Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Ryba jménem Wanda (1988) 

Skvělá kombinace amerického a anglického humoru. Hlavní protagonisté hráli výborně trhlý Otto toho si znamenitě vystřihl Kevin Kline, sexy Wanda, Michael Palin je neuvěřitelný hranolkový mrož a jako vždy vtipný John Cleese jako Archie nemyslela jsem si , že ruština může být tak sexy:). Jasných 5*.

plakát

Zuřící býk (1980) 

Filmový skvost u kterého jsem se obávala, že mu černobílé provedení ubere na dokonalosti. Ale je to právě naopak to Raging Bull staví na piedestál. Silný snímek portétující život boxera J. La Motty zahrál ho dokonale Robert De Niro ve všech podobách - životní prohry a výhry a komplikovanosti jeho osobnosti. Když k tomu přičtu i fakt, že slovo "fuck" De Niro asi už nikdy tak často nepoužil. A nebylo by to pravé ořechové bez "malého bratra" a tím byl Joe Pesci. Kvalitní drama z boxérské branže, režie, dokonalý střih opravdu jsem se přenesla do Bronxu 40 let 20 století dob řádění Zuřícího býka a prožila s ním i jeho životní cestu.

plakát

Idioti (1998) 

Za pro mě subjektivně asi nejzdařilejší snímek Idioti si Lars von Trier odnese mou pochvalu. Propojení dekadentní komedie až k dramatu tady vidím ten talent. Nelze se na něj dívat jinak než s nadsázkou, mylně je interpretován -Trier zde poukazuje svou agitkou na to jak mentálně postižení a idioti odpuzují společnost. " Možná se idiot v tobě cítí osamělý a hledá společnost, aby byl šťastný ". V každém z nás je uvnitř idiot, ale chceme ho pustit ven? Tak to vypadá, že dostal doživotní vězení, i když občas na nás šibalsky koukne z odrazu zrcadla. Neotřelé, přirozené, pobuřující, také výborná práce ruční kamery. Zaslouženě 5* na to, že pan režisér není má krevní skupina !

plakát

Počátek (2010) 

Nebudu šetřit superlativy na adresu Ch. Nolana, trefil se do mého vkusu. Úžasně chladný, důmyslný, snový koncept mě nadchl. Výborně rozehrává partii s divákem, rafinovaným způsobem se zaměřuje na dějovou línii ve snech a podrobnější psychologické vykreslení postav přenechává představivosti diváka. Chytrý tah, díky němu se mohl zaměřit na to v čem je nejlepší prolínání časových vrstev. Po první projekci Inception, jsem namlsná na další vizuální kompoziční orgie a soundtrack H.Zimmera má neskutečnou sílu. Zejména Dream is collapsing. Hereci v čele s L. DiCapriem odvádějí své nejlepší výkony. Mayby I actually dreaming. Sen může být současnost, vzpomínka, budoucnost. Naprosto jsem se vytratila z reálné časové smyčky a nechala se s nadšením unášet fantazií.

plakát

Agora (2009) 

Alejandro Amenábar mi udělal opravdu radost, dobré historické filmy mám ráda. O jeho kvalitní režii nemám pochyby a dokonale zvládl zpracovat tenhle příběh v kostce a přesto zajimavě. Skvělé výkony Rachel Weisz, Maxe Minghella, Oscara Isaaca nelze než vyzdvihnout. Interesantní příběh, plný nasilných naboženských nepokojů a života moudré astroložky Hypatie. Já si vrněla blahem s jakou lehkostí a noblesou je to podáno.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Nevěděla jsem o čem tenhle příběh bude, což bylo obrovské plus. Remake se povedl, nesmírně sympatický Richard Gere v roli profesora hudby a krásný oddaný pejsek Hachiko. Zvířata miluji, ne nadarmo se říká, že je pes nejvěrnější přítel člověka. Dostal mě přímo u srdíčka, spotřebovala jsem skoro celou krabičku papírových kapesníku a to mluví za vše !

plakát

Silkwoodová (1983) 

Přestože od zrodu filmu Silkwoodová uteklo již 27 let, já jsem ho zhlédla teprve nedávno. Po pravdě jsem čekala, že to nebude to pravé ořechové, ale byl to opravdu skvělý film. Mike Nichols a jeho specifický pomalý režijní styl, námět podle skutečné události. Ještě v půlce bych možná zvažovala nižší hodnocení, jenže tenhle příběh mě dojal aniž bych chtěla. Dříve v uhelných dolech měli dělníci kanárky, když umřeli poznali, že uniká plyn a dnes je ten pokusný králik člověk . Každá práce má svá rizika a kontakt s radioaktivními látkami sebou nese i dnes vysoké riziko.

plakát

Spáč (1973) 

Geniální a praštěná sci-fi Woodyho Allena. My name is Miles Monroe i was sleeper and now im alien :-). Co si dáme na svačinku banán jak kanoi, chřest veliký jako strom,ale už poběžím - oh tam je ale velká slepice !

plakát

Zločinec (2008) 

Tohle mě dostalo, jednoduchý příběh, ale opravdu vynikající. Tady se mi podařilo se vcítit do té bezvýchodné atmosféry, proto to hodnocení. Už jen ta představa jak snadno se můžete vždycky dostat na stranu zločince. Excelentní výkony Stephna Dorffa a Val Kilmera jsou nadevší pochybnost. PS : Představte si, že jste to vy a hned uvidíte film jinak.

plakát

Hra na pláč (1992) 

Pro mě opět zásah do černého, Neil Jordan mistrně namixoval několik žánrů dohromady. Drží se tématu konfliktu mezi IRA a Anglií, ale tohle není vše. Herci výborní - Forest Whitaker jako černošský voják, kouzelný Stephan Rea dobrovolník Ira a Jaye Davidson. Za podmanivých písniček získává snímek opojné kouzlo. Za tažnou melodii, považuji píseň The Crying Game -použitá verze od Boy George. Zcela vystihuje vlastně podstatu zbytečného konfliktu, který může přinést jen slzy a není to jen iluze. Podlehla jsem tomu na plno takže 5*.