Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (956)

plakát

Případy 1. oddělení - Romeo a Julie (2022) (epizoda) 

Opět výborný případ, i když mrazivě hororový a smutný. Další deviza Plíšek. Navíc tady skvěle mentoruje mladé ucho od policie, který všechno zná, všechno ví. Mimochodem další příběh "taxikáře" (tentokrát asociačně myšleno). A dámské osazenstvo taky nezklamalo - manželka Anděla, "kráva s dvěma lvy" a v neposlední řadě "mediální" ředitelka. A apropos všimli jste si oné úslužnosti Korejse, když vstoupila ředitelka? Dle mého kandidát pomsty a donášení. Ale kdo ví....

plakát

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Život a smrt (2022) (epizoda) 

Tento první díl oproti ostatním je trochu jiný. Jen uvažuji čím to je. Zda tím, že se tam nemluví, a pokud jo, tak jazykem, který není přeložen (i když chápu úmysl). Zda je to tím že to je vlastně jen o narození jedné známe osoby nepřináší nic nového. Napětí je znásobeno jen tím únosem a jistou mocí, která Ahsoka měla v sobě jako batole. Nebo tím, že na jednu stranu působí epicky - stará žena, zvíře, co ji uneslo, ale na druhou stranu trochu dětsky (trochu mi to připomnělo Disneyho původní kreslený snímek Mauglího - myšleno počátek - a myšleno obrazně).

plakát

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Rozhodnutí (2022) (epizoda) 

Je mi jasné, že to někomu nabouralo knihu Ahsoky. Ale je to Fioni a tvůrce-spolutvůrce této postavy. Nicméně kolik bylo různých knih napsáno, které si odporují. Za mě úžasné a hudba bezkonkurenční a atmosféra westernová.

plakát

Případy 1. oddělení - Střihač (2022) (epizoda) 

Vše šlape jak má a určité postavy se vybarvují, jak se dalo čekat. Jsem zvědav, zda Kozák odejde podle svého vzoru (i když inspirace) od kriminálky nebo ne. Vše tomu nasvědčuje. Nová ředitelka má taky svůj předobraz (možná náhoda, možná skutečnost) a kdo zná pozadí scénaristy, udělá si zajisté svůj úsudek. Bohužel takových "krizových manažerek" je v pozici vedoucích mnoho. A ne jen u policie. Jde jim jen o to, aby mohli prezentovat výsledky, udělat si fajfku, že mají splněno, potažmo se zalíbit vedení a mnohdy z praxe neví nic a jsou to většinou bývalé frustrované "vyplňvačky excelů" - tzv bývalé duty officerky - nebo duté manažerky - každý si přebere. Samozřejmě na každý žena ve vedení taková je. Bohužel těchto dutých hlav je ale víc. Nemluvě o tom, jakých zbraní využívají - a teď mluvím o citech apd... O pomlouvání ani nemluvě. No začíná to jiskřit na pracovišti čím dál víc. Jsem ještě zvědav, kdo tam vynáší. Jo a ta bývalá novinářka a manželka Anděla, ta taky nemá chybu. Pobavila diskuze s Kozákem: "S vámi bych taky nešla na dovolenou.". Jinak opět skvělý případ a konec "Přece se nenechám okrást."

plakát

Barbaři (2020) (seriál) 

Měli jsme tu Vikingy. Slováci přišli se Slovany. Nu a Němci mají Barbary. Každý tu srovnává právě s Vikingy. Mě to ale hrozně připomíná seriál Spartakus. A s každým novým dílem mě to přitahuje víc a víc. Ony některé momenty jdou na jistotu. Ale některé jsou dost příjemné. A proč Spartakus? Protože onou vyprávěnou dobou to k němu má blíž. Máme tu Římany. Dokonce teď i ta černoška z Kartága mi připomněla jistou osobu. Ale hlavně je to hrozně sympatické. Tedy aspoň mi. Navíc mě baví ony zvraty a momenty překvapení.

plakát

Případy 1. oddělení - Tramvaj (2022) (epizoda) 

