Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Recenze (496)

plakát

Hněv Titánů (2012) odpad!

Vlastně ani není co komentovat, nic horšího jsem už léta neviděl...

plakát

Sejít z cesty (2012) (TV film) 

Tuctový příběh, který není ničím výjimečný a nemá čím zaujmout. Rádoby vtipné scény mi k smíchu ani trochu nepřišly, herecké výkony byly místy podprůměrné (pravda - mnoho skutečných herců zde vážně nebylo). Ale např. Ondřej Pavelka nebo Vanda Hybnerová - dle svých možností v rámci scénáře - už celou tu nudu ani nemohli zachránit.

plakát

Jmenuji se po tátovi (1989) (TV film) 

Televizní inscenace s etickým problémem na sklonku éry socialismu. Dospívající dívka, studentka ekonomie (T. Brodská) pátrá po příčině autonehody, při níž tragicky zemřela její matka. Z počátku slibně vyhlížející psychologická studie charakterů postav se postupně vytrácí, nicméně to neubírá realistickému vyznění celého příběhu. Vedle opravdu výtečné Jany Štěpánkové stojí za pozornost také herecké výkony Bořivoje Navrátila a Viktora Maurera.

plakát

Růžové kombiné (1932) 

Celkem nevýrazná situační komedie, nicméně slušně obsazená - začínající Lída Baarová, dále Jaroslav Marvan nebo Otto Rubík. Děj filmu působí dosti nevyváženě, některé scény jsou zbytečně protahované až zdlouhavé (snad kromě vtipné "jízdy po schodech" v Národním muzeu). Ale jako archivní snímek rozhodně stojí za shlédnutí.

plakát

Kočár nejsvětější svátosti (1962) (TV film) 

Epizoda ze života stárnoucího, dnou trpícího a náladového místokrále se odvíjí v (tehdy španělském) Peru. Brilantní herecký koncert Jana Wericha a Jaroslavy Adamové, jimž zdatně sekunduje Miloš Kopecký. Jeden z nestárnoucích klenotů naší kinematografie šedesátých let.

plakát

Poznej svého muže (1940) 

Jeden z klenotů protektorátní filmové tvorby. Velkostatkář, vdovec, se ocitne v tíživé finanční situaci. Aby zabránil blížícímu se krachu, rozhodne se, na radu svého bankéře, provdat svou dceru za dobře situovaného mladého muže. Události však dostávají jiný spád, když se z budoucího zetě vyklube sňatkový podvodník... V této velmi vtipné situační komedii se pod režijní taktovkou Vladimíra Slavínského blýskla řada hereckých es - J. Marvan, J. Pivec, R. Schránil aj. Výborná byla též Marta Fričová.

plakát

Akce Bororo (1972) 

Mimozemšťanka vydávající se za etnoložku, aby získala vzácný lék tajemstvím opředeného kmene jihoamerických Indiánů. Velmi nápaditý a poutavý sci-fi příběh, ve kterém herecky září krásná Božidara Turzonovová. Velkou devizou filmu je i hudba Petra Hapky.

plakát

Až se vrátíš... (1947) 

Sociálně-kritický obraz obyvatel jednoho omšelého činžáku. Krška se téměř naturalistickým popisem zaměřil na povahokresbu nájemníků a jejich pokřivené charaktery. Výborná kamera, taktéž herecky velmi dobře zvládnutý snímek.

plakát

Není sirotek jako sirotek (1986) 

Film lepší hereckým obsazením nežli obsahem. Mladý příslušník VB (Ondřej Havelka) se zamiluje do venkovské sekretářky (Jana Nagyová) tamního předsedy a svolí za ni hlídat skupinu nezvedených dětí, jejichž rodiče odjeli na dovolenou. Ze sekretářky se vyklube vypočítavá potvora a mladý esenbák dojde kýženého štěstí v náruči prosté, nadto uječné hysterky Kamily z místního vepřína. Toliko stručně k příběhu. V epizodních rolích vesničanů tradičně velmi dobří např. Josef Bláha, Vlastimil Brodský, Fr. Řehák, Marie Rosůlková a řada dalších.

plakát

Osud jménem Kamila (1974) 

Osud jménem Kamila je více psychologickým filmem než kriminálkou. V hlavní roli opravdu výborný Jiří Klem jako taxikář Tomáš, bezcharakterní gauner, který bezohledně využívá svou milenku, důvěřivé bratry z venkova, které přemluví ke krádeži vzácné poštovní známky. Plánuje emigrovat do Švýcarska, kde žije ona Kamila, jeho osudová láska. Útěk přes státní hranici se však nezdaří... Vcelku dobrý příběh s reálnou dobovou atmosférou.