Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) 

Zeitgeist je jedinecny. Zeitgeist je kralem mezi vsemi modnimi kritickymi dokumenty poslednich let, at uz si braly na paskal teroristy, Ameriku nebo globalni oteplovani. Co z neho cini naprosto vyjimecnou zalezitost? Naprosto jasne a strucne vyargumentovane hypotezy podlozene mnozstvim autentickych (doufejme) vyjadreni a zaberu a z toho vyplyvajici jednoznacny a jasny zaver. Divak je zahlcen temer nevstrebatelnym mnozstvim informaci, takze ma jeste dlouho po skonceni dokumentu o cem premyslet a to je rozhodne dobre. Urcitou kritiku by si zaslouzila zaverecna treti kapitola o spiknuti bankeru, kde vsechno stale jakstakz zapada az na udajne dosud regulerne neschvaleny zakon o dani z prijmu z roku 1913, pokud by to bylo tak jasny a jednoduchy, tak bych se divil, ze to nekdo nehnal k Nejvyššímu soudu a nenamastil si kapsu. Celkove vzato je to tak dobre udelano, ze se neubranite uverit:).Pokousel jsem se najit neco o tvurcich, jestli za nimi prece jen nekdo nestoji, ale nic a to je prinejmensim zvlastni...

plakát

Můj bratr je jedináček (2007) 

Velmi dobrý film o dvou bratrech, jejich neustálých hádkách a společné lásce k jedné dívce. Velmi zábavná je zde konfrontace bratra fašisty a komunisty a 5* je hlavně za defašizaci Beethovenovi Deváté přepsáním slov na oslavu světových bolševických vůdců.

plakát

Kdo může za globální oteplování? (2007) (TV film) 

Ac nejsem klimatolog, tak mnozstvi (doufejme ze kvalifikovanych) vystupujicich a rozbor argumentu zastancu Globalniho oteplovani a pokus o jejich vyvraceni beru jako dostatecne regulerni prispevek zastancu opacneho nazoru. Pokud nekdo mluvi o medialnim tlaku na senzace ohledne vlivu cloveka na klima, nesmyslnosti prime umery mezi vyskytem bodaveho hmyzu infikovaneho malarii a oteplovanim, ci politickym zajmem urcitych skupin na prohlubovani globalne oteplovaci kampane (viz saskarny typu Live Earth), tak rozhodne nezaslouzi smeteni ze stolu s nalepkou "popirac" (v dokumentu zazni vtipna narazka na holocaust). Ze jsou zde udaje zkresleny, aby se autorum hodily do kramu? Proboha, i kdyby to byla pravda, ukazte mi dokument podobneho typu, ktery by z tohoto hlediska nebyl napadnutelny(viz Michael Moore)? Krasne je zde popsan presun lidi radikalnejsi casti levice k enviromentalistickym skupinam po skonceni studene valky, chybelo jen oblibene prirovnani zelene loby k melounu, slupka zelena, ale duzina bezpecne ruda, zkratka dal bojovat proti kapitalismu, ale pod zelenou vlajkou. Hazet tento dokument do odpadu je cira demagogie, pak by si odpad zaslouzilo i veledilo novodobeho globalniho spasitele Gora, proto nemuzu jinak nez za 5*.

plakát

Funuke (2007) 

Vynikající film o rodinných vztazích v kontextu japonského venkova. Na jednu stranu úsměvné situce sahají hrdinům až na dno. Mrazivě výborná je především postava starší sestry. (MFF KV 2007)

plakát

Carmen (1983) 

Asi to nejlepší ze Saury,výtečná podívaná i pro netanečně zaměřeného diváka.

plakát

Poslední představení (1971) 

Skvělý snímek se skvělou Cybill Shepherd v roli Jacy, nejzákeřnější dívčí filmové mrchy, s kterou sem měl na filmovém plátně čest.(MFF KV 2007)

plakát

Interview (2007) 

Vynikající duel mezi válečným reportérem a hvězdou béčkových filmů a soap oper. Pierre Peters je kvůli práci s fiktivními zdroji přesunut z práce politického komentátora a reportéra do sekce profilových rozhovorů osobností showbyznysu, o kterém neví téměř nic a hluboce jím pohrdá. A tak je jednoho dne odvolán z práce na politickém skandálu ve Washingtonu a musí jít dělat rozhovor s herečkou Katyou. To ještě oba netuší, že toto Interview bude hodně netradiční. Jeden z nejlepších filmů na MFF KV 2007.

plakát

Tajnosti (2007) 

Pokud se vám film podaří pustit pod kůži a nechat ho působit, tak se jedná o mimořádný zážitek. Já vystřídal několik pocitových stavů i s tím konečným pocitem hloubky a rozhřešení. Je to sice film, který natočila žena, ale o vyloženě ženský film se nejedná. Děj nás nikam nestrhavá, ale ostatně to si film za cíl neklade. Velmi dobré herecké výkony snad ve všech rolích,herci se snaží o civilní, uvěřitelný projev a to se jim daří na výbornou.

plakát

Měsíc nad řekou (1953) 

Vynikající herecké výkony, kromě staré gardy září nastupující generace v Medřické a Cupákovi, zvláště Medřická zde hraje jednu ze svých životních rolí.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Vynikajici snímek s výbornou atmosférou, kamerou a brilantním scénářem. Budoucí vize Británie či zbytku světa je vylíčena velmi věrohodně a možná, že se podobných imigrantských koncentráčních ghet brzy dočkáme. Bojové scény jsou zvládnuty mistrovsky a náležitě podtrhují tísnivou atmosféru filmu. Zaujalo mě srovnání s Blade Runnerem, určitě je na místě, ale daleko víc se nabízí nedávná Vendetta, kterou tento film na hlavu porazil.