Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Co dodat, když už zde o Gran Torinu bylo vyřčeno prakticky vše? Snad jen, že je mírně šablonovité, ale po jeho skončení si přesto uvědomíte, že jste něco podobného ještě nikdy neviděli (absolutně nepředvídatelný strhující závěr). Smekám Clinte sto klobouků a hluboce se klaním, leč přes slzy nevidím. Bůh musí mít tvou tvář. Amen.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Příběh přátelství dospívajícího chlapce se strojem, který v roce 1991 po celém světě rozlámal rekordy v návštěvnosti kin. Snímku vévodí dokonalý Arnold Schwarzenegger, který zde po dlouhém Cameronově přesvědčování, zaujal diváky  dech beroucím přerodem z jednoho z nejhrozivějších záporáků (Terminátor, 1984), v jednoho z největších hrdinů stříbrného plátna. P.S. Když v závěru T-800 opouští Johna a zvedne palec nahoru, tak jsem poprvé (a zatím naposledy) v kině brečel.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Musí existovat způsob, jak to zabít. Tak co máme udělat?! Slabší povahy nechť sáhnou po čemkoliv jiném, protože např. scéna ve větrací šachtě, kdy se k sobě na monitoru počítače přibližují dvě bílé tečky, patří k nejbrutálnějším kardiologickým zážitkům vůbec. Přelomový snímek, jenž se dlouho tváří tak, že jeho tahounem bude sympatický Dallas (Tom Skerritt), ale události naberou jiný kurs a z puritánské Ripley (Sigourney Weaver), která doposud spíš budila dojem zapšklé důstojnice, lpící na detailech - se stává hlavní hrdinka. Jedinečná podívaná plná obrazových dvojsmyslů a společně s druhým dílem, Věcí a Predátorem, nejlepší sci-fi s mimozemským monstrem. Skvělý film, který vypadá, že byl natočen v současnosti. Naprostá kultovní LEGENDA!

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Nadčasové akční dobrodružství a zároveň základní stavební kámen jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob, v dokonalé režii Stevena Spielberga. Chválit herecký výkon Harrisona Forda či mistrovskou hudbu génia Johna Williamse snad ani nemusím. Pět hvězd, jako když práskne bičem!

Rocky

Rocky (1976)

První záběr filmu je na Ježíše. Pak dá hlavní hrdina někomu nakládačku, vykouří cigáro a odstartuje jednu z nejslavnějších filmových sérií 20. století. Pouliční snímek za pár šupů. Rocky. Můj hrdina, idol, dětský vzor. Outsider s nejmenším mozkem, avšak s největším srdcem. Sly tady nebojuje jen proti soupeři v ringu, ale i proti životu na ulici. Doslova. Romantický sportovní snímek, který nikdy nepřestane bavit, dojímat a inspirovat miliony lidí. Skutečná klasika.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Po úvodní, téměř bezeslovné čtvrthodině, odjede z nádraží vlak, jenž za sebou zanechá JEDNU postavu. Poprvé zazní nejslavnější filmové hudební téma a tím to všechno začíná... Jeden z absolutních vrcholů westernu, kde každý záběr vypadá, jako obrázek z knížky. Natočen s láskou, citem i rozumem.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Toto stylové dílo, přesáhlo hranice kinematografie jako takové a stalo se celospolečenským - mnohdy napodobovaným i citovaným fenoménem. Dodnes nejlepší Tarantino, který si tímto snímkem postavil pomník a zatím ho nepřekonal. P.S. Taneční scéna Umy Thurman a Johna Travolty, patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy ve filmu viděl.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Nesmrtelná a zřejmě i ta nejrozmanitější sci-fi klasika z rukou George Lucase. STAR WARS - to je pojem nejen sci-fi žánru či filmu obecně, ale doslova povinná kulturní záležitost i pro lid celuloidem dosud nepolíbený. A právě tímto snímkem z roku 1977, se nejen z hlediska trikových efektů jednou provždy změnil svět filmu.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Muška hloupá, kampak kouká? V pavučině chycená, brzo bude snězená! Dlouhá a velkolepá filmová cesta, je po téměř devíti hodinách u konce a každému je jasné, že má před sebou neskutečné, opravdu mistrovské dílo, vyšperkované po všech stránkách. Zatímco první dva snímky získaly Oscary jen v technických kategoriích, tak tento boduje na všech frontách a boří milníky filmové historie (11 nominací - 11 ocenění). Doslovný závěr by pro mě mohl trvat ještě další půlhodinu, tak si ho pokaždé užívám (když se Sam vrátí domů, pokaždé mám husí kůži). Jedna z nejlepších trilogií našeho věku, respektive 21. století, společně se Star Wars asi ten nejepičtější příběh na filmovém pásu a rozhodně nejlepší fantasy. P.S. Zajímalo by mě, zda by Tolkien dokázal podle Jacksonova filmu napsat knihu...

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Vybavení má lepší, než vojáci a výcvik podstoupil pod dohledem ninjů. První a dodnes stále jediný film o temném rytíři z Gothamu, ve kterém můžeme vidět motivaci hlavního hrdiny, stát se okřídleným přízrakem, jenž budí padouchy ze snů. Batmanovo zrození. Počátek všeho. Tento snímek má z celé trilogie rozhodně nejlepší příběh a vzbuzuje i nejsilnější emoce. Pro mě osobně nejlepší Batman!