Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Válečný

Recenze (271)

plakát

Absolvent (1967) 

Začátek Vás nadchne, děj v táhne a konec?! Útěk nevěsty ze svatby, která se již vdala! Geniální scénář s těžko uvěřitelnými zápletkami! Dustin Hoffman opět září a jeho herecký výkon je tak přirozeně dokonalý, že nelze hodnotit jinak, než v superlativech! Dámské role jsou zahrány s vášní, svůdností a zranitelností těchto něžných stvoření! Mike Nichols ukázal na tom filmu nejen svůj talent, ale především spory a rozdílnost názorů mezi rodiči a potomky v prožívání životních událostí a způsobu života!

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Krásná Reese Whiterspoon umře, ale její zjevení si nedokáže vzpomenout na minulost a už vůbec si nevzpomíná na svou smrt a nemůžu tomu uvěřit! Hysterické scény a Mark Ruffalovo uklidňování se střídají a než Reese pochopí, že je duch, tak se i trochu zasmějeme! Melancholická romantická komedie Vás překvapí koncem, který je nereálný, neobvyklý, plných kýčů a bizardních honiček s nemocničním lůžkem! Film působí uklidňujícím dojmem, u kterého se zasmějete a ten konec nějak ignorujte, nenechte si jím zkazit dojem z filmu!

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

Robert Young natočil dobrý film o Adolfu Eichmannovi na základě skutečných událostí bez faktických chyb, fakta zpracoval doopravdy na vysoké úrovni a až geniálně popsal situaci v Izraeli při příjezdu a procesu s odsouzeným. Kdy lid stál proti justici, hlavně proti jeho obhájci, otázka je a tenkrát byla jasná: "Proč ho soudíme? Proč ho rovnou nepopravíme?" A jsem rád, že to tenkrát neudělali, nejen že by to bylo proti právům každého člověka na náší planetě, ať je to sebevětší vrah, ale náš film by neměl možnost ukázat zajímavou studii A.E. a jeho chování před rozsudkem smrti. A i zde se režisér vyznamenal! Toto dílo je velice dobře zkomponováno, jediné nedostatky vidím v hereckém obsazení vedlejších rolí, kteří nemají ten správný potenciál. Ale hlavní postava Thomas Kretschmann září, jeho vžití do A. Eichmanna nám otevřelo jeho obraz, právě s tím to hercem se dostal film na vyšší úroveň! Já nemůžu jinak než doporučit, bez faktických chyb, výborný režisér, excelentní hlavní postava...toto jsou klady našeho snímku, které stojí za shlédnutí! A hlavně ten únos MOSSADU z Argentiny a Eichmannovo rozplývání se nad "Řešením konečné otázky..." je fascinující!

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Těžký hodnotit! Záleží na mnoho pohledech samotného diváka...máte rádi Alenku v říši divů jako knížku? Máte rádi kýčovité prostředí, postavy, chování, prostě všechno? Máte rádi Tim Burtona zase trochu jinak nebo Johnnyho Deppa? Pokud u většiny odpovíte ano, bude se Vám film líbit, jestli jsou Vaše odpovědi negativní, raději nedoporučuji se dívat! Děj se odvíjí celkem svižně, podle předlohy, takže Vás moc nepřekvapí, i když někoho může! Vtipnost, kreativnost režiséra jdou ruku v ruce a film Vás dokonale pobaví! Dobrodružná pohádka i pro dospělé!

plakát

Amadeus (1984) 

Miloš Forman pojal toto dílo velkolepě! Výborné herecké obsazení, silný příběh s intriky, žárlivostí, ješitností, bály, báječnou muzikou velkolepého Mozarta. Géniovo dílo o hudebním géniovi! 8 Oskarů je toho důkazem!

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Volné pokračování Šifry mistra Leonarda, které není o nic horší než dílo předešlé, naopak se mu vyrovná! V hlavní roli Tom Hanks a spiklenec Ewan McGregor, který dodal filmu dynamičnost a spád spolu s intrikami! Opět se setkáme s církevními událostmi, které by zajisté změnili náhled na náboženství, kdyby se stali. Prohnilost církve je ještě více znatelná a profesor Langdon alias Hanks louská šifry, kódy a zprávy Iluminátů.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Člověk po shlédnutí nemá slov! 160 minut dlouhé drama z let kolem druhé světové války přináší tolik témat, od kolaborace, bádání, přes lásku, nevěru k eutanizii! Každá scéna, každý příběh má svou pointu, důležitost, tajemnost, skrytost... Tento snímek je jedinečný, k pochopení toho všeho, co se na filmovém plátnu stalo, potřebujete čas a možná potom oceníte kvalitu tohoto skvostu! Výborné výkony Ralpha Fiennese, Kristiny Scotty Thomasové či Juliette Binochové! Síla lidskosti, odhodlanosti lásky a krutosti lidského života Vás zasáhnou! Doporučuji!

plakát

Apollo 13 (1995) 

Ron Howard zvládl natočit snímek o malém tragickém letu Apollo 13, kde vzdal čest a uznání všem zúčastněným! Je jasné, že tento film nemohl být natočen bez patosu a amerického patriotismu, ale myslím, že spíš naopak to film potřeboval, protože to byla čistě americká událost, která sice nepohnula jen USA, ale celým světem, přesto bych nekritizoval americkou hrdost jako někteří diváci! Technicky zvládnuté scény, tak efekty, scénář dobře zpracován a herecké výkony hlavních představitelů velice zdařilé, tak nezbývá než film celkově ohodnotit kladně!

plakát

Armáda zločinu (2009) 

O moje sladká Francie trpí! Nebýt mé lásky k francouzské kultuře a samotné Francii, hodnocení by bylo daleko horší! Motiv cizineckého odboje v Paříži je tak bohatý a dobře zpracovatelný, ale bohužel potenciál příběhu vzal za své se špatnou režií a ještě horšími hereckými výkony! Vše se točí kolem židovského otázky a cizineckého odboje, který se postupně formuje v malou organizovanou skupinu, která nemá slitování s žádným Němcem...ano, to nezní špatně, jen to provedení...pardon, ale když hodíte granát pod nohy 5- ti Němcům a během dvou sekund nastane exploze a hlavní hrdina stojí od nich na nejvíc 10 kroků a není ani špinavý, zatímco německá hlídka je roztrhaná na kusy, tak si říkáte, někde se stala chyba nebo Armén je nesmrtelný! Dále zpracování výslechů nebo samotné chycení partyzánů bez výstřelu, taky nezní příliš věrohodně! Nebýt dobře vytvořeného francouzského prostředí, které je jediným kladem filmu, nejspíš bych nedokoukal tento snímek! Film sráží dialogy, děsná režie, nereálnost scén a nepříliš herecké výkony!

plakát

Armageddon (1998) 

Režisér M. Bay má rád akci a akční scény, vyžívá se v detailech, ale na druhou stranu trochu zanedbává dialogy, naštěstí pro něj vybral skvělé herce, které z mála dokáží vytěžit maximum! Maximum z melodramatického konceptu plných amerikanismu. Bruce Willis hraje tvrďáka, ale který ke konci zjistí, že také není z kamene, B.B. Thornton se mi líbí každým snímkem více a Steve Buscemi je prostě dokonalej! Je to film, u kterého neluštíte nic, nedává Vám otázky, jen Vám ubíhá čas! Nenáročné, akční, napínavé, romantické, sci-fi...prostě pro každého něco!