Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Biografie (20)

Angela Lansbury (herečka)

12.03.2006

Angela Brigid Lansbury se narodila 16. října 1925 v Londýně. Za 2. světové války její rodina emigrovala do USA, kde už zůstali natrvalo.Teď malá rada pro ty, kteří nemají rádi rodinná pouta - následující odstavec přeskočte. Její matkou je herečka Moyna McGill a bratry televizní producenti seriálů o pět let mladší dvojčata Edgar… (více)

Benjean (herečka)

01.12.2005

Nejchytřejší jsou voříšci. Čistokrevnost s sebou nese hloupost.Většina psích herců trpí tím, co se dá nazvat uhrančivé oko trenérovo. Což znamená, že neustále koukají po svém pánečkovi a nehrají, ale předstírají špatně naučené pózy. Benji, ať už v jakékoliv své inkarnaci, byl jiný. Životný, improvizující herec, který reagoval i… (více)

Daniel Casey (herec)

01.12.2005

Daniel Casey se narodil 1.6.1972 ve Stockton-on-Tees, kde také vyrostl. Jeho otcem je komentátor North East Tv a redaktor místního tisku Luke Casey. Daniel se rozhodl stát se hercem již ve čtrnácti letech, kdy vstoupil do amatérského divadla mladých Stockton Youth Theatre. Když mu nabídli hlavní roli ve hře Dead Fish, která… (více)

Graham Chapman (herec / scenárista)

25.02.2006

Graham Chapman se narodil 8. ledna 1941 v Leicesteru (čti Lestr) v Anglii během německého bombového náletu. Jeho otec byl vrchní inspektor policie a pravděpodobně hodně inspiroval následně Grahamem hrané úřední osoby v sérii komediálních skečů. Graham úspěšně dostudoval lékařskou univerzitu a získal titul Mudr (v Anglii M.D. –… (více)

John Cleese (herec / scenárista / režisér)

26.04.2006

"Nemyslím, že by každý měl být sexuálně vzděláván. Na to je na světě příliš mnoho lidí. Pokud s tím na pár let přestaneme, třeba se to změní.“John Marwood Cleese se narodil v malém přímořském městečku Weston-Super-Mare (adresa Ellesmere road 6, dnes patří Stuartu Harveymu, bratru to Kevina Harveye, absolutně nezajímavého a… (více)

Josef Bek (herec)

01.12.2005

Když se Josef Bek poprvé narodil, bylo to o dva měsíce dřív, než všichni čekali a zároveň nedlouho po vyhlášení samostatné Československé republiky. Protože tehdy ještě neexistovaly inkubátory a bylo to uprostřed zimy, prvních několik měsíců života strávil nahříváním se v troubě kamen. Přestože mu tehdy porodní bába podle… (více)

Karel Hašler (scenárista / skladatel / herec)

25.02.2006

"Hoši od gestapa, vy tu klidně spíte, vy se odtud domů nikdy nevrátíte. Nevrátíte vy se nikdy domů zpátky, budou pro vás plakat otcové i matky. Zůstanete tady jako bídné trety, budou pro vás plakat Gertudy i Grety..."Karel Hašler se narodil v dělnické rodině. Oba jeho rodiče pracovali ve smíchovských sklárnách. Původně se na… (více)

Kindži Fukasaku (režisér / scenárista / herec)

22.10.2006

"Je to pohádka, ale temná."O Japoncích se obecně soudí, že jsou to velmi zdvořilí a mírumilovní lidé a je to také obvykle pravda. Přesto jejich fascinace násilím je pro mnohého Evropana nejméně neobvyklá. Není výjimkou potkat příjemný mladý pár, který listuje manga komiksem, zobrazujícím znásilnění a vraždy na tisíce způsobů.… (více)

Ladislav Boháč (herec)

25.02.2006

Tento pro diváka na všechny časy archetyp milovníka a svůdce žen se narodil 14. dubna 1907 v Uherském Brodě. Původně se chtěl stát právníkem (vlastně to chtěl spíše jeho otec - učitel na gymnáziu), ale brzy z univerzity odešel k divadlu. Od roku 1926 se objevoval na pražských avantgardních scénách, v Osvobozeném divadle a… (více)

Michael Palin (herec / scenárista / režisér)

09.07.2006

Graham Chapman: Pan Wentworth mi prostě řekl, abych sem přišel a řekl, že v mlýně je nějaký problém, to je všechno! Nečekal jsem Španělskou inkvizici![zazní mohutný disharmonický akord][Lítačky se otevřou a Kardinál Ximinez Španělský [Michael Palin] vstoupí, doprovázen dvěma mladšími kardinály. Kardinál Biggles [Terry Jones] má… (více)

Oldřich Nový (herec / scenárista / režisér)

