Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Všechny tři díly jsou pro mě srdcovky. Herecké výkony v podstatě všech jsou famózní + nezapomenutelná skladba El Padrino navazuje ještě lepší atmosféru. Al Pacino je mého srdce šampión. Žádný Pán Prstenů nebo Star Wars - Kmotr je pro mě nejlepší trilogie, která byla kdy natočena :).

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Když jsem poprvé videl tento film, řekl jsem si, že se do Brugg musím zajet :). A musím uznat, že jsou ještě krásnější, než ve filmu. Jen bych doplnil 1 velkou technickou chybu - věž, že které ke konci skočí - scéna se asi točila na jiné věži, jelikož na rovnou polochu je nereálné se dostat (maximálně ke zvonům) a ani jsem si nevšiml, že by schody někam pokračovaly. A nesouhlasím s kritikou Martina McDonagha - scénáře jsou vtipné a zábavné (jak Six shooter, V Brugách i Sedm psychopatů).

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Když jsem poprvé viděl Biga Lebowského, byl jsem ještě dítě a nelíbil se mi. Postupem času se stal tento film mým nejoblíbenějším. Viděl jsem ho tolikrát, že si pamatuju snad 3/4 všech dialugů :). Z mého pohledu jsou herecké výkony Jeffa Bridgese a Johna Goodmena naprosto famózní. Jen těžko si dovedu představit, pod vlivem jaké drogy byli bratři Coenové při psaní scénáře - jednoduchý, bizarní a velmi velmi vtipný! :)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Butch: You okay? ... Marsellus: Naw man. I'm pretty fuckin' far from okay. ... Butch: What now? ... Marsellus: What now? Let me tell you what now. I'ma call a coupla hard, pipe-hittin' niggers, who'll go to work on the homes here with a pair of pliers and a blow torch. You hear me talkin', hillbilly boy? I ain't through with you by a damn sight. I'ma get medieval on your ass.

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Podle mého názoru přávě role Prota byla nejlepším představením Kevina Spaceyho (dosud to byli Obvyklí podezřelí). Zajímavé pojetí sci-fi filmu. Výborně vyřešený závěr filmu - katatonik. Samozřejmě nesmím opomenout Jeffa Bridgese - roli zahrál famózně, nicméně u něj mi více sedí role bezstarostného člověka, který má svět uplně na háku (narážím na životní roli v Big Lebowskému).

Crash

Crash (2004)

Velmi emotivní film, který si ve slabších chvilkách můžu pouštět zas a znova. Kombinace smutných příběhů s nenávistí ukrytou rasismes. Po konci filmu, resp.v průběhu běžících titulků jsem nemohl zavřít ústa - naprosto ohromen :-). V jistých scénách a situacích mi bylo opravdu do pláče, podobně jako u Hotelu Rwandy či Muže a jeho psa. Tak emotivní atmosféru umocňuje výborný soundtrack, hlavně píseň In Deep, ale opomenout nelze ani skladby Marka Ishama.

The Ledge

The Ledge (2011)

Ou, tak tohle mě dostalo :). Nikdy v životě se mi nestalo, že bych se naprosto vžil do postavy z filmu - zde se mi to stalo .. uvědomil jsem si, že mám naprosto stejné myšlenky a názory, které prezentuje Gavin ohledně víry v Boha - stejné nepřátelské.