Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 160)

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Jeden z těch nemnoha případů, kdy i prašivá kočka, je vám sympatičtější, než pes, přítel člověka. Vůbec nevím, proč na to koukám? Krátit čas do zápasu Slavie, se dá i házením tenisáku o zeď. Nuda, Bolta utratit.

plakát

Tajemství mého úspěchu (1987) 

Není na světě moc jiných herců, kteří jsou mi sympatičtí, jako Michael J. Fox (Michal Dlouhý k němu pasuje, jako Filipovský k Funésovi či Vlastimil Bedrna k Homeru Simpsonovi). Tohle je pohodová komedie ze zlatých 80. let, kdy ještě Hollywood uměl točit filmy na oddych a kdy ještě Amerika byla v pořádku. Navíc z mého oblíbeného New Yorku. P.S. Holky z osmdesátek byly nejlepší kosti.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Těšil jsem se na dobu, kdy se začnou natáčet filmy dějově zasazené do 90. let a ta éra je možná konečně tady. Nevěřil bych, že tak učiní zrovna Marvel, ale byl to skvělý nápad, na chvíli zase nakouknout zpět (velké plus nejen za Nirvanu či No Doubt, ale i za odkazy na Pulp Fiction, Mlčení jehňátek aj.). Když přežijete trošku pomalejší úvodní půlhodinu, dostane se vám dobře natočené a vtipně podané zábavy, se sympatickou hlavní hrdinkou a vynikajícím Samuelem L. Jacksonem, zde posilněným digitálním elixírem mládí. Já jsem moc spokojen. Díky, Stane!

plakát

47 metrů (2017) 

Filmy o žralocích mě fascinují (i děsí zároveň) již od chvíle, kdy jsem v dětství poprvé viděl Čelisti. 47 metrů jsem si tedy nemohl nechat ujít a i když je to samozřejmě za vlasy přitažená blbina, musím uznat, že atmosféru a napětí snímek rozhodně nepostrádá. Po Otevřeném moři, Mělčinách či Útesu smrti, další povedený žraločí film, s poměrně překvapivým závěrem. Já jsem se dobře pobavil a o to jde.

plakát

Růžový panter (2006) 

Před lety jsem tento film vnímal, jako obrovský propadák, leč s postupem času jsem mu celkem přišel na chuť. Martin se sice někdy pitvoří až moc a přeřeků je zbytečně víc, než českých epidemiologů, ale scéna s hodným a zlým poldou, mě pobaví pokaždé. Jo a mihne se tady i jeden týpek z Expendables... POZOR: Nikdy nesrovnávat s legendární sérií, ve které září nedostižný Peter Sellers, to je úplně jiný sport.

plakát

Rudá Sonja (1985) 

Hezká výprava i kulisy, dějově však slabší dobrodružný fantasy snímek, kde se po dvou Conanech Arnie tentokrát představí, jako hrdinný Kalidor. Původně měl být jen jménem na plakátu, které film prodá, ovšem nakonec mu natáčení zabralo téměř měsíc a hraje zde prakticky hlavní roli, po boku tehdy velmi vyhledávané hollywoodské matračky - Brigitte Nielsen. Richard Fleischer (Fantastická cesta, Soylent Green, Bostonský případ) nenatočil rozhodně špatný film, jen už Sonja po dvou podobných (a lepších) fantasy se Schwarzeneggerem, nemůže mít takovou sílu a vliv.

plakát

Černý korzár (1976) 

Po dnešní repríze, téměř po dvaceti letech, nostalgicky zamačkávám slzu, vzpomínám na filmy, které už se dnes netočí a přidávám zaslouženou čtvrtou hvězdu. Kabir Bedi by svým charismatem přemohl i celou nepřátelskou flotilu a scéna s vykonáním rozsudku na moři, vhání slzy do očí. Krása a dobrodružná klasika, s unikátním českým dabingem.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Dvacet let po mega úspěšném celosvětovém hitu, se Roland Emmerich vrátil, aby divákům přichystal nášup mimozemské invaze. Je tady samozřejmě nové zpracování i efekty, několik nových postav a hlavně - NOVÝ ÚTOK. Není to vyloženě propadák, ale aura originálu i humor na správných místech, jsou prostě pryč. Chybí i nějaká větší chemie mezi postavami a některé věci se zde bohužel opakují. Vše jakž takž zachraňuje závěrečná půlhodina a hlavně vetrelčí královna, ne nepodobná té Cameronově, z legendárních Aliens. Kouzlo je pryč, slabší tři hvězdičky. P.S. Co to měl Bill Pullman na hlavě?

plakát

Bonnie a Clyde po italsku (1982) 

Velmi povedená italská komedie s legendárním Paolem Villaggiem a nádhernou Ornellou Muti.

plakát

Maléry pana účetního (1980) 

Druhý nejpovedenější díl z obsáhlé, až nafouknuté série s Paolem Villaggiem. Jen mě trošku zaráží obrovský rozdíl v hodnocení mezi tímto snímkem a prvním Fantozzim z roku 1975. Až mám pocit, že si dost uživatelů tyhle dva filmy popletlo, protože taková propast v kvalitě mezi oběma kousky fakt není. Ten původní je dokonce o něco lepší, ale i Maléry si občas na oddych rád pustím a zasměji se, i když tady strašně chybí Fantozziho dvoření se slečně Silvaniové.