Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

K tomuto seriálu bylo již mnoho řečno a mnoho napsáno. Neubráním se však tomu, abych taky přispěl svým názorem. Seriál z prostředí pohřebácké rodiny Fisherových, z nichž všechny charaktery, ať jsou sebešílenější, si proste musíte zamilovat, mě totálně uzemnil a stal se pro mě návykovým. Ruth, Nate, David, Claire, Brenda, Keath, Rico a další prožívají své životy a veškeré jejich chování je naprosto uvěřitelné a bravurně zahrané. Herecké výkony v tomto seriálu absolutně nemají konkurenci. Uvěříte každé emoci, každému pohledu, každému fuck, které zazní, no řekněme, mnohokrát. Další věc, kterou bych rád vyzdvihl je hudba a uvodní znělka, která ve spojení s uvodní obrazovou sekvencí je prostě geniální. Dá se ni dívat znova a znova, ostatně jako na celý seriál. Ironie,sarkasmus a černý humor ve spojení s někdy velmi morbidními výjevy je v dokonalé rovnováze a nikdy není mnoho jednoho ani druhého. Každá epizoda je do detailu propracována a je vidět že na nich pracoval kolektiv velmi talentovaných lidí. Samozřejmě nesmím zapomenout na hlavního tvůrce, scénaristu a režiséra několika epizod Alana Balla. Myslím že si je velmi dobře vědom toho, že nic lepšího už nikdy nevytvoří. Pokud začínáte s sfu úplně od začátku, tak vám dám dobrou radu. Užívejte si každou epizodu, každou scénu, každou postavu, protože to co příjde na konci páté řady vás naprosto odrovná a budete se přát aby to nikdy neskončilo. Takovou emociolnální nálož jsem u žádného seriálu ani filmu nezažil, a troufám si tvrdit, že už ani nezažiju. Six feet under patří k tomu nejlepšímu, co jsem ze seriálové tvorby kdy viděl a osobně jej řadím na svůj top1. You can't take a picture of this, it's already gone.

Dexter

Dexter (2006)

Nejsem velkým fanouškem kriminálek. Jede se pořád podle stejné šablony a o nějaké originalitě ani nemůže být řeč. Samozřejmě mám na mysli takové, kterými nás každý den krmí skoro na všech českých programech. Ale Dexter, to je jiná. Michael C. Hall, to bylo to největší lákadlo, kvůli kterému jsem příběhy tak trochu jiného policejního znalce začal sledovat. A Nezklamal mě. Fakt je, že jsem si nemyslel, že by mě někdy nějaký seriál z kriminálního prostředí mohl tak zaujmout. Ale pravda taky je, že Dexter svoje konkurenty strčí hravě do kapsy. V podstatě je to úplně jiná liga. Tomuto seriálu nelze, než dát plné hodnocení. Go Dexter go!

Carnivale

Carnivale (2003)

Ano, takto by měl vypadat mysteriózní seriál. Dobová atmosféra dýchající z tohoto dílka každou scénou a každým okamžikem, jako by ani nebyla uměle vytvořena ale natočena kamerou živě. Vynikající charaktery, vynikající herci, vynikající příběh a v neposlední řadě vynikající atmosféra. Ale abych jen nechválil, toho Jonesyho na konci si už mohli odpustit. Ale je vidět, že bylo našlápnuto na pokračování, a popravdě, kdyby vzniklo, vůbec bych se nezlobil. Na tomto seriálu není vůbec těžké si vypěstovat solidní závislost. Nechť boj dobra se zlem započne.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Žánr fantasy seriálů se zrovna nemůže pyšnit mnoha kvalitními počiny. Proto jsem taky k tomuto kousku zprvu přistupoval spíše skepticky. Nicméně byl jsem mile překvapen. Úvodní znělka skvělá (bude vám hrát v uších ještě hezkých pár dni), vlastně se na ni pokaždé těším. Charaktery dobře vykreslené. I ten Jason Momoa nakonec do své role (hlavně díky nabrané svalové hmotě) celkem zapadl. U výpravy bych viděl ještě sice nějaké rezervy, ale tuším že to lepší si pro náš tvůrci připravili až v dalším dění a je se na co těšit. Po pátém díle zvedám hodnocení ze čtyř na pět a nemůžu se dočkat dalších dílů. 20 června 2011, po desáté epizodě Fire and Blood - totální extáze. Velmi syrové, kruté, nepodbízející a přitom dokonalé návykové. Chystám se k četbě předlohy a těším se na novou řadu.