Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Válečný

Recenze (271)

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Woody Allen spojil zajímavý příběh z Paříže s dobrým obsazením. 'Nerozhodný rozmarný' Owen Wilson, divoká a skvěle hrající má oblíbenkyně Marion Cotillard, nezapomenutelný Hemingway alias Corey Stoll či vždy otravný Paul v podání Michaela Sheena dokonale sedí a zapadnou do tohoto skvostného děje s tak chytlavou fantazií. Allen velice lpěl na vykreslení charakteru jednotlivých postav 'Ztracené generace', a proto i dialogy nenechal náhodě! Když k tomu přidáte dokonalé prostředí Paříže v mé sladké Francii v současnosti i ve 20. letech 20. století, získáte jedinečnou a poutavou romantickou komedii s prvky fantazie, která diváka vtáhne do děje. Krásné podívání, lze jen doporučit!

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Velice jsem váhal, jak ohodnotím tento snímek. Režisér Justin Lin úplně přepracoval základní vizáž této série a dalo by se říct, že jí restartoval na základech minulých dílů. Vytvořil povedený děj v exotickém prostředí a netýkalo se to jen stupidních aut a závodů, spíše naopak! Film je postaven na prolínání dvou dějových liniích, které nakonec splynou v jednu, která nakonec vyvrcholí ve velkolepém finále, které sice do reality má daleko, protože, řekněme si narovinu, táhnout trochu těžší sejf po Rio de Janeriu a krouhat zatáčky jako by nic, to je trochu k pousmání, jak se dá ignorovat fyzika! A nesmíme zapomenout na boření budov bez jakéhokoliv efektu na kvalitu řízení či změně dráhy! Ale přece jenom je to akční nářez, kde nejspíš nešlo o reálnost, ale i tak pro normálního diváka je to k zamýšlení, co je to za hloupost. Tyto efekty spolu s dost častými stupidními dialogy, které herci vedou víc než často a doopravdy z nich jdou moudra k pláči. Naopak film jasně drží nad průměrem obsazení oblíbenců filmových diváků, jak stálic v podobě Vin Diesela, Paula Walkera a mnoho překvapivých comebacků ze všech dílů, tak obsazení zcela nové hvězdy Dwayne Johnsone! Tým kolem Vin Diesela je sympatický snad pro každého, protože je tak různorodý, že si divák vybere někoho z týmu, komu drží palce a ten ho vtáhne do děje. Celkem výborný tah, protože od dršnáka přes IT-maniak a po romantičku, všichni si najdou toho svého hlavního hrdinu! A hlavní nepřítel je doopravdy padouch se vším všudy, tak kdo by nechtěl dostat na kolena?! Ke shrnutí, film je celkem dlouhý s občasnými slabými chvilkami, které ale naopak vystřídají chytlavé akční scény! Někomu by styl a scénář plánování a přepadení mohl připomínat Dannyho parťáky, ale nedá se doslova říct, že by Justin Lin vykrádal své přátelé z Las Vegas a podobně. Nelze než doporučit, protože to je jasně nejlepší díl této série!

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

I když je to americká komedie s veškerým klišé tohoto odvětví, tak tento snímek si mě získal pro svou originalitu a tvář! Originální mi přijde smotání několik možných fiktivních příběhů jednoho lháře, Adama Sandlera, do sebe, které pak musí udržovat při životě s, do celého mechanismu namočenou, Jennifer Aniston, která mimochodem exceluje a podává jeden z nejlepších výkonů v romantických komedií! Doporučuji sledovat v původním znění, protože americký přízvuk Adama Sandlera je legendární! Víme, jak celý příběh dopadne, ale to jak se k němu dojde, to Vás překvapí, kolik kombinacích lží lze vymyslet! Doporučuji, zábavné, exotické, dobře zahrané a výborný příběh s excelentním obsazením!

