Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (123)

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Skvělé vyvážení temné atmosféry a humoru, místy trošku nudí, ale přijde mi že až zde byl poprvé plně využit potenciál Lokiho, jakožto bůžka který si může ohýbat všechny dimenze jako modelínu... A neproste všichni o spin-off, ty druhé housle mu sluší.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Mnohokrát jsem v diskuzích narazil na výrok ,,Temný rytíř není pravý komiksový film", se kterým nesouhlasím a proto bych v tomto komentáři chtěl tento svůj názor trochu osvětlit. 1) Kdyby zmíněný výrok zněl: ,,Temný rytíř není pravý superhrdinský film", neřeknu ani popel. On totiž komiks má taky žánry. Naučný(McCloud), erotický(Manara), superhrdinský (Marvel a DC), fantasy(Gaiman)... ale také detektivní. A sám Batman není typickým superhrdinou, on je spíš detektivem v high-tech zařízení(svého času zéměrně připomínající da vinciho vynálezy)... a tak to bylo vždycky. Proto se na rozdíl od Supermana ve svých počátcích neobjevoval v Action comics magazínu ale v Detective comics po boku klišoidních chlapíků s lupou. Tolik ve zkratce k tomu, proč TDK není (a neměl by být) superhrdinský. 2)Ale proč je podle mě na druhou stranu ukázkově komiksový: Nolan ve své trilogii dbal především na dvě věci, které jsou pro komiksového Batmana důležité a které mimo jiné slouží jako jediné pojítko mezi ním a superhrdinským žánrem. SYMBOL a vzájemný VZTAH s nepřítelem. Navzdory reálnosti TDK světa byl symbol zachován. Batman si uvědomuje, že síla symbolu je silnější než člověk, který ji nosí (což graduje především ve třetím filmu, ale zde to všechno začíná), to se ovšem nedá říct o většině filmů konkurenčního Marvelu, kde postavy prostě jsou a bijí se, protože by měly. Nad sebou nepřemýšlí. Proč Banner nepřemýšlí nad tím kde začíná Hulk a končí Banner? Zda radiace změnila Bannera na Hulka nebo jen umožnila vzejít na povrh něčemu, co v něm bylo už dávno? Nezachránil Hulk uvnitř Bannera před jistou smrtí ozářením? Co Captain America? Co ideály, za které bojoval během druhé světové války? Naplnily se?.... Omlouvám se za odbočení, jen jsem chtěl předejít argumentům, že na hrdinech Marvelu se nedá nad ničím přemýšlet. A k tomu vztahu: Komiksový svět stojí na filozofii, že existence tohoto světa je podmíněna rovnováhou mezi dobrem a zlem. Ač se z poselství jednotlivých příběhů může zdát, že vývoj spěje k absolutnímu dobru, protože dobro vždy zvítězí, není tomu tak. Vždy spějeme k rovnováze. Ukažme si to na TDK- Gotham byl prolezlý zločinem, což bylo přímou příčinou vzniku Batmana, ten drtil zlo tak úspěšně, že se misky vah převážily a vyplivly na vyváženou Jokera. A ve filmu je to vidět víc než v předloze. Joker vypadá jako by se vyhrabal z tý nejhorší stoky lidského šílenství.... Čím je Batman silnější tim mocnější má soupeře... protože s ním sílí i dobro, které zastupuje, což má samozřejmě za následek, že roste i zlo. Tím bych to asi zakončil.

plakát

Strašáci (1971) 

film byl rozhodně zajímavej, dneska už se takový moc netočí.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Neuvěřitelně krásný animák. V příběhu je toho hodně, hořkosladký příběh páru, který spolu stráví celý život, drama na téma generation gap, Doylův ztracený svět, Lucasův Indy a Star wars... a přesto to všechno funguje a nedře, film je tak zároveň napínavý, dojemný i veselý. Nádhera.

plakát

Ospalá díra (2013) (seriál) 

Pilot byl absolutní mrda! Sleduju dál! Překvapení roku!

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

o stupeň horší jak jednička ale zklamanej nejsem

plakát

Terapie láskou (2012) 

námět je docela fajn, ale bohužel natláskanej do předvídatelné hollywoodské šablony.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

A to finále bylo boží!

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

to prostě vždycky přijde k chuti.