Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Šinseiki Evangelion (1995) (seriál) 

Souhlasim s ostatnimi, ze pokud jde o holy serial, tak zvesti skutecne predci realitu. Pribeh se zda zpocatku jednoduchy, ale postupem doby je nutne ho pozorne sledovat, ovsem soude podle ostatnich reakci, ani to nemusi vest k pochopeni a jednotnemu vstrebani celku. Posledni dva "headfuck" dily, ktere resi klasickou hamletovskou "tobeornottobe" otazku k tomu zmatku jen prispivaji. NGE se snazi sdelit hodne tezko uchopitelne poselstvi slozene z mixu ruznych nabozensko-filozofickych myslenek a jakesi pseudokrestanske mytologie. Ale zabyva se take nalezenim boha a jeho novym stvorenim lidmi. Ovsem tohle vsechno se obcas dostava do kolize s psychicky nevyrovnanymi pubertalnimi hrdiny, kdy ma clovek obcas pocit, ze to vsechno je jen kvuli tomu, aby si to srovnali v hlave a sli do zivota s vztycenou hlavou. Takze mozna zalezi na uhlu pohledu. Celkove lehke zklamani. 90%.

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

I po letech stale genialne zabavne. Bob Saint-Clair rulez!

plakát

Smuteční slavnost (1969) 

Motiv vzdoru a paměti je vynikající. Tento film muze kazdemu z nas pripomenout osud vlastni rodiny, kdy vse v lepsim pripade skoncilo vystehovacim dekretem, v horsim lagrem, ale vzdycky prispechaly hyeny, kterejm se bajecne hodil treba vas sici stroj ci rovnou barak....

plakát

Hodinářova svatební cesta korálovým mořem (1979) 

Dech berouci bizzarkomedie, kde se objevuji temer vsechny herecke a hudebni osobnosti konce 70.let a kde je dej natolik nepredvidatelny a sokujici, ze nemuzete ani nachvilku odbehnout na zachod. Obrovske mnozstvi gagu a vtipnych replik vychrcholi zaverecnou LSD scenou na Staromestskem namesti, presne vedle tech hodin, jak do nich nekdo pred lety hrabnul a od ty doby nejdou. Zde se stretavaji vsichni hlavni i zatim nepredstaveni protagoniste filmu. Pri sledovani doporucuji konzumovat velke mnozstvi drog, ktere umocni zazitek z filmu. Mimochodem, nechcete nekdo harmonium?

plakát

Block Party (2005) 

Gondry umi, dalsi vynikajici zalezitost, u ktere byste nejradsi vstali v kine ze sedacky a zacali se pohybovat do rytmu. Ya basta!

plakát

Bratranci (1959) 

Vynikajici film s výbornými hereckými výkony, který se zabývá možnosti soužití dvou zcela charakterově a povahově odlišných lidí. Přes oboustranou snahu spěje příběh k nevyhnutelnému konfliktu.

plakát

Producenti (1967) 

Mel Brooks je mistrem filmove komedialni satiry a parodie. Bavil jsem se kralovsky, ale nejvic smichy jsem se asi rval pri samotnem veleuspesnem propadaku Springtime for Hitler, pri predehre s tanecnicemi jsem pouze bezmyslenkovite smichy mlatil kolem sebe, ovsem pri nastupu samotneho zpivajici a tanciciho gay Hitlera a jeho rozhovorech s generalnim stabem jsem skutecne smichy spadl ze zidle. Pred Producenty jsem mel zatim pouze cest se Silent Movie, ale timdle filmem si me pan Brooks definitivne ziskal.

plakát

Ima, soko ni iru boku (1999) (seriál) 

Vynikajici anime, ktere divaka vtahne. Zajimavy pokus o simulaci detskeho chovani v extremnich situacich. Deti zabijaci jsou vynikajici bojovy nastroj, o tom by mohli v mnoha africkych statech vypravet. Kral Hamda byl ovsem az prilis smesnym zlosynem hodne pripominajiciho posledni filmove ztvarneni Petra III:). Nektere dejove zkratky mne prisly pomerne dost zjednodusene, ale mozna to bylo tim, ze ma serial jen 13 dilu oproti beznejsim 26 dilnym anime. Prestoze patri k tomu nejlepsimu, co jsem z anime tvorby videl, tak Wolfs Rain zustava stale neprekonan:).

plakát

Zdivočelá země (1997) (seriál) 

Obcas vznikne neco, co presahuje ramec beznyho filmovyho utvaru. Zdivocela zeme tim podle me je. 20 dilu serialu odehravajiciho se na pozadi 15 povalecnych ceskoslovenskych let samozrejme neni bez chybicky, tech chyb a hluchych mist je tam prirozene spousty, ale troufam si tvrdit, ze lepsi serial v CT od r.89 nevzniknul (a ani nikdy nevznikne, pac CT uz se taky vydala cestou Pout a Ruzovych zahrad). Tim nemyslim umeleckou kvalitu, o te se da samozrejme diskutovat, ale hlavne snahu prinest prispevek k diskuzi o nasich nedavnych dejinacha a pohledu na ne. Serial se samozrejme snazi byt v prvni rade dobrodruzny, proto je do celkoveho pribehu, casto neprilis zdarile, naistalovana rada epizod, ktera by mohla byt aspon trochu uveritelna vzhledem k dobe, v ktere se hlavni hrdinove pohybuji. Nicmene celkove pribeh drzi pohromade a predstavitele jednotlivych postav vetsinou hraji na hranici svych moznosti. Byl jsem pred par roky na diskuzi s predstaviteli serialu, vetsina z nich tocila Zdivocelou zemi ze skutecneho presvedceni. Kdyz Hynek Bocan licil jak jeste 6-7 let po revoluci byl obrovsky problem tocit komunistickej lagr, jak soucasny komunisti protestovali, vsemozne branili nataceni a dokonce na ne utocili bejvaly bachari, tak mam skutecne padnyi duvod dat 5*. Majoru Zemanu, Muzu na radnici a Zen za pultem mame tuny, ale kolik mame Zdivocelych zemi?