Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (93)

plakát

Žert (1968) 

Já bych to nedokázala. Nedokázala bych odpustit, teda spíš nechat si ujít příležitost vrazit pořádnou ránu přímo do obličeje člověku, který mě připravil o šest let života. Ovšem je správné mstít se? Ludvík by musel v tom případě odejít se zkrvavenou pěstí než by se zúčtoval se všemi lidmi, kteří tenkrát v sálu zvedli ruku. Spousta otázek Žert vyvolává, ovšem o to méně odpovědí nacházíme. Ať žije Trockij!

plakát

Pokání (2007) 

Absolutní zklamání. Čekala jsem totální emociální vyšťavení,a ono nic. Po skončení jsem klidne mohli jít hrát ping-pong. A to já se rozbrečím u každého druhého filmu. Dokonce jsem se chvílemi i nudila. Nevím, co se to se mnou děje, protože Pokání má všechny předpoklady romantického dramatu: skvělí herci, strhující režii, kdy se režisér soustředí hlavně na krásu obrazu, no a samozřejmě hudba dramatická, citlivá, nervy drásající. A já na to pořád nic. Je to ve filmu nebo je to ve mně? Jediný, co mě napadá, je to, že od začátku byl děj neskutečně předvídatelný.

plakát

Paříž (2008) 

Není to úplně typický příběh s proplétajícími osudy jednotlivých postav, kdy jeden krok ovlivní osud dalších, spíš se jedná vždy o letmé setkání na ulici, která ovlivní diváka a ne tu postavu. Paříž bych klidně označila za herečku ve vedlejší roli. No a jinak, co se týče otevřených konců, to je pro mě jako kobliha bez náplně. Ovšem v případě Paříže se do ní ráda zakousnu i kvůli velesympatické Juliette Binoche a Romainu Durisovi jako bývalého tanečníka.

plakát

Sametová extáze (1998) 

Při pohledu na glamrockovou éru mi připadá naše současná hudební scéna poněkud mdlá a málo zářivá a s tím i fakt, že o naší generaci se prostě nic takového jako Velvet Goldmine nevznikne no a tím chci jednoduše říct, že Todd Haynes natočil film o jedné hudební generaci se vším jak má být. Vzestup, vrchol a pád a se všemi náležitými zvraty. Párádně barevná podívaná se skvělými herci (jenom Christian Bale mi moc neseděl a jeho výraz byl pro mě hodně nepřesvědčivý). Nemusíte být fanoušky glamrocku (eg.T Rex), abyste si Velvet goldmine náležitě užili.

plakát

Iluminace (1972) 

Docela ráda bych potkala někoho, kdo by mi tento film vysvětlil (i když nevim jestli se to povede, když sám režisér byl u uvedení svého filmu na FnŘ Písek a pokoušel se nám sdělit své myšlenky, které do filmu vložil). Bohužel jsem skoro usínala, abych se mohla vůbec soustředit na děj (který byl mimochodem minimální), absolutně nic mě nedokázalo probudit z letargie a začít vnímat, co tím chtěl vlastně Zanussi sdělit. Ale pokud jste příznivcem niterných myšlenkových pochodů mladého "co mám dělat se svým životem" vědátora, tak směle vám Iluminaci doporučuji.

plakát

Moje borůvkové noci (2007) 

2* za Juda Lawa a Natalie Portman. Jinak je vcelku škoda, když se podíváte na plakát a po pár minutách filmu víte, jak to celý dopadne. U romantické komedie to je úplně v pořádku, ale u Borůvkových nocích to prostě nefunguje (teda aspoň u mě). Názory se různí, já jsem se hlavně hrozně nudila, i přesto, že film je poměrně krátký. Kamera, soundtrack, scénář, Norah Jones, prostě nic nezafungovala, jak má.

plakát

Lítám v tom (2009) 

No tak Clooney zapadl do své role jako do svého přesně padnoucího obleku. Pokud by šlo dát víc hvězd, tak jsem si jistá, že tak kolem čtyřicítky bych ráda nějaký přidala. Ale hodnoty, které jsou zde obsaženy, jsou univerzální. Protože jsem čekala spíše zklamání, že to nebude tak skvělý, jak se píše, tak jsem byla více než překvapena. Všechno do sebe zapadalo jak má. No a až se nemůžu dočkat dalšího Reitmanova filmu tentokrát s Jimem Carreym. Prozatím se musíme spokojit (v pozitivním smyslu) s Up in the air.

plakát

Tell It to the Fishes (2006) 

Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Silou vůle jsem těch deset minut vydržela. Prostě bych od chlápku s nohama zalitýma v betonu čekala něco víc, než jen volání pomoc. Teda v reálu asi ne, ale ve filmu???? Promiň, ale líto mi tě vůbec nebylo.

plakát

Vyfič! (2009) 

Kolikrát jste za svůj život použili slovo Vyfič?? I kontrola pravopisu mi to nebere. (postesk nad zoufalým překladem) Drew Barrymore měla radši zůstat za kamerou, její postava je neskutečně protivná. No ale pro mě byl účel Whip it splněn. Až pudu kolem nejbližšího bazaru, nebudu váhat a první brusle, které uvidím budou moje. (prosím ať jsou růžové).

Ovládací panel
13 bodů