Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Columbo

Columbo (1971)

Husté kadeře a pod nimi geniální mozek. Neuvěřitelně zábavný seriál, který těží z naprosto ojedinělého schématu vyprávění, kdy divák zná pachatele zločinu prakticky od začátku každé epizody. Teprve potom to ale začíná být opravdu zajímavé - to když se na scéně objeví rozcuchaný, kouřící poručík Columbo a začne nalézat předtím neviditelné chyby ve vrahově (ne)dokonalém plánu, které do té doby divák nevidí (stejně jako pachatel si je neuvědomí). Největší kouzlo mají díly ze 70. let, ale i v těch novějších se dá najít několik vynikajících příběhů (Columbo na univerzitě, Na programu vražda atd.) Vychvalovat skvělé herecké obsazení, režiséry, hudbu či mistrovský český dabing, by bylo pouze nošením chilli do poručíkovi oblíbené restaurace a tak jen závěrem s klidným srdcem prohlašuji, že všechny Poiroty, Sherlocky či Dextery, strká Columbo hravě do kapsy svého ošoupaného baloňáku. Tak zázvorovou limonádu na stůl a šup do toho!

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Natvrdlý bezpečnostní technik v atomové elektrárně, puntičkářská žena v domácnosti, nenapravitelný sígr se zlatým srdcem, jeho geniální sestra a jedno nemluvně. Simpsonovi! Seriálový kult na druhou, animák, který těží ze satirických narážek, ironických situací a přítomnosti slavných hostů americké kultury či politické scény. Starší epizody mají i příběh (za zlatou éru seriálu se dají považovat série z let 1990-96, kde jsou i skvělé čarodějnické speciály). Humor, který mě nikdy neomrzí - někdo kdysi řekl, že rodinka Simpsonových má ty nejhorší lidské vlastnosti. No, každý už si určitě udělal obrázek sám, protože, kdo tohle nezná, ten jakoby nežil. Především první řady, s dabingem pana Bedrny, coby Homera - jsou dodnes gejzírem originality, vtipu a sarkasmu a mají stále svou sílu. Srdcovka.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Věda je tak sexy! Seriál plný výborných gagů, který vám nedá ani na okamžik vydechnout a co je důležité - vůbec se neopakuje. Prakticky každá replika, kterou zde někdo z hlavních hrdinů pronese, je odkazem či narážkou na nějaký slavný sci-fi/fantasy film či seriál. Partu lidiček milujících komiksy a videohry (můj favorit je Howard), si brzy oblíbíte a kdo viděl minimálně první sérii (skvělá je např. epizoda se strojem času), tak musí uznat, že je tento sitcom lehce návykový. Moc příjemný počin, kterých není mnoho a jehož humorný potenciál zdá se býti nevyčerpatelným. Plus nádherná Kaley Cuoco, jako Penny (vegetariánka milující steaky) - jediná postava seriálu, jenž žije v realitě a kterou doporučuje devět z deseti Leonardů. Jediným minusem je postupné přidávání dalších, převážně ženských postav (např. neuvěřitelně otravná Bernadette), čímž ztrácí prostor čtyři hlavní hrdinové. Ale i tak s touhle partou trávím čas velice rád (jak v původním znění, tak s výborným českým dabingem).

Dva a půl chlapa

Dva a půl chlapa (2003)

Chalupáři z Malibu aneb - nejzvrhlejší televizní počin, co znám. Dva a půl chlapa bez Charlieho Sheena, to je jako Velká Pardubická bez Josefa Váni. Není to ono. Ashton Kutcher (kterého považuji za jednoho z nejhorších amerických herců všech dob) sice přináší něco úplně nového a seriál díky jeho přítomnosti dostává nový, svěží náboj, ale pouze na chvíli. Pak následuje obří pokles kvality. Nejlepší jsou pochopitelně první série s proutníkem Charliem, který měl víc sexuálních partnerek, než Rocco Siffredi a James Bond dohromady. V té době byl seriál na vrcholu a Alan ještě nebyl na zabití. Tedy byl, ale ne tolik. P.S. Závěrečná dvojepizoda, ve které se objeví Arnold Schwarzenegger, coby poručík Wagner - je navzdory výše zmíněné kritice nových dílů - dokonalá. Skvělá tečka.

Přátelé

Přátelé (1994)

Asi nejznámější komediální sit-com z dílny Warner Bros, který byl kdy natočen a hlavní aktéry navždy zaškatulkoval do jejich zdejších rolí. Matthew Perry sice nad zbylou pěticí herecky ční, jako kdysi Dvojčata nad New Yorkem, ale každá z postav je zábavná a originální. Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross - moji skuteční televizní Přátelé!

