Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Velmi nebezpečné známosti

Velmi nebezpečné známosti (1999)

Ano, je to sice remake, ale ANO – sakra vydařený. Film nedokážu ani slovy pořádně docenit, protože mě napadá jen samá chvála. Naprosto skvělé „psychologické romantické drama“ mě upoutalo dokonce natolik, že se to muselo stát mým nejoblíbenějším filmem a nemyslím si, že to snad kdy změním. Scénář naprosto skvělý, herecké obsazení ještě lepší – nedokážu jsi v tomto filmu představit nikoho jiného. Všechny role naprosto sedí. Sourozenci Kathryn a Sebastian si rádi hrají s lidmi. Ale v tom smyslu, že s nimi rádi manipulují a psychicky jim ubližují. To dělá sourozence naprosto jedinečné a člověk si je musí oblíbit. Já jsem si ještě více oblíbil Kathryn, protože dokáže být správná mrcha až do konce, ale zároveň nedat nic najevo a být stále „dokonalá“. Opravdu film doporučuji, je to filmový skvost. Neznám člověka, kterému by se tento film nelíbil. Navíc závěrečná scéna v kostele se songem The Verve: Bitter Sweet Symphony mě vnitřně roztrhala – prostě dokonalost. Žádný jiný film mi ještě nedokázal vlézt takto pod kůži jako Cruel Intentions.

Přes palubu

Přes palubu (1987)

Opravdu vydařená komedie s výtečným obsazením v hlavních rolí. Vřele tento film doporučuji, protože vás nenudí a má pohodový děj plný vtipných hlášek. Mě film naprosto upoutal a nemohl jsem jinak než dát plný počet. Moje srdcovka Goldie Hawn roli Joanny ztvárnila na výbornou.

Dokud se tančí

Dokud se tančí (2019)

Téma zakázané lásky jsem viděl už několikrát, ale ani jednou v tak chladném, surově reálném prostředí, jako je právě silně věřící a stereotypní Gruzie. Tento počin je opravdu jiný a výjimečný především díky tradiční gruzínské hudbě, kameře a také skvělé chemii mezi oběma hlavními protagonisty.