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Těžký hodnotit! Záleží na mnoho pohledech samotného diváka...máte rádi Alenku v říši divů jako knížku? Máte rádi kýčovité prostředí, postavy, chování, prostě všechno? Máte rádi Tim Burtona zase trochu jinak nebo Johnnyho Deppa? Pokud u většiny odpovíte ano, bude se Vám film líbit, jestli jsou Vaše odpovědi negativní, raději nedoporučuji se dívat! Děj se odvíjí celkem svižně, podle předlohy, takže Vás moc nepřekvapí, i když někoho může! Vtipnost, kreativnost režiséra jdou ruku v ruce a film Vás dokonale pobaví! Dobrodružná pohádka i pro dospělé!

plakát

Bez soucitu (2010) 

Pěkný akční filmeček s prvky komedie! Rhys Meyers dodává do filmu nezkušenost, ale zároveň vážnost, ze které si celou dobu utahuje zkušený zabijácký agent John Travolta. Tato dvojka se navzájem doplňuje v příběhu, který má spád a není tak čitelný, jako v ostatních akčních filmech! Klasika od Pierra Morela, doporučuji! Určitě se nebude nudit!

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Gerard Butler a Jennifer Aniston splnili své herecké role vcelku dobře, Aniston vypadá pořád skvěle a je doopravdy ozdobou filmu jak po herecké stránce, tak po vzhledové stránce. Butler spíše dobře sekunduju Aniston, ale někdy převezme iniciativu a překvapí akční scénou nebo vtipný gagem. Velký problém je režie a scénář...tady film ztratil opravdu mnoho, ze začátku nevíte, na čem vlastně jste, co se děje a proč se to děje. Ano, je skvělý využít prvků jako vrácení děje o 24 hodin, ale aby to bylo efektivní, nesmí být těch 24 hodin úmorných 35 minut na filmovém plátně, které Vás unudí, protože zde chyboval scénarista, který nevyužil potenciálu dvou hlavních postav a nechal je běhat před kamerou bez jakéhokoliv účelu! Prostě těch 35 minut bylo strašně zdlouhavých až nekonečných. A hlavně plných zmatků, zbytečných! A bohužel to nezachrání celkem vkusný humor naší dvojice ani vzhled Jennifer Aniston! Díky bohu, že druhá část filmu se rozjela, a i když akční scény Vás nevyvedou z míry, ale alespoň z té nudy! A pokusy Aniston uniknout Butlerovi jsou doopravdy vtipné, stejně jako jeho opětovné chytání své exmanželky! Ovšem každému dojde, že tato dvojice, která se nenávidí, nakonec spojí síly proti nějaké "temné" třetí straně. Bohužel celý film je to jasné, člověk se ani nemusí snažit a ví, jak by to mělo dopadnout a dopadne! Tedy, skoro!!! Protože, jak jsem trochu kladně hodnotil střed filmu, že se to rozjelo, naopak konec se úplně vytratil...jo vyřešeno, ale jakým způsobem?! Režie více než špatná, až tragická...prvních 35 minut zdlouhavé nudy, po rozjedu to ale pan režisér utne a je konec, bez jakéhokoliv překvapení, zvratu a podobně, dokonale ošizený. Vypadá to jako, kdyby jim docházeli peníze! Ke shrnutí, nebýt G.Butlera a J,Aniston, nejspíš bychom se bavili o filmu, který nese cedulku "Odpad!" Naštěstí hlavní hrdinové drží trochu nad vodou kvalitu tohoto filmu, a i proto to není takový propadák, ale filmovým štáb sráží film do průměru až podprůměru!