Další perfektní díl. Škoda, že z Víti dělají pořád takového troubu. Taky chápu, že takoví Sršňové na pracovištích existují. A to nejen u policajtů. Ale normálně by člověk z jeho schopnostmi byl dávno pryč nebo byl zašitý na jiném místě, protože jisté skills nejde naučit a buď je člověk má nebo nemá. Ale zase znám bohužel plno lidí, kteří jsou setrvačně udržováni v práci a mnohdy na seniorních pozicích jen díky době, kterou mají odslouženou. Takže jsem si vlastně odpověděl, že to je korektní, že tam pořád takový ňouma je. I když je pravda, že někdy se ukázal. A v tomto díle dokonce setrval a nezpanikařil. To se cení. A je pravda, že Víťu tady scénaristé mají i pro odlehčení dusna. I když někdy je toho víc, než by muselo. Jinak přiznání pachatele mě dostalo a hláška "Pane majore, tak B)buď jsem blbý já nebo vy." mě uzemnila. Ještě by mě zajímalo, kdo bude nástupce ředitele. Tak dedukcí Korejs to nebude už proto, že za rok jde do důchodu. Ale mám podezření, že by to mohla být "krizová manažerka". Navíc by to krásně dávalo kontext, kdy Mareš (scénarista) taky odcházel kvůli ředitelce. Chápu, že Kozák není Mareš, i když tu jistá podoba je. Taky není řečeno, že i Kozák nakonec odejde. Jen mi to krásně zapadá. Navíc by to fungovalo i s Pražákem nebo Netíkem jako nástupci Kozáka. Ale kdo ví. Taky Korejs neřekl poslední slovo. Apropos hláška "To neděláš dobře s tím jablkem (sirkou)" mě pobavila.

plakát

Případy 1. oddělení - Taxivrah (2022) (epizoda) 

Opět slušný díl a první akt, který završí v následujícím díle zvaný Tramvaj. Týpek, co hrál to feťáká byl geniální a hltal jsem každý jeho pohyb a gesto. Korejs se začíná vybarvovat a vypadá to, že slušňák je jen tak na oko a začíná si tam krásně pohrávat celým teamem (viz frustrace zkušeného Kozáka vs vzdělaný Netík vs nadřízený Kozák apd.)

plakát

Případy 1. oddělení - Řetízek (2022) (epizoda) 

Zatím se mi potvrzuje teorie postavy Čulíkové a její vnitřní vypořádávání s tím zda na tu práci má. Navíc konfrontace s rodinou - práce vs rodina. Jinak opět perfektní díl, kde potěšilo i malé objevení Plíška. Paradoxně i pomohla téměř nepřítomnost Netíka, který měl úraz na počátku. Tento díl nebyl tak moc kriminální, ale detektivní. Tj. nevěděli jsme od počátku, kdo je vrahem. Smutný příběh, ale Remindová zabodovala s narážkou na Korejse, který nemá co dělat. Ale v této sérii z ní moc odělali vtipkující bytost oproti předchozích sériích.

plakát

Případy 1. oddělení - Exploze (2022) (epizoda) 

Ne každý díl je kriminálka, ne každý je detektivka. V tomto díle musel každý vědět, kdo je pachatel. Jen ho bylo třeba usvedčit. A pokud se jedná o vietnamskou komunitu, o to je to někdy těžší. Tentokrát pomohl starý pardál Korejs. Mezi Netíkem a “zakomlexovaným” nebo spíš frustrovaným Pražákem to pořád bouchá. Netík se sice snaží vycházet s Pražákem. Ale on v něm hold vidí soka, který je vzdělaný a ač je na vraždách “chvíli”, tak je na tom líp díky tabulkám atp. Dále jsme poznali rodinu Anděla. Trochu mi vadí, že Korejs se chvíli chová jako Korejs a chvíli spíš Hložánek z Ulice. Jen chci říct, že někdy Korejs balancuje na pokraji parodie. Tak opatrně pardále, ať seriál nepotopíš. I když vím, že to nebude jen tebou.

plakát

Chaloupka na vršku (2006) (seriál) 

Dětský večerníčkovský seriál, který mi připomíná Jáju a Páju mixnutého se seriálem Říkadla Josefa Lady. Myšleno v tom nejlepším.