Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Planeta Krull

Planeta Krull (1983)

Pohádkový příběh, který jsem viděl, když mi bylo asi 6 let. Dlouhou dobu jsem jej pak hledal bez informací o co se vlastně jedná a jaký je jeho název. Nicméně hledání bylo nakonec úspěšné a já jsem se mohl znova podívat na film, který mi utkvěl v paměti tolik let. Zajímavé na tomto filmu je spojení fantasy a sci-fi, kdy království na jedné planetě je napadenou armádou zabijáků pod vedením netvora. Zápletka může vypadat banálně až jednoduše ale ve spojení s velmi sympatickými hrdiny, kde se ve svých prvních rolích blýsknou třeba Liam Neeson a Robbie Coltrane, jde o velmi kvalitní zábavu. Samotná kapitola pro sebe je Hornerova hudba. Podle mě jde o nejlepší filmovou hudbu, jakou jsem měl zatím tu možnost slyšet a o Hornerův vrchol.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Po dlouhé době velmi dobré sci-fi. Až se divím, že jsem si k němu našel cestu až teď. Harrison Ford jako lovec replikantů má styl a je to jak jinak než sympaťák. Co se týče Vangelisovy hudby, tak syntezátorovou hudbu moc nemusím, nic méně sem seděla a dokreslovala už tak skvělou atmosféru. No a romantická linka byla jen k dobru a docela mě potěšila. Celkově jedním slovem vynikající!

Legenda

Legenda (1985)

Opět jedna perla z dětství, která ve vás prostě zanechá hluboké stopy a asi i tak trochu náklonost k fantasy žánru. Atmosféricky dokonale zpracovaný pohádkový příběh o boji dobra se zlem s tak neskutečně vypiplanými postavičkami, že z toho srdce plesá. Opravdu jsem neviděl fantasy, která by v tomhle mohla Legendě konkurovat viz. skřítkové, víly, skřeti a v neposlední řadě také velmi charismatický záporák, ze kterého by měl respekt i Hellboy :-). Ovšem na druhou stranu je taky pravda, že druhá polovina filmu, za tou první o poznání zaostává. Ale ta atmosféra, ta atmosféra! Chytne a nepustí. A také abych nezapomněl génius Goldsmith.

Tajemství N.I.M.H.

Tajemství N.I.M.H. (1982)

Animovaný film mého dětství. Když odhlédnu od toho, že u filmů, které jsem viděl jako dítě funguje notná dávka nostalgie a nejspíš i sentimentu, tak nezpochybnitelný fakt je, že tento snímek by měl kvůli svým kvalitám patřit mezi nejlepší animované filmy všech dob. Vynikající animace, příběh, sympatické postavy, dokonalý soundtrack, a také v neposlední řadě vynikající český dabing. Doufám, že se nestane to, co u mnoha animovaných filmů a to české předabování. Byla by to velká chyba. Kdo miluje animované filmy z 80. let mohu jen vřele doporučit. Zajímavostí je, že rolí myších puberťáků se zhostili Shannen Doherty a Will Wheaton.