Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (63)

plakát

Annie Leibovitz: Život objektivem (2006) 

neurazi, ale v celkovem hodnoceni se musim zeptat: byl to dokument ktery byl nejak vyjimecny? vyjimecne natoceny ci zpracovany? bohuzel ne. V prvnich minutach clovek vidi trailer zde dostupny, ktery jej hodne natesil na film a popravde je to asi taky to nejzajimavejsi co uvidi, protoze nasledne se uz mluvi ve stylu televiznich dokumentu o tom jak je uzasna. Takovyto dokument by zaslouzil 50 minut na CT2 a nikoliv 90minut v kine. War photographer je podle me o tridu zajimavejsi a lepe zpracovany (pravda ta valka vsude okolo tomu hodne pridava)

plakát

Po svatbě (2006) 

hodne silne 4 hvezdicky. nebyt nekolika chybicek tak plnych 5

plakát

Idi Amin Dada (1974) 

pohled na jednoho z nejstrasnejsich africkych diktatoru... Barbert Schroeder patri mezi mistry formy mluvici hlavy

plakát

Caribe (2004) 

vybavuju si to uz velmi matne, v dobe kdy jsem chtel film hodnotit tak bohuzel nebyl na CSFD, takze me hodnoceni berte s rezervou. Co se tyka telenovelosti pribehu, je to do jiste miry pravda, na druhou stranu to, co jsem mel sanci videt jako dalsi film z Kostariky, udelalo z tohoto filmu "vrchol kinemtografie". Videno pri prehlidce filmu ne spanelskem institutu.

plakát

Tři pohřby (2005) 

Tommy Lee Jones je pro mou osobu v pozivi rezisera uplnou novinkou. Prave proto jsem k filmu pristupoval s urcitymi obavami jaky bdue vysledek. Ne vubec spatny. Zpomalene prostredi americkeho stredozapadu, kde se cas vlece a zivot ma pomale obratky, to vse je umne preneseno do filmu (pribeh je vcelku prosty a dal by se prijemne odvypravet do hodiny a pul ci kratsiho casu... TLJ jej ovsem vypravi lehce pres dve hodiny, coz se muze rovnat castecne i utoku na divaka). Hereckou spickou ve filmu je uzasny TLJ, kteremu sekunduje nemene zajimavy Barry Pepper (osobne jsem se s nim jeste nesetkal). Prestoze dlouhou dobu sledujeme jejich putovani pres hranice USA s Mexikem, nejsem si jisty zda jsem presne jejich vztahu porozumel. S tim souvisi i me castecne rozcarovani nad koncem filmu. Na druhou stranu skvele vykreslene je prostedi prihranicniho mesta, kde neni jak zabit volny cas, prostredi, ktrere muze mit destriktivni vliv na lidi, kteri cekaji vic. Zajimavy pribeh o silnem pratelstvi pokracujicim az za hrob :) Prijemny film, ale bohuzel ne pro kazdeho.

plakát

Nádherný život Sačiko Hanai (2003) 

Postupem casu se pribeh rozpada natolik, ze uz nedava vubec zadny smysl a spise se stava shlukem nahodilych scen. Vrcholem je scena s naklonovanym bushovym prstem!

plakát

Černé ovce (2006) 

Vsechnov tomto filmu je neuveritelne predvidatelne... ale presto to funguje a je to skutecna legrace...

plakát

Jízda do Ox-Bow (1942) 

Nemohu se zbavit dojmu ze se nejedna prilis o western, ale spise o soudni drama a nejelepe spise o moralni drama na otazku do jake mir muze clovek vzit do svych rukou zakon a rozhodnout o smrti druheho. Jedna se o stary studiovy film zasazeny do westernoveho prostredi. Prestoze zacatek trvajici pomalu 20 minut az pul hodiny, kde se debatuje o vytvoreni dovbrovolnicke jednotky, ktera vypatra a potresta zlodeje dobytka a vrahy jednoho z zdejsich farmaru, je neuveritelne pomala a lehce az nudna, ve chvili, kdy hlidka vyjede, film ziskava na obratkach. Z hlediska hereckych vykonu se nam predtavi takovy velikani jako je Henry Fonda, Anthony Quinn, Harry Morgan (znamy spise jako plukovnik Potter ze serialu MASH) anebo muj oblibeny herec Dana Andrews. Vetsina filmu se toci ohledne popravy tri udajnych vrahu a zlodeju dobytka, pres zajimave herecke vykony a zde zvlaste ocenuji Anthony Quinna a Dana Andrewse (Henry Fonda pres svou hlavni ulohu zustava upozaden). Dalo by se rici ze film je jakousi studii davoveho chovani, ale to bych asi prilis prehanel. Jednotlive postavy jsou pak take zajimave vykreslene - mestsky opilec, ktery je fanouskem veseni a lyncovani, soudce stojici na strane zakona pres nevuli davu jej respektovat, reverenda, ktery nemuze stat na jine strane nez na te, ktera je proti jejich potrestani a v neposledni rade mladeho hocha, ktery je nucen svym otcem, byvalym jiznaskym generalem, prihlizet a ucastnit se na techto zverstvech... Ne, The Ox-Bow Incident neni prilis westernem, nicmene se jedna o zajimavy pocim filmoveho prumyslu behem 2. svetove valky. Kdo uvidi nemel by byt zklaman.