12.03.2006

"Jen pro ten dnešní den stojí za to žít,jen klid svůj tichý mít, víc po ničem netoužit!Jen pro ten dnešní den a pro úsměv vášse život změní v sen, ten den, kdy štěstí potkáváš.Nesmíš se ptát, co bylo včera, bude zítra zas,jen dnešek uchopit a pochopit, že nejkrásnější senje dnešní den..."Narodil se na Žižkově v době, kdy ještě… (více)

Pal (herec)

05.07.2006

Navždycky zůstane tato krásná dlouhosrstá kolie v srdcích lidí pod jménem Lassie (čti Lesi), přestože se jmenoval Pal (Kámoš) a byl to samec. Pal se narodil 20. června 1940 v Kalifornii a stal se největší zvířecí legendou filmu.Když Frank a Rudd Weatherwaxových začínali pracovat v Hollywoodu jako trenéři psů pro film,… (více)

Paul Hogan (herec / scenárista / producent)

03.04.2006

"Nasadíme dalšího prcka na bárbínu!"Když se Paul Hogan před lety přihlásil do televizní šou "A CURRENT AFFAIR" (1971) jako stepující vrhač nožů z buše, producenti mu dali šanci v domnění, že je to jen další kuriózní postavička, jež obvykle tyto pořady oživují. Hoganova satira, kterou celý pořad zesměšnil, však měla u diváků… (více)

Richard Burton (herec / režisér)

29.03.2006

“Všechno velké umění pochází od lidí, kteří jsou škaredí nebo mají obrovský komplex méněcennosti. Neznám nikoho, kdo je krásný a zároveň dělá umění.“Richard Burton se narodil 10. listopadu 1925 dvanáctý ze třinácti dětí jako Richard Walter Jenkins. Vyrůstal v hornické vesničce Pontrhydyfen ve Walesu nedaleko Port Talbotu v… (více)

Rudolph Valentino (herec)

01.12.2005

Americký herec italského původu, jenž se stal jedním z největších romantických idolů němé éry filmu se původně jmenoval Rudolpho Alfonso Filibert Guglielmi a v Hollywoodu začínal roličkami mužských prostitutů, podvodníků a dobrodruhů.Jeho otec chtěl, aby vystudoval vojenskou akademii, ale Rudolph ze školy utekl a odjel do… (více)

Steve Irwin (herec)

22.11.2006

"Karanténa je důležitá! Nezahrávejte si s tím!"Stephen Robert Irwin se narodil na konci února roku 1962 v australské Viktorii manželům Lyn a Bobovi Irwinovým (mimochodem přesně v den Lyniných narozenin). O osm let poté se jeho rodina přestěhovala do Beerwahu v Queenslandu, kde si založili malý plazí park Queensland Reptile and… (více)

Terence Hill (herec / režisér / scenárista)

25.02.2006

“Když se k sobě s Budem přiblížíme, jakoby něco cvaklo a začne zábava.“Tento 182 cm vysoký modrooký blonďák se narodil v Benátkách v Itálii 29.03.1939. Jeho otec byl italský chemik a matka Němka, a i proto žil několik prvních let života v Drážďanech v Německu. Po válce se vrátili zpět do Itálie. Od dětství rád vesloval a plaval… (více)

Zdeněk Buchvaldek (herec)

25.02.2006

Zdeněk Buchvaldek se narodil 15. ledna 1928 v Praze. Nedlouho po konci války odmaturoval na gymnáziu v Křemencově ulici v Praze. Pak začal studovat DAMU. Absolvoval herectví pod vedením profesorů Karla Högera, Vlasty Fabianové a Ladislava Peška, takže měl více než dostatečnou průpravu do budoucího života. Od roku 1952 do 1976… (více)

medvěd Bart (herec)

01.12.2005

Co se vám vybaví při zmínění jeho jména? Většině pravděpodobně nic, přestože je to jedno z nejznámějších zvířat-herců na světě. Na vrcholu sil téměř tři metry vysoký a 750 kg těžký hnědý medvěd kodiak (ursus arctos horribilis var.kodiak), který svým hereckým projevem zastínil mnohé lidské filmové hvězdy. Pochází z herecké… (více)

pes Higgins (herec)

06.09.2006

“Potřebovali jsme psa, který by dokázal vyjádřit ryzí pocity. Psa, jenž by vypadal úzkostlivě, bojácně, šťastně, vášnivě i zamilovaně... Psa, který by byl charakterním hercem.“ - Joe CampBenji je vlastně původně jméno neexistujícího psa, který se, podobně jako o třicet let dřív Lassie, stal zvířecí legendou filmu. První… (více)

Reklama

Ovládací panel
74. nej uživatel Česko
332 bodů