Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Filmu místy chybí větší spád, který ovšem Sofie nahrazuje osobitou atmosférou, ať už odvážným použitím moderní hudby, či smyslem pro vizuální detail. Kirsten Dunst je uvěřitelná Marie Antoinetta, její nevybité mládí konfrontované s Ludvíkovou impotencí ducha i těla nebo neuvěřitelná martnotratnost nudy zlaté klece ve Versailles. Coppola a Dunst tvoří sehraný tým, už se těším na jejich další spolupráci.

plakát

Občan pes (2004) 

O filmu jsem strašně moc slyšel, ale po zhlednutí jsem byl trochu rozpačitý. Na můj vkus tam té imaginace a barviček bylo až příliš a příběhů o podivínech hledajících podivíny a prožívajících velmi podivné příhody a absurdní situace je za posledních pár let opravdu hodně.

plakát

Iberia (2005) 

Dalsi Saurova pocta tanci a hudbe, tentokrat ze Spanelska. Pro milovniky flamenga a tance vubec povinnost, pro ostatni vyzva. Film je totiz slozen z rady tanecnich vystoupeni, ktere na sebe bezprostredne nenavazuji, coz je pro bezneho divaka tezko ukoukatelne, at uz se na platne deje cokoliv.

plakát

Šílení (2005) 

Vizualně téměř dokonalé, Švankmajer filozof se ovšem příliš často uchyluje k dlouhým monologům, které mají sice hluboký význam, ale često brzdí tempo snímku. Film je plný odkazů na vše možné i nemožné, celková myšlenka těžko uchopitelné hranice mezi šíleností, svobodou a řádem je ovšem zpracována precizně. Nejlepší český film posledních let.

plakát

Konec jasnovidce (1957) 

Na svou dobu pomerne odvazne, s neuveritelnou koncentraci hereckych osobnosti. Kratka stopaz, pritom napadu na celovecerni film, coz je velka skoda, protoze jinak vyborna satira klouze po povrchu a nema cas na rozpracovani jednotlivych gagu.

plakát

Paměť stromů (2003) (seriál) 

Zajimavost nametu nemuze byt prehlusena Munzarovym patetickym az "Mahlerovskym" uvadenim tohoto poradu.

plakát

Tři králové (1998) (seriál) 

Napinave, dobrodruzne a hlavne prinosne, skoda, ze doba, kdy jeste neco takoveho mohlo v CT vzniknout je nanavratne pryc.

plakát

Hadi v letadle (2006) 

Pocta vsem animal hororum. Hadi jsou sakramentsky pasaci, v nekterejch castech filmu doslova cedej krev za jeste lepsi akci, neutuchajici snaha divaka prekvapit je nuti vyskakovat z pro ne velmi neprijemnych mist a sahnout si na samy dno sil. Hadobijec Jackson je ovsem nekompromisni. Hroznyse "BigDaddy" Kralovskeho urcite letos nominace na nejlepsiho hada ve vedlejsi roli nemine, jeho vykon byl vskutku impozantni. Jinac maximalni lekacka, cekate, cekate, necekate a huaaaaaasssssssssssss...:).

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Trosku rozpacite dojmy, pro ty co nikdy nevideli jiny anime urcite kolosalni zazitek.