Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (464)

plakát

Barbie (2023) 

Ryan docela stole the show, miluju ho a chtěl bych s ním chodit. Jinak to byla ale celkem bolest a chvílema jsem měl potřebu odejít, vrazit si šroubovák do ucha, zakmnout se venku na kabince, nainstalovat si tiktok nebo se jinak sebepoškodit.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Hodně jsem ocenil scénu z Berlínnskýho techno klubu a závěrečnou hotline miami style přestřelku. Míň už toho slepýho týpka. Jako hranice, co je moc v tomhle filmu, je hodně tenká, ale je tam a tohle bylo už kousíček za ní. Jinak jako tříhodinovej audiovizuální a kaskadérskej showcase super. Doufám, že v pětce John prokopne rakev a prohrabe se ven tou jednou rukou, která mu zůstala neprostřelená a neprožíznutá.

plakát

Minulé životy (2023) 

V jádru vlastně hrozně jednoduché, bez nějaké větší gradace nebo vyvrcholení. Ale moc milé a skvěle zahrané.  Potěšilo

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nolanovy filmy mám rád všechny. Ty, který měly na mě tak složitý dej, že jsem nechápal o co v nich jde, i Dunkerk, o kterým někdo říká, že děj nemá a neděje se v něm skoro nic. Co šlo, tak jsem viděl v IMAXU a většinou mě to strhlo minimálně zpracováním a zvukem (Dunkerk, Tennet).. Tohle šlo, ale totálně mimo mě. Asi jako většina lidí, která ne to půjde, jsem čekal něco úplně jinýho. Což by nevadilo. Přišlo mi ale, že z těch x směrů, ze kterých se to dalo uchopit, to vzali za ten, nejmíň vhodný. Většinu času mi přišlo, že se tam neděje nic zajímavého, zároveň, jak kdyby měl film ADHD a řešil dvacet věci naráz, přičemž hodně z nich jen nakousl, vzomnel si na něco jinýho, odbehl a už se nevrátil. Až na pár momentů, to ve mně nevyvolavalo vůbec žádný emoce. Děly se tam věci, který mě vlastně nezajímaly nebo jsem jim nerozumnel. S milionem postav, ktery nebyly moc představeny a jejichž předlohy jsem neznal. Jsem zvedavy kam se posune hodnocení, protože podle me je tohle pro prumernyho divaka dost nestravitelný. A až si to lidi budou pouštět za půl roku na netflixu, tak to po dvsceti minutachl přepnou na Too hot to handle: Germany (taky slabý btw). Viděl jste to někdo (Oppenheimera)? Líbilo se vám to? Edit: Jsem se vyspal a změnil to na tři hvězdy

plakát

Saltburn (2023) 

Fajn, ale zbytečně na sílu a na efekt. Hodně věcí ve výsledku vlastně nedává smysl a je tam úplně zbytečně.

plakát

The Covenant (2023) 

Filmy o Amerických vojácích, patriotismu, ultimate sacrifices atd. mlč nemusím a tohle jsem si pustil jen protože je to Richie... Ikdyz to ve výsledku s jeho stylem nemá nic společného. Ale sedlo mi to hodně - výborný tempo, skoro bez hluchých míst. Skvělé obsazeny, soundtrack... Vlastně všecko. Po dlouhý době dávám filmu plný hodnoceni, protože tady mi nevadilo vlastně nic.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Videohru znám, neuctívám to jako nějaký kult. Dohrál jsem to dvakrát, dvojku jsem odehrál hned jak vyšla (dostal jsem ji od brachy k narozeninam, jinak bych to day1 nekupoval, jsem škrt). Mám tu značku rád a na seriál jsem se těšil od chvíle co to oznámili. Tím, že bylo hned jasný, že to nebude dělat Netflix a dostane to na starosti Mazin, tak jsem do toho vkládal i celkem naděje a věřil, že to úplně neposerou. Neposrali. Co se týče castingu, tak za mě nakonec úplně v pohodě. Jasně, že Ellie nevypadá jako mladej Elliot Page před tranzicí, tak jak by si velká část fanoušků předlohy přála. Ale do role sedla dobře a zahrála to skvěle. Jsem zvědavý jak to vymyslí do druhý sezony. Joel výbornej, ostatní postavy v pohodě. Odchylky typu, že Sarah byla v originále blonďatá běloška a ne černoška s afrem neřešim. Že seriál nebude kopírovat 1:1 předlohu bylo jasný a asi by to ani nešlo. Mrzelo mě, ale, že některý prvky, který by se tam i docela hodily, úplně vypustili. Fakt nenechali Joela hodit za celou dobu ani jeden Molotov, nastražit past, vystřelit z brokovnice, nechat ho vycraftit granát s hřebíkama? Ani jednou tlačit Ellie na dřevěný paletě, protože neumí plavat? Aspon náznakem, jako fan service... Jsem rád, že ze seriálu neudělali druhý Walking dead, ale soubojů s nakaženými mělo být (a ve hře bylo) víc. Takhle vyzněl Joelův charakter a i celá jejich cesta jinak. Navíc scéna z muzea je pro mě nejsilnější z celého seriálu. Potenciál clickerů mohl být využitý mnohem líp. Naopak s rozšířením loru problém nemám. Zapadlo to tam dobře. S tím, že věnovali prostor věcem, o kterých byla v základní hře maximálně zmínka nebo byly až v DLC, bych problém neměl. Kdyby měl ale seriál o pár dílů víc, nepůsobil jinde tak uspěchaně a kdyby tyhle prvky netrhaly děj (Dívám se na tebe, Left behind). Celkově bych tomu dal tak 85 %, stejně jako hře. Druhé sezony se celkem bojim.

plakát

Zásah štěstím (2023) 

Vlastně docela v pohodě. Ale mohl si dát nějakou, alespoň minimální práci s tím, aby ve scénáři nebyly takový brutální díry, kvůli kterým se film dějové úplně rozpadne a ve výsledku nedává smysl. Rad bych si myslel, že to mělo nějaký hlubší smysl, že za tím měla být nějaká symbolika, ale spíš mi to přišlo jako lenost. A strach kohokoli ze štábu, kdo četl scénář, prozradit Allenovi, že existuje taková věc, která se jmenuje internet. Francouzskou verzi Emmy Smetany samozřejmě instantne platonicky miluju.

plakát

Stovky bobrů (2022) 

Prostě ne Nerozumím upřímně tomu hypu, ani, že se půlka sálu smála. Vzdali jsme to po 25 minutách trapna. Vtipy typu " letí pták a pokaka pana, který se pak bouchne do hlavy o strom" na mě nefungovaly ani když mi bylo pět natož teď. Asi nemám vkus nebo nevím.

plakát

Vyproštění (2020) 

Kombinace Johna Wicka a Terminatora 2 v kulisách Bangladéšských slumů funguje překvapivě dost dobře. Film se nejspíše zlatým písmem do historie kinematografie za námět a scénář,nezapíše, jako jednoúčelová střílečka, patří ale k tomu lepšímu. Chris je super, akční scény a kamera při nich taky. Bez pokusů o nějakou větší emocionální hloubku bych se sice obešel, ale to se nedá nic dělat. 80%