Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Den poté (1983) (TV film) 

Zub času jistojistě uhlodal na působivosti. Většinu filmu sem se docela nudil až na moment odpálení a dopadu raket, ten je velmi působivý i dnes. Myšlenka apokalypsy věčná, ovšem jaderná konfrontace vysoce nepravděpodobná a případný následek za hranicemi mé představivosti.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) odpad!

Odpad si to objektivne nezaslouzi a mel sem to zadarmo. To musim zduraznit. Ale i prazdne sede nic zadarmo boli. I po hovnu by zustala nejaka chut. S puvodni verzi to ma spolecneho asi tolik jako starorecka demokracie s tou dnesni. Herci nemaji co hrat, je mi jich uprimne lito, reziser si vzal asi placeny volno. Jeden z nejzbytecnejsi ze vsech zybtecnych filmu. Je ti to lito? Mne je to taky lito! Yes we can, yes we can, yes we can change! Mam takovou obamu, ze to vam veri leda tak cinskej buh srandy...

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Sice sem se slušně bavil, ale přemíra whattafuck a nic moc dopletená zápletka z toho kdovíjaký zážitek nedělá. Taková lehce nadprůměrná splácanina.

plakát

African Underground : Democracy in Dakar (2008) 

Velké zklamání. V prvních deseti minutách je řečeno vše, zbytek je neustále dokola omílaná vata. Navic rapovat o tom, ze nemate co jist, nejde elektrina a nemate praci nebo v pripade zenskej raperek poslouchat rymy o tom, ze se chcete dobre vdat, je kapku nuda.

plakát

Národní bezpečnost (2004) (TV film) odpad!

O diky, TV NOVA jako jedina tradicne uctiva najnilevn nejakym vydarenym propaganda brakem. Tendle je plny klise, tupych dialogu, zakernych arabu a hodnych vysetrovatelu na Guantanamu. Pri zaverecne scene, kdy dava sef Homelandu svejm agentum den na rozmyslenou, jestli chtej pokracovat v tom tuhym protiteroristickym boji a po dramaticky pauze ho zacnou vsichni prosit, aby do toho mohli jit snim, sem se rezal smichy a mlatil pestickou do stolu. God bless America! p.s. NOVo, co takle dat nejaky rusky oslavny snimek o hrdinnem boji proti banditum v Cecensku ci Gruzii? Ale jak Vlada rikaval, "vyvazenost" je domenou verejnopravni TV.

plakát

Nejhledanější v Malibu (2003) odpad!

At zijou zlute autobusy Praha-Brno a zpet! Vedle Divokych vcel a Obchodu na korze tu muzete videt i tendle high class brak, ktery zarucene pobavi a znechutit muze snad jenom skarohlida a suchara.

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Shame on you Gondry! Zvyknout si od tebe čekat zásadní filmový zážitek je zatraceně obtížná věc. Be kind rewind zůstalo za očekáváním, přesto jde o nadprůměrný snímek. Zpočátku jsem považoval Blackovo angažmá za nešťastné, protože všude, kde se objeví, tak strhává veškerou pozornost výhradně na sebe a tak jsem si říkal, Micheli, todles neměl za potřebí. A vono jo, bohužel. Originální nápad nevydrží dlouho a Black svým poskakováním a šklebením filmu značně pomáhá, zvláště v druhé půlce, kde se nám snímek kapku rozvleče a trochu to hraje na patetickou notu.

plakát

Charlie Chan at the Olympics (1937) 

Jemne brakove dobrodruzstvi roztomile nablble figurky Charlieho Chana z policejniho oddeleni Honolulu, ktery se vydava patrat po ukradenem vynalezu az do Berlina, kde zrovna probihaji Olympijske hry. Cestuje se tu lodi, Hindeburgem, hydroplany, hemzi se to spiony a predevsim se nam od Charlieho dostane mnoho cinske moudrosti v podobe nesrozumitelnych cinskych uslovi. Nastesti je pritomna prevelice vykonna a dukladna berlinska policiie, ktera Charliemu nejdenou vytahne trn z paty.

plakát

Šachta (2008) 

Velmi nepovedený pokus o sociální "drama", statické a uspávací. Škoda, čínská delegace byla velmi sympatická.