Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Anthropoid (2016) 

Na filmu je špatně téměř vše, od tramvaje projíždějící po novu napříč Václavákem, Geislerku "hrající" dvacítku, mizerné dialogy, děravý scénář, bezradné herce a režiséra, který neudržel opratě příběhu, natož herců. Závěrečná cca čtvrtina hollywoodské přestřelky film nemůže zachránit. V A R O V Á N Í všem, kteří příběh znají a chystali se do kina, věnujte 2 hodiny svého času něčemu jinému, ušetříte si hořké zklamání!

plakát

Naše Velká válka (2014) (seriál) 

Předlistopadový univerzál Přemek Čech dělá z tohoto dokumentárního seriálu další toušlovský manifest afektované unylosti ala Toulavá kamera. Sestříhat na polovic a Přemkovi dát Události na Wall Street. Cílená průměrnost a "nikohoneurazivost" obdobných projektů fyzicky bolí.

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

Nic víc než slušný TV seriál s výpravou a rozpočtem. Příběhové linie jednotlivých "bylo nás pět" často zadrhávají, a to zvlášť ve chvílích, kdy se propojují. Z tohoto pohledu je asi nejvíc skřípající závěr, který nepříliš dobře balancuje na hraně kýče. Hlavním otazníkem pro mě byla míra kompromisu, míra kompromisu, na který neustále přistupujeme. Znovu a znovu tak snižujeme laťku všeobecně přijatelného nebo toho, co vyzdvihneme nad jiné. Trochu mně to připomnělo debatu o Vyprávěj. Vlastně tu ani tak nejde o historickou interpretaci, která nebyla nějak šokující či objevná, ale o formu. Ta je bohužel určující i v tomto případě, a to ať už měl scénář sebehrubší steh.

plakát

Letecká válka (2010) (TV film) 

Zatím nepříliš provařené téma "luftmörder" a letecké války nad Evropou, faktograficky dobré, dojem kazí příliš mnoho patosu, vaty atd., což je obecný problém tohoto typu TV "dokumentů". Škoda jednostranného spojeneckého pohledu, větší konfrontace s protivníkem mohla být ku prospěchu.

plakát

Lambada! Zakázaný tanec (1990) odpad!

Skvělé! Jen je mi líto, že se nemohu do džungle vrátit společně s nimi, jestli neumřeli, tak tam Lambadu jistě tančí dodnes!

plakát

Ostrovy zapomenutého klidu (1990) (seriál) 

Viděl jsem pouze Šumavu. Bizarní dokument doby, jejich názorů a dokumentární školy, která vzbuzuje zasloužený úsměv. Hudební podkres za jedna s hvězdičkou, to už se dneska nezažije!

plakát

Domov (2011) odpad!

Možná, že někde na začátku byla myšlenka, kterou se pak všichni snažili zhmotnit alespoň v popiscích k filmu. Na plátně je bohužel všechno špatně, nefunguje vůbec nic. Několikrát jsem nevěřícně lapal po dechu..ovšem finále si někde najděte, to se skutečně jen tak nevidí, náramná legrace!

plakát

Bez kalhot (2012) 

Tahle věc může dobře posloužit jako podkres na dámský jízdy. Jinak je to prázdné a falešné až běda, vydržel sem 45min a to jen kvůli tomu, že sem nechtěl zvedat celou řadu. Hlavně se nenechte přesvědčit, že to bude švanda, která se nebere vážně!

plakát

Téměř chlap (2012) 

Banální nuda, zív..nehledejte tam, co tam neni. Další utrpěně vítězství v KVIFF hlavní soutěži. Máte to těžký, já vim.

plakát

Bang Bang Club (2010) 

Bang bang you're dead..what did you expect? Aj tak sme stále frajeri s drahymi foťákmi..někdo jezdí na lyžích po skalách, někdo na motorce a někdo fotí v dešti kulek. Jen žádnej pláč, každej si může vybrat, někdo vyhraje, někdo prohraje. A hlavně žádný spasitelství, pro to není ve zprávařskym šoubyznysu místo. A že v tom JARu je to kapku jináč než na tom volebnim plákátě na konci..Řemeslně průměr.