Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Obsahy (3)

Hokej v srdci

Hokej v srdci (2003)

Hokej v srdci - Srdce v hokeji je dokument natočený Českou televizí v roce 2003. V dokumentu, který je rozdělen do dvou částí, uvidíme všechna mistrovství světa v ledním hokeji konaná v Československu. První část obsahuje MS v letech 1933, 1938, 1947 a 1959 a druhá část se věnuje rokům 1972, 1978, 1985 a 1992.

Bronzové halušky

Bronzové halušky (2011) (TV film)

Hokejový dokument Bronzové halušky nám představuje další úspešné tažení české hokejové reprezentace. O rok později, na jiném místě. Po senzačním úspěchu na MS v Německu 2010, kdy naši borci vybojovali zlaté medaile, se úspěšně český tým představil na MS v hokeji na Slovensku. Češi bez prohry prošli základní skupinou a také následným osmifinálem. Ve čtvrtfinále náš tým úspěšně deklasoval USA 4:0, což přivedlo český národ k myšlence druhého zlata za sebou. Sen se bohužel rozplynul, když v semifinále naši podlehli Švédsku 2:5. V boji o bronzové medaile, ale hoši napravili chybu a rozstříleli Rusy 7:4. Dokument byl odvysílán 13.9.2011 přesně týden po havárii letounu u Jaroslavli, kde bohužel tragicky zahynuli i čeští mistři Karel Rachůnek, Jan Marek a Josef Vašíček.

Tým na hraně

Tým na hraně (2010) (TV film)

Dokument o bojovnosti podceňovaného českého národního týmu na MS v Německu 2010. Hodně překvapivých proher vedlo k zatracování tohoto týmu, do něhož z naganských hrdinů přijal pozvání jen Jaromír Jágr, ostatní se z rozličných důvodů trenérovi Růžičkovi omlouvali. Rachůnkův vyrovnávací gól 6 vteřin před koncem v semifinálovém klání rozhodl o tom, že český národ začal znovu věřit tomuto týmu. A bojovnost týmu proti Rusům ve finále si zasloužila sladkou zlatou odměnu.

Reklama

Ovládací panel
3 body