Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Americká noc (1973) 

Pro F.Truffauta mám slabost. S láskou se vrhl natočit film o filmu s lehkou nadsázskou a ironií. Není tak zábavný, ale o to víc nahlédnete do světa mravenčí práce za kamerou.

plakát

Čarodějky z Eastwicku (1987) 

Parádní klasika do nudného městečka přijiždí ďábelský Daryl Van Hornn - Jack Nicholson nespoutaný, živočišný, aby vstopil do života třem šarmantním kráskám Cher, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer dodal do života sladkost i hořkost. Degustátorské dílko, které si ráda pustím.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

Jason Statham mě prostě dostal, žáden intelektuální film, ale pořádná jízda s životem na baterky. Jak mě nebrala jednička druhým dílem mě odrovnal. Crank: High Voltage peprně vulgární, Chev Chelios schutí nakope každému zadek v celém L.A., aby dostal co mu po právu patří. Slovník je břitký, ale proč ne? Větší extempóre na jezdecké dráze s Amy Smart je tedy adrenalín :-). Jako bych sledovala počítačovou hru, ale tak to není. Pro mě příjemné překvapení Mark Neveldine, Brian Taylor tentokrát u mě zabodovali. Cheve nenudila jsem se ani chvilku, takže u mě zaslouženě 5*.

plakát

Bůh gamblerů (1989) 

Bůh gamblerů a můj oblíbenec Yun-Fat Chow, tentokrát pod taktovkou režiséra Jinga Wong. Tady prokázal svůj herecký talent a mužný šmrnc. Honkongská akční klasika, ale ne tak úplně. Jako mistr Ko ovládá grandiózní kousky v hazardních hrách jako jsou karty,kostky děj se rozvíjí fantasticky ovšem později u něj dochází k amnézii . Pro nálezce se z něj stává Čoki, protože potřebuje čokoládu. Wong tady kombinuje i komediální žánr, i když dost netradičně. Takže nečekejte akci ve stylu Johna Woo i tak super.

plakát

Snídaně na Plutu (2005) 

Fantazie, Neil Jordan ví jak na mě. 36 životních kapitol Patricka "kočičky", který je jiný. Cillian Murphy a jeho oči barvy moře, životní chaos, hledání, ztráty iluzí, politika a spousta nádherných písniček jako Sugar baby love a další.......hity. Pokaždé mi nabídne něco jiného, pozve mě na snídani na Pluto a pořád mi tam chutná. Oskar Wilde: Rád mluvím o ničem, protože tomu jedinému rozumím. Bezkonkurenčních 5 * forever. Vykouzlit takovou atmosféru, to je umělecké dílo.

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Pro mě krásný animák Bolt a další zvířátka.....!Joj to zbožňuji zvířatka mám navždy ve svém srdíčku.No jo, hraje na city, ale kdo by odolal. Walt Disney bude vždy třída. Vážně se mi to moc líbilo. Bolta bych hned brala domů:-).

plakát

Lítám v tom (2009) 

Skvělý film roku 2009. Velmi působivý scénář ucelený,sarkastický se skrývanou ironii. Komedie to není, ale moje gusto Jason Reitman dokonale uspokojil. Ryan, kterého ztvárnil pořád charismatický G.Clooney, role mu sedla jako ušitá na míru. Lítá v tom a pak lítá ve všem ještě víc .Často se pod tvrdou slupkou skrývá jemné jádro. Přestože, je to pohled hlavně na americkou současnost- velmi zajimavé.Vera Farminga je tam božská a Anna Kendrick mi konečně ukázala, že v ní něco je.

plakát

Vítězství lásky (1990) (seriál) 

No jo mé dětství, Vítězství lásky jako seriál mě úplně pohltil, nadherná Barbara De Rossi, žádná mýdlovka, spíš bolestné drama. Nemohla jsem se dočkat dalšího dílu a jak jsem obdivovala ty krásné šaty a kostýmky z perfektního materiálu už od pohledu, klasická lehká italská elegance. Kéž by to tenhle seriál na nějaké TV stanici zopakovali!

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Tohle se opravdu povedlo, Zdeněk Pohlreich, je vážně dobrý kuchař, cool chlapík jeho bonmoty a jadrnné vyjadřování tomu dodává grády a šťávu a to mě baví. Konečně někdo, kdo dělá v českém pohostinství trochu vítr. Už se těším na další díly, škoda jen, že neuvidíme žábu bušit pěstí do skály :). Zatím jsou obě série na streamu, takže kdo neviďěl má možnost.

plakát

Výslech (1982) 

Pravdivý syrový naturalistický snímek, psychologické drama z věznice. Krystyna Janda je tu prostě herecká hvězda. Na mě to zapůsobilo velice silně, politika 50 let, kolik člověk unese, aby nezradil svou ideu.......? Tenhle film bohužel nemám ve své filmotéce, ale měla jsem ho možnost zhlédnout na TVP 2 v polštině s kterou naštěstí nemám problém. Mrazivý zážitek, nemůžu dát než 5*. Přitom další z filmů, kde si režisér musel vystačit s málem a přesto napínavý děj a excelentní dialogy.