Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Válečný

Recenze (271)

plakát

Stormbreaker (2006) odpad!

Naivní nesympatický 14- ti letý kluk, který se stane tajným agentem, zastavuje své nepřátelé ani nemrkne a plní úkoly bez škrábnutí! A to mu je 14?! Je jasné, že film je absurdní a směšný podle už při pohledu na první větu! Nejenže vykrádá Bonda či Bourna, ale připadá mi, že režisér chtěl natočit seriózní film...bohužel, dost se to nepovedlo a spíš to připomíná parodii Bonda či Bourna v plénkách! No nelze doporučit, film nezachrání ani McGregor (jeho 3 minutová scéna), ani Damian Lewis...příliš předvídatelné, dětské, naivní...prostě těžce se na to dívá!

plakát

Legenda o slavném návratu (2000) 

Režisér Robert Redford ukázal svůj um a zasvětil nás do tajemství z jednoho nejobtížnějšího a přitom tak krásného sportu jako je golf, golf na vysoké úrovni, kde rozhoduje každý detail a každé maličké zaváhání nás může stát jamku, kolo či celý turnaj! Hudební doprovod dotváří tajemnou auru nad golfovým světem a spolu s krásným prostředím hřiště si divák vychutná každý záběr skvělé kamery. Od Matta Damona jsem čekal herecký výkon na vysoké úrovni, ale jak zahrál Will Smith, neuvěřitelné! Podání jeho role, její filozofie života a golfu, jeho v cítění se do své role je obdivuhodné a zahrané dokonale! Díky němu má film své kouzlo, uchovává si napětí a přibližuje nám tajemství tohoto elegantního sportu! Jeden z mála sportovních filmů, který lze doporučit, protože neomrzí a dokonce není tak předvídatelný!

plakát

Dannyho parťáci 2 (2004) 

Jako každé pokračování úspěšného filmu, dvojka vždycky ztratí originalitu... tentokrát se Dannyho parťáci musí vyrovnat s tím, že majitel vykradeného kasína z Las Vegas po nich jde a lupiči musí vrátit peníze zpět a k tomu s vysokými úroky. Bohužel děj se přesunul z horkého Vegas do Evropy a už se nevykrádají kasína, ale parťáci mají zálusk na cenné památky po celé Evropě! Naštěstí Soderbergh obsadil sice nesympatického, ale akčního Vincenta Cassela, který díky svému egu soupeří s Dannyho parťáky o to, kdo dřív ukradne vybranou památku! Souboj přináší humor, typický důvtip, eleganci a plány na vykrádání muzeí, které mi z počátku filmu tolik chyběli. Film nabírá na obrátkách a graduje ve vysokých otáčkách... V hlavní rolích opět řádí Brad Pitt s Georgem Clooneym a větší pozornost na sebe strhává dobře hrající Matt Damon, moc se mi líbila Catherina Zeta- Jones! Parťáci opět předvedou velkolepé představení se zamotaným příběhem, i když o trochu slabší než v prvním díle, ale opět stojí za to si užít tuto krimikomedii naplno!

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Steven Soderbergh stvořil dokonalý snímek ze zajímavého prostředí, kterého dokázal bez zaváhání využít a vložit do něj originální, trochu zamotaný, ale naprosto strhující děj. Zápletka nemá chybu, vykrást kasíno uprostřed pouště v Las Vegas! Nereálné?! Dannyho parta to dokáže, nejen díky zkušenostem, ale především díky skvělému naplánováním a dokonalému obelhávání nepřítele. Inteligentní humor, neotřepané fráze, vyspělost a vytříbený vkus hlavních hrdinů nás doprovází celým filmem a dokáže snad každého pobavit či zaujmout! Sympatický George Clooney, chytrost Brada Pitta, rozpačitost Matta Damona či arogantní Andy Garcia Vás baví na vysoké úrovni. Jedna z nejlepších komedií, kterou doporučuji!

plakát

Dogma (1999) 

