Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (904)

plakát

Vládcové nebes - Část první (2024) (epizoda) 

Intoduktivní epizoda, která mě navíc příliš nenavnadila na další sledování. Příběhově docela splácané a hlavně plné CGI, které není o moc lepší než War Thunder. A tohle není trailer, ale hotová epizoda. Na dnešní poměry je technická kvalita spíše průměrná.

plakát

Černá voda - Untiefen (2023) (epizoda) 

Tíživá atmosféra severošvédského zapadákova v kontrastu s uvolněnou letní náladou slunečné svatojánské bílé noci.

plakát

Depp vs. Heardová (2023) (seriál) 

Tři díly naprosto stejné, stupidně vnímané krzevá sociální média, která jsou zde brzdou jakékoli spravedlnosti a nestranosti a palivem pro masovou hysterii. Už několikátý dokument Netflixu, který se zdá spíš jako výcuc socek, které jsou téměř plné magorů s hlavou obalenou alobalem. Tohle je jako dokument o soudním procesu zbytečný.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Poctivá a vtipná fantasy, která se bude líbit i lidem, kteří o Dračí doupě nikdy nezavadili. Typicky generický příbeh je vyvážen dobrou výpravou, vtipnými postavami a slušnou kouzelnickou mlátičkou na konec. Pro mě navíc spousta flashbacků do mého mladí. Dalším dílům bych se nebránil, pokud si zachovají vtip a produkční hodnotu.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Peníze za masivní reklamní kampaň měly být určeny na... třeba... castingového ředitele, základní výpravu, kostýmy, scénář, hudbu.... cokoli.

plakát

Eurovision Song Contest 2023 (2023) (pořad) 

Pokud chcete sledovat Eurovision Song Contest musíte na to být ve správném mentálním rozpoložení, nejlépe si ještě pomožte něčím silnějším (stejně to běží dlouho do noci). Přijměte fakt, že je to spíše přehlídka ulítlých cringe performancí, než že by se jednalo o nějaké dobré songy, a bavte se show. Perfektním příkladem byl letos v tomto slova smyslu chorvatský zástupce -  jehož frontmanem je jakýsi růžový Scatman John. Doba, kdy tuhle soutěž vyhrála ABBA a v obecenstvu seděli lidé v black tie, je už vážně dávno pryč. Hodně mě potšil finský zástupce Käärijä, jehož písnička je dokonalý crowd-pleaser a ve Finsku rozpoutal skoro davovou psychózu. Ča Ča Ča jde zpívat/řvát hodně dobře a na koncertech to bude bomba! Loreen i její píseň zklamání... U Švýcara a Polky jsem měl poci, že už jsem to někde slyšel. Vedle Kääriji se mi líbili Australani, Rakušanky. Hudebně celkově horší, než loni. Tak špatně ozvučenou live věc, jako byla obě semifinále, už jsem dlouho neslyšel... jo neslyšel!

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Snaha o poslední reinkarnaci stárnoucího Indiana Jonese staví až příliš na prvních úspěšných filmech. Nefungující nostalgické štěky původního castu mi přišly příliš levné,ale asi nejvíc mi vadila přepáleně fantaskní zápletka celého příběhu. Připouštím, že i původní trilogie má příběh s mysterioźními prvky, ale tady je to fakt přestřelený. Prvních dvacet minut jsem si pak díky CGI omlazování připadal, že sleduju spíš The Polar Express. Když se budu chtít koukat na přeplácaný in-game video, pustim si něco na YouTubu. Celkově na tenhle film zapomenu stejně, jako jsem zapomněl na ten poslední, i když mi víc vyhovuje, když Indy bojuje s nácky (Mads Mikkelsen je to nejlepší z tohohle filmu), než s rusáky. Virutálních honiček na čemkoli je dneska hafo v jakémkoli akčním filmu. Prostě víc toho samého... akokrát to vůbec nefunguje tak, jako třeba v Poslední křížové výpravě.

plakát

Käärijä LIVE (2023) (koncert) 

Rap/hip-hop sice není moc můj šálek čaje, ale ten všeobecný hype okolo mě donutil se podívat. Nebylo to špatné, song Välikuolema je skoro stejně dobrý jako Cha cha cha. Na stagi bylo krásně vidět rozdíl v produkční hodnotě mezi písničkou stylizovanou pro Eurovizi a zbytkem Käärijova repertoáru. Eurovizi se set design nedal rovnat, neboť zimní stadion HIFK není nějaká mega-aréna a produkce asi ani nemá na pořádné osvětlení a tak dekorace působily poněkud spartánsky. I když performera omlouvá, že byl očividně dojatý zájmem fanoušků, na můj vkus bylo mezi songy na koncert až moc povídání... To že je z Kääriji teď mezinárodní hvězda dokazovaly při přenosu zprávy fanoušků z celého světa a YLE posléze vydalo zprávu, že koncert vidělo cca 750 tisíc lidí. Tsemppiä