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Nejdříve bych ocenil obsazení do hlavních rolích, Mark Waschke a Karel Roden zahráli opravdu okázale a všichni ostatní doplňovali skvěle postavený scénář s propracovaným příběhem. Režisér Juraj Herz nám nabízí jednu z nejkontroverznějších kapitol českých dějin, a to život v Sudetech před, během a po druhé světové válce. Všichni víme, čeho se dopustili Nacisté za II. WW, ale mluvíme o Nacistech, ne o Němcích! Nacisté byli Němci, Češi, Francouzi, Američani ...! Jeden z největších poválečných paradoxů je odsun Němců ze Sudet, Slovenska, Maďarska ... Místo, abychom se povznesli nad jejich úroveň v zacházení s lidmi, tak jsme spadli na úroveň stejnou, ne- li níže! I kdyby si to jako národ zasloužili stokrát více či méně, nikdo nemá právo soudit jednotlivce, protože očividně masa lidí, ať Čechů, Němců či pod., je zaslepena vidinou pomsty, vírou či lupem po bohatství. I proto, a nejen díky Habermannovu mlýnu, z tohoto chování lze usoudit, že lidé jsou si rovni a žádná rasová či politická příslušnost Vám nezaručí, že se lidi budou chovat 'lidsky' vůči svému nepříteli. Síla charakteru nás, jako Čechy, v tento temný čas opustila ve více případech, než by se daly tyto krutosti označit za náhodné! Možná i tato myšlenka byla skryta v příběhu Huberta Habermanna... nestyďme se za Němce či Čechy, ale za lidi jako takové. Jak dokázala doba a nešvar času lidi změnit, bylo nám jedno, že Habermannova žena byla česká Židovka provdaná za Němce, prošla nejspíš ghettem či koncentrákem, ale stejně ji nazýváme německou k*rvou!

plakát

Na hraně temnoty (2010) 

Martin Campbell je velice známý a úspěšný režisér, který si vytvořil filmovou podobu svého stejnojmenného, britského, tenkrát kultovního seriálu! 108 minut dlouhý příběh má potenciál, ale bohužel se z něj stane nemastný, neslaný thriller, který nemá v sobě nic originálního! Nic, čím by Vás překvapil! Mel Gibson má neustále šarm drsného hrdiny, ale stáří mu logicky brání v akčnějších záběrech... film je tím méně napínavý, svižný a občas dost nevýrazné "mezipříběhy" nudí! Na druhou stranu herecké výkony nejsou špatné (nepočítejme pohyblivost ;) ), konec filmu je doopravdy impozantní, protože se to zvrhne v neuvěřitelná jatka! Chtělo to větší šmrnc, propracovanost akčních scén a dialogů a mohl to být film, na kterých bych se znovu rád podíval! menší zklamání!

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Martin Scorsese si dokáže vybrat vždy výborný příběh a zasadí ho do skvělého prostředí, které do nás v naší pocit nejistoty a strachu. Dále stačí obsadit dobré herce, kteří předvedou při nejmenším dokonalé výkony a myslím, že nominace na filmové ceny má tento snímek v kapse! Námět je román Dennise Lehaneho, který má potenciál a režisér ho dokázal využít a posunout ještě o něco výš! Drama zasazené do poválečných USA, kde hlavní postava Leonardo DiCaprio hraje komplexní roli, kterou ovlivnilo mnoho životních událostí od osvobození koncentračního táboru přes smrt manželky... celou dobu při sledování filmu žijeme v iluzi, že hlavní postavu dokonale známe, ale to by nebyl Martin Scorsese, aby nám nezamotal dokonale hlavu a celý příběh převrátil naruby, což dokonale zvládl! Z vyšetřujícího detektiva se stává pacient a tak dále, všechno to byly iluze, spíš deziluze! Dokonale vymyšlené, dokonale natočené, dokonale zahrané! Nelze než doporučit, zatím nejlepší film tohoto roku!

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Volné pokračování Šifry mistra Leonarda, které není o nic horší než dílo předešlé, naopak se mu vyrovná! V hlavní roli Tom Hanks a spiklenec Ewan McGregor, který dodal filmu dynamičnost a spád spolu s intrikami! Opět se setkáme s církevními událostmi, které by zajisté změnili náhled na náboženství, kdyby se stali. Prohnilost církve je ještě více znatelná a profesor Langdon alias Hanks louská šifry, kódy a zprávy Iluminátů.