Toto alegorické pojetí základů křesťanství, víry a bible zasazené ještě do 20. století mi hodně nesedlo! I přesto, že jsem ateista a víru doopravdy neuznávám, tak už jsem dlouho neviděl takto provokující snímek na jedno z nejcitlivějších témat a to náboženství! Dialogy jsou mi hodně proti kůži a nepochopil jsem Kevina Smitha, proč tento film vznikl?! Na druhou stranu Kevin Smith se mi líbil v jeho roli, stejně tak jako dobře hrající Matt Damon, neustále sprostý Jason Mewes či Chris Rock. Naopak Ben Affleck předvedl až tragický výkon! Nápad to jistě není špatný, 100 % originální, jen to podání, prostě nesedlo mi to a nad některými rádoby vtipnými dialogy jsem se raději nezastavoval!

plakát

Protektor (2009) 

Mně se ten film líbí, vykreslení atmosféry této zlé doby a lidských osudů ozdobené kvalitními dialogy je na vysoké úrovni, v českých poměrech nezvyklé! Ale filmu něco chybí, připadá mi nedotažený, nedokončené scény bez šmrncu, neuvěřitelně pomalé tempo....dynamičtější vypravování příběhu by doopravdy neuškodilo! Režisér měl propracovat jednotlivé scény a obsadit výraznější herce do hlavních rolí. Možná i proto nemůžu v konkurenci s podobnými snímky o této době hodnotit lépe!

plakát

Talentovaný pan Ripley (1999) 

Dobře napsaný psychologický thriller, který vás vyvádí z omylu, že svět je krásný...jen počáteční idylka dvou mladých lidí v romantické Itálii, kde ale potkají pana Ripleyho! A s romantiky se stává krvák, brutalita vražd a ledový klid mě celou dobu mrazili v zádech! A k tomu ta výborná muzika, jazz....atmosféru jen podtrhuje! V tomto filmu jsou scény, které se mi pokaždé vybaví, když si vzpomenu na Ripleyho...napětí, strach...a nakonec se to vyvine absolutně neočekávaně! Dokonale zahrané od Matta Damona, až z podivem jsem koukal, že umí zahrát záporáka a TAKHLE! Další obsazení je výborné, každý z hlavních herců se do své role vžil a zahrál na výbornou! Od Blanchett přes Paltrow k Law! Doporučuji!

plakát

Skrytá identita (2006) 

Martin Scorsese prostě umí točit thrillery, dokáže poskládat všechny dílky dohromady a pak už jen obsadit výborné herce, kteří zahrají podle jeho představ a velkofilm je na světě! Není to tak jednoduché, jeho tvrdá práce byla oceněna konečně i filmovou akademií! Příběh zasazený do Bostonu skvěle graduje, obsahuje plno zvratů a doopravdy se nenudíte! Výborně zahrál Leonardo DiCaprio s Mattem Damonem, Jack Nicholson nezklamal a překvapila mě okouzlující Vera Farmiga! Propracované dílo z tvorby Martina Scorsese nezklame...kdo vlastně jde po kom?! Kdo je ten psanec? Kdo krysa? Dokonalé!

plakát

Michael Clayton (2007) 

Tony Gilroy se předvedl jako pravý režisér a nabídl nám excelentní začátek, podáním intra do příběhu a potom se vrátil do minulosti a vybarvil nám každičký detail, který nám zapadá do mozaiky příběhu! Až ke konci pochopíme celý koncept příběhu a celkově složitost může někoho odradit, ale je to kvalitní drama s dobře hrajícím Georgem Clooneym a dalšími skvělými herci! 115 minut stojí za to!

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Frank Darabont skvěle zpracoval bezchybnou předlohu Stephena Kinga! Touhu po svobodě, lidskost, puntičkářství a neuvěřitelnou trpělivost nemohl nikdo lépe zahrát než Tim Robbins, dále výborně obsazen Morgan Freeman, který nás provází příběhem a dokonale vystihuje a popisuje stereotypní život vězňů, zvyky, řád, dozorce, nezapomenutelný první den ve vězení a vlastně vše spojené s životem ve vězení. Nechápu, jak je možné, že filmová akademie neudělila Freemanovi Oskara za vedlejší roli, nad tím rozum zůstává stát! Zpět k filmu, který doprovází skvěle komponovaná hudba, která umocňuje požitek s filmu! Dokonalá zápletka, gradující konec...nelze než doporučit!