumitelnější než-li blábolení v českých filmech, kdy si člověk musí film vracet, odezírat no prostě otravný.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Zábavné? To ano,ale myšlenka postmoderní doby a její hlavní hodnotou mě moc nenadchla.Čas je důležitej i v dnešní době, ale pojem ,,vyčasovat'' v souvislosti se smrtí to je absolutní kravina. A jak tu napsali určitě už jiní, když už takhle originální myšlenku tak ji aspoň rozvést. Ale co se dalo čekat s Justinem v hl. roli, než obyčejnou Forestovinu :) 3* celé. Nenudilo neurazilo, škoda potenciálu. AD- Vlastně když se nad tím tak zamyslím, myšlenka a spád filmu jsou stejné(ptákoviny) jako v Elysiu. Ačkoliv tady musim uznat, že alespoň se nesnaží hrát nijak extra na city.

plakát

Riddick (2013) 

Tak jo. Černočerná tma byla sice táhlejší, ale měla hutnou atmosféru a i přes nepříliš propracovanou zápletku z ní vymáčkla maximum. Všechny postavy měly něco do sebe, potvory vypadaly originálně a celkově film byl napínavý,záživný a hlavně zábavný. U dvojky sice na hutnou atmosféru, zajímavé postavy nedošlo. Zato to ale byl nášup akce a ridick zářil. zde se potvrdil jako suverén nejen vtipu, ale i chladnokrevného kalkulu a mistr bojového pohybu.Takový film sice nemá moc šancí na úspěch zakončit nějak kloudně, zato ale hlavní účel pobavit splnil dokonale. Trojka se tváří stejně vážně jako jednička a snaží se po příletu žoldáku zahrnout i nějakou tu akci, ale tento mix dvou předchozích dílů se jí nevyplácí a nevyniká ani jeden ze dvou faktorů.Spíše se přiklání celkovým tempem k jedničce, ale na to je to příliš strohé a zápletka příliš jednoduchá. Postavy nezajímavé, obludy na planetě spíš vypadají na Afriku po výbuchu atomové bomby a Ridick sám je napsán tak rozpačitě, že když to spojíme s koncem, který mě zklamal tak je z něj zestárlý moralista, který sice pořád má chladnokrevný kalkul, zato už mu moc nejde ta krvavá kolonáda a tak víc spoléhá na štěstí. Jak to taky mohlo dopadnout na pusté planetě s pouhou žoldáckou kůlnou, ve které se dvě tlupy opevní a čekají bůhví na co. Zkrátka, chyběla mi tam nějaká kulervoucí akce nebo pořádná zápletka mezi žoldáky. Ale i přesto všechno, nen to zdaleka to nejhorší co jsem viděl. Z žánru je to průměr a ze série v porovnání podprůměr, ale i přesto to šarm Vina Diesela dokázal utáhnout natolik, že jsem se nenudil. Takže čisté 3*

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nejraději bych hodnotil a komentoval až budou venku všechny díly. Nicméně když si vzpomenu na knížky LOTRa a Hobita, které jsem četl už před delší dobou, tak vim, že nejméně mě bavila úvodní část společenstva kde Tolkien, jako každý jiný autor rozsáhlejších děl měl tendence popisovat krajinu do každé jednotlivé pampelišky od shora až dolu a než se čtenář naděl, byl na 100 straně. A přesně takhle nudný mi připadal i úvod k filmovému hobitovi. Pamatuju si, že Hobit byl z těch 4 knih asi nejzábavnější v tom smyslu,že se tam pořád něco dělo, příběh měl spád a po úvodu udržel v napětí až dokonce. To se o filmu říct nedá. Ano akce je tam po přebujelém úvodu dost, ale všechno se zdá ,,laciné'' na efekt o příběhu minimum a narozdíl od knihy nenechá skoro vydechnout, což taky není dobře. Je to teprve první díl, takže s knihou těžko srovnávat, ale jestli i další díly budou taková, jak to jen říct, puberťácká blockbusterová srandovní ,,skákačka'' tak snížím hodnocení na 2* a uroním slzu a z nostalgie si toho hobita znovu přečtu,pokud na to najdu čas. Ad---- měním na 4* ze 3*. Na podruhé z pohodlí domova se mi to líbilo víc.

plakát

Carrie (2013) 

Původní film jsem neviděl.A nebudu v tom ani nic hledat. Dal bych i pět,ale muselo by to skončit jinak.Neříkám, že jsem to chtěl akčnější,takhle to bohatě stačilo, ale zase na druhou stranu když už jsem tak dlouho čekal. Film se skládá až po 3/4 ze dvou faktorů,který nemám rád a to je americkej styl ,,šikany'' a fanatický pánbíčkáře a jejich kecy, který nemůžu vystát v doprovodu s Juliannou Moore,která je nejen škaredá, ale ještě ji z 90% ve filmech nevyhledávám. Tak či tak konečně přišel film, ve kterém přišlo zadostiučinění oboum faktorům a já se konečně cejtil šťastně,když jsem to viděl. Konečná teze ,,každého můžete provokovat jen chvíli'' jsem si vzal jako proroctví. Byl to takovej středoškolskej masakr jako v Kolumbii,akorát jinak. Kdyby mě film nepobavil asi bych se víc šťoural v tom,proč zval kluk jiný holky na ples jinou holku,když se s ní stačilo trochu víc bavit a vypadali by oba nebo vlastně všichni tři pořád stejně blbě. A na závěr si neodpustím k náboženským fanatikům jako pravověrný ateista:Pronásledovat-chytit-zavřít-lobotomie. Protože jakejkoliv náboženskej fanatik je schopen pro vyšší cíl i zemřit a to je stejný jako zasranej islám a jejich smradlavá Sharíja.