Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 160)

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Promáčené a moc hezky natočené dobrodružství, které mě však po emocionální stránce nechalo poměrně chladným (líto mi bylo pouze muže přes palubu). Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem čekal o dost víc. Jak od Weira, tak od Crowea.

plakát

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas (1994) 

Třetí Bláznivá střela už je trochu slabší, než první dva díly, ale přesto se u ní divák pobaví a zasměje. Vedle tradičně vynikajícího Leslieho Nielsena (Nick Sekáč Magor) stojí za pozornost záporák Fred Ward. To je ten týpek, který v roce 1979 utíkal s Clintem z Alcatrazu.

plakát

Noc v muzeu (2006) 

Oddychová fantasy komedie přesně podle mého gusta. V takovém muzeu by chtěl dělat nočního hlídače snad každý.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Jedno z mých největších filmových zklamání. I Ron Howard se holt někdy utne.

plakát

Drákuloviny (1995) 

Po všech těch Bláznivých střelách byl na sklonku kariéry Leslie Nielsen naposledy v kurzu a filmová studia se ještě snažila vytěžit něco z jeho popularity k natočení kdejakých volovin. Jednou z nich jsou zrovna Drákukoviny.

plakát

Demetrius a gladiátoři (1954) 

Sympatické a kvalitní herecké obsazení, i když především vedlejších rolí. DEMETRIUS je povedeným pokračováním historického filmu Roucho (1953) s Richardem Burtonem. Je tady gladiátor (a jeho bohové), bojová aréna, Nubijec, tygři, zlomyslný slizký císař, pikle... Už vím, kde se inspiroval Ridley Scott.

plakát

Asterix v Británii (1986) 

Skvělé dobrodružství a dost možná ten nejlepší zfilmovaný animovaný Asterix. Skvělé narážky na britskou kulturu i životní styl a vynikající humor od začátku do konce. A opět s výbornou hudbou Vladimira Cosmy, která k těmto filmům pasuje, jako pečení kňouři (hlavně ne s mátou) k Obelixovi. Ten je tady opět naprosto Boží!

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Genialní film nabitý skvělým humorem, spoustou nezapomenutelných hlášek (např. debile jeden zelenej), podbarven vynikající hudbou Vladimira Cosmy. A především - opatřen vynikajícím dabingem. Jak českým, tak francouzským. P.S. V životě by mě nenapadlo, že Obelixe tady dabuje Jiří Lábus. Je fakt výborný! 

plakát

Vraždy podle Jidáše (1999) 

Velmi dobrý hororový thriller, který na konci 90. let filmovým fanouškům připomněl, že Christopher Lambert ještě není odepsaný herec. Režisér Russell Mulcahy (Highlander), natočil kvalitní snímek a i když je inspirace Fincherovou Sedmičkou více než zjevná, jedná se o napínavou a dobře natočenou záležitost. P.S. V roli kněze se zde představí slavný režisér David Cronenberg.

plakát

Přepadení vlaku z Pelhamu (1974) 

Velice dobrá sedmdesátková kriminálka s výborným Walterem Matthauem (v poměrně netradiční roli) a jako vždy skvělým Robertem Shawem. Ten mě snad ještě nikdy nezklamal.