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Kdybych nebyl tak zcákanej, já bych vám ukázal! Co dodávat k tomuto skvostu české kinematografie? Paušálně netřeba dlouhých slov. Seriál, z jehož každé scény sálá neuvěřitelná pohoda. P.S. Ve druhé epizodě s názvem Kapr, je jedna neskutečně poetická scéna. Je to ta, ve které si pan Sovák sedne k rybníku, rozbalí rybářský prut a zasněně se rozhlíží po okolí. Do toho zní až dojemná hudba, která má obrovskou sílu a aniž by při této sekvenci padlo jediné slovo, vše je vyřčeno. Kdo má srdce a cit pro přírodu či venkov - ten prožije to, co já. Děkuji tvůrcům za tento nádherný filmový okamžik. Věřím, že i pan Menzel smekl brýle...

Futurama

Futurama (1999)

Bendere, ty seš střízlivej jak dělo! Jediný seriál na světě, který bude aktuální ještě za tisíc let. Ta obrovská nadsázka, ironie a možnost dotáhnout všechno do totálního absurdna - díky tomu, že se seriál odehrává v budoucnosti - je originální. Futurama sice nemá tolik sérií, ale dokáže si udržet vysoko nastavenou laťku. Ať už si pustíte první, nebo třeba čtvrtou řadu, rozdíl v kvalitě je opravdu naprosto minimální, takřka žádný. Matt Groening a jeho tým by možná měli přestat natáčet nové epizody Simpsonů a naplno se věnovat tomuhle sci-fi animáku. Futurama totiž ještě svůj potenciál nevyčerpala a má divákům stále co nabídnout, aniž by se zbytečně opakovala. P.S. Úplně první díl s názvem Vesmírný pilot 3000 - je absolutně geniální počin. Jedna z nejlepších epizod napříč všemi komediálními seriály.

Návštěvníci

Návštěvníci (1983)

Už jako dítě jsem NÁVŠTĚVNÍKY před televizní obrazovkou doslova hltal a o to víc je úžasné, že se mi líbí i dnes. Po tolika letech! Jsou totiž nadčasovým dílem. Vynikající sci-fi seriál, jehož pouhých patnáct epizod se natáčelo přes dva roky a na kterém je znát filmová kvalita, cit tvůrců i vysoký koprodukční rozpočet v každém ohledu. Scénář, obsazení (takové hvězdy i v malých roličkách!), Svobodova kosmická hudba, triky a efekty - vše top. A vyniká především nápaditá režie mistra české filmové fantastiky Jindřicha Poláka (Ikarie XB1, Zítra vstanu a opařím se čajem atd.). Vtahující podívaná, která působí pořád neuvěřitelně svěže, v čele s nezapomenutelným Josefem Bláhou i sexy Patrasovou. Skvost, kult a klasika z roku, ke kterému mám jisté pouto. A díky ČT za vydaní na DVD. Srdce kluka ve mně zase tluče.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Moje oblíbená parta doktorů a sester, vojáků a nevojáků, mužů a žen ve vojenské mobilní nemocnici za války v Korei. Slavný seriál, který těží se skvělého a originálního situačního humoru a Alan Alda, jako Hawkey, je přímo famózní. M*A*S*H je kultovní, nadčasová podívaná, která nabízí divákům široké spektrum humoru, výborných hereckých výkonů, smíchu, sentimentu ale i závažnost a krutost války a osudy lidí s ní nešťastně spojených. A nic na tom nezmění ani kuní ksicht Frank Burns. P.S. Fantastický český dabing TV Nova (společně s Columbem její nejlepší dílo), kde doslova excelují pánové Trávníček, Brabec, Potměšil, Molčík či hlasák Lábus.

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Ty vole, držte hubu, pane Jebavý! Výborně vypointované příběhy, vtipné sekvence, skryté detaily, které mnohdy dostanou kompletní rozměr, až příště i skvělé herecké obsazení - to je OKRESNÍ PŘEBOR. Hospodský humor od fotbalových trávníků mám rád, takže tady jsem již před lety objevil poklad, který si čas od času rád dopřeji a který s postupem jednotlivých epizod příjemně graduje (nejlepší je vypípaná scéna z Derby). Luděk Sobota ve své nejlepší roli (výborní jsou i Vetchý, D. Novotný, Kikinčuk, Kohák, Vilhelmová (!!) či Nečas a taktéž guest stars - Trojan, Županič nebo Nárožný). Co se týče porevoluční komediální tvorby, nevzniklo v Česku nic lepšího. Chalupáři 21. století. Nejlepší epizody: Schůze, Na váhu, Derby, Kopačák, Návštěva z kraje. 

Ovládací panel
162. nej uživatel Česko
135 bodů