Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (79)

plakát

Jiříkovo vidění (2023) 

Zpočátku mě iritovaly zjevně inscenované scény, ale postupně jsem si asi zvykla nebo to začala brát jako součást specifického humoru tohoto filmu. Počin je to rozhodně zajímavý a podnětný, nutí k diskuzi a k přemýšlení, a to mám u filmů ráda.

plakát

Stopy v písku (2022) 

Velmi citlivě a poutavě zpracované. Místy terapeutické (otázky a náhledy, které se hodí k zamyšlení), místy hladivé (záběry na krásy Sahary apod.)

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

Komedie, až parodie - a v tomto žánru nemám co vytknout, smála jsem se mockrát a hodně.

plakát

Provazochodkyně nad Prahou (2020) 

Sledovala jsem před rokem přímý přenos z tohoto vystoupení a bylo to pro mě velkým a komplexním zážitkem, mimo jiné i díky zajímavému kamerovému a komentátorskému zpracování. Tento film ten zážitek částečně přináší a přenáší znovu, zároveň ho obohacuje o trochu širší náhled do příprav. Byla jsem spokojena, film mě vtáhl a nepustil, podobně jako přímý přenos... který je doufám stále k dispozici online a určitě doporučuju ke shlédnutí.

plakát

Bílá na bílé (2020) 

Pro mě z filmu vyzařovala prostá krása, klid, uvnitřnění. Bavil mě jeho jemný humor i náhledy. Některé výroky jsou pro mě tak zajímavé, že jsem si je musela zaznamenat, abych se k nim později mohla vrátit. Film mě tedy pohladil a zároveň obohatil a bude ve mně dlouho doznívat. Děkuju za to.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Proč vás ten film a příběh tolik dráždí, dámy a pánové? Na jakou bolístku či touhu vám to ťuká? I to je úloha filmu. A nejen to na něm oceňuju.

plakát

Stále spolu (2014) 

Velice podnětné téma, nezaujaté zpracování, které přináší víc otázek než odpovědí. Film, po kterém můžete jít s ostatními ještě na několik hodin diskutovat, tříbit si názory na dnešní svět a přehodnocovat své ideály a představy o vlastní budoucí rodině.

plakát

Prezident mizejících ostrovů (2011) 

Krásné prostředí, krásná hudba, pozoruhodné postavy a silný, skvěle vystavěný příběh - co víc si přát. Nenudila jsem se ani chvíli a dozvuky filmu si ještě drahnou dobu ponesu, protože mi umožnil se podívat na problematiku globálního oteplování z poněkud odlišného úhlu než kdy dřív. Při sledování jsem mohla zcela zapomenout, že jsem "klimatoskeptik," a soustředit se čistě na boj oddaného prezidenta o zachování své země.

plakát

Když se kácí les (2011) 

Velmi komplexně (a zároveň poutavě) podané téma. Dokument, který nerozděluje lidi na padouchy a hrdiny, ale zobrazuje jednotlivce a skupiny s různými příběhy. Myslíte, že víte, na čí straně stojíte? Možná jen nevidíte všechny aspekty příběhu. Ale kdo ano? Největší přínos filmu spatřuji v tom, že jeho tvůrci nikomu nestranili, jen zajímavou formou předkládá široké spektrum informací a pohledů na věc a názor si můžete udělat sami. Tím si mě film velmi získal a považuji ho za stoprocentní.