Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Casino Royale (2006) 

Asi jsem videl jiny film. Videl jsem sice brilantní akční scény, ve kterých Craig zvládá velmi slušně, ale videl jsem i sceny, které vyžadovali kapku herectví a v těch připomínal Dolpha Lundgrena spíš než předchozí Bondy. Bond girl byla sice sympatická, ale nic moc taky nepředvedla. Jediný co pro mě tendle film udrželo nad vodou byly český lokace ve Varech, Lokti a hlavně v Praze na Ruzyni.

plakát

Den vítězství (2006) 

Velké zklamání, vychvalovaný film, který se utápí v balastu popisnosti a plytkých deklamací hlavních hrdinů typu "válka je špatná". Režisér i kamera si místy neví rady a děj se vleče a vleče, herci nemají co hrát, chodí odnikud nikam a odříkavají. Závěrečná bojová scéna je sice velmi zdařilá a profesionálně zvládnutá, ale nic to nemění na tom, že film měl být o půlhodinu kratší a charaktery postav propracovanější. Téma je sice nosné, ale dalo se zpracovat mnohem lépe. S francouzkým filmem to jede hodně z kopce.

plakát

Dokažte mi vinu (2006) 

Netradicni obsazeni Vin Diesla do role zabavneho mafiana, ktery spasi celou sirokou mafianskou rodinu a vsem ukaze, ze pravnicina je pro blbce. Pribeh z rady "To se muze stat jen v USA" je zabavny a udrzi divakovu pozornost, prestoze si ze soudni sine odskoci jen nekolikrat. Davam 3,5 spise 4.

plakát

Fimfárum 2 (2006) 

Přestože se opět jedná o výbornou práci, tak musím říct, že mě dvojka bavila o trochu míň než jednička.

plakát

Flandry (2006) 

Film by mohl být o válce jaká je ve skutečnosti, ale tím se bohužel zabýva jen menší část filmu. Zbytek je je směs pseudopsychologických situací s minemem dialogu a velkým množství půlminutových sexualních styků hlavního hrdiny..........

plakát

Hadi v letadle (2006) 

Pocta vsem animal hororum. Hadi jsou sakramentsky pasaci, v nekterejch castech filmu doslova cedej krev za jeste lepsi akci, neutuchajici snaha divaka prekvapit je nuti vyskakovat z pro ne velmi neprijemnych mist a sahnout si na samy dno sil. Hadobijec Jackson je ovsem nekompromisni. Hroznyse "BigDaddy" Kralovskeho urcite letos nominace na nejlepsiho hada ve vedlejsi roli nemine, jeho vykon byl vskutku impozantni. Jinac maximalni lekacka, cekate, cekate, necekate a huaaaaaasssssssssssss...:).

plakát

Horší už to nebude (2006) 

Kaufmanovina a gondryovina, kterou Kaufman nenapsal a Gondry nenatocil. Nicmene nepostrada nic, za co by se museli vyse zmineni panove stydet. Souhlasim, ze konec je trosku moc cukrovany, ale vzdyt sme to Haroldovi vsichni prali.

plakát

Inland Empire (2006) 

Vydržel jsem. 3hodiny jsem vydžel. První hodina mě bavila, má totiž jisté dějové prvky. Zbytek filmu spolu s hlavní hrdinkou nevíme co se prolína z minulosti a co z budoucna, lynchovské zvuky, obrazy, dějová linka se vytrácí, králičí rodinka, tančící prostitutky, rezatej šroubovák, opička, ukecana Japonka. Lynch se vrací k počátkům, umění pro umění, samoúčelný chaos...(MFF KV 2007)

plakát

Jak se krotí krokodýli (2006) 

Vhoďte do mixeru vše co Poleňáková dosud natočila, obsaďte seriálové tváře a nechte produkovat TV NOVA a výsledek je lehko předvídatelný.

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Filmu místy chybí větší spád, který ovšem Sofie nahrazuje osobitou atmosférou, ať už odvážným použitím moderní hudby, či smyslem pro vizuální detail. Kirsten Dunst je uvěřitelná Marie Antoinetta, její nevybité mládí konfrontované s Ludvíkovou impotencí ducha i těla nebo neuvěřitelná martnotratnost nudy zlaté klece ve Versailles. Coppola a Dunst tvoří sehraný tým, už se těším na jejich další spolupráci.