Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Poslední recenze (206)

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Želvy Ninja letos slaví kulaté narozeniny a pro všechny fanoušky právě přichází do kin ,,dárek" v podobě hraného (alespoň z větší části) filmu. Bohužel se nejedná o dar nikterak vydařený. To šlo poměrně snadno vyvodit hned z několika vodítek. Originální název jasně ukazuje, na kterou cílovou skupinu se snímek zaměřuje. Tomu také odpovídá primitivní dějová zápletka, ještě jednoduší humor, stupidní dialogy a lehce dopředu odhadnutelné zvraty. Pod dílem je v roli producenta podepsán Michael Bay, což se promítlo i do jeho celkové podoby. Film je naplněn dostatkem akce rychlého klipovitého střihu a totální destrukcí všeho možného. Závěrečný boj uprostřed města tak hodně připomíná Transformers. Hlavní hrdinou je ve skutečnosti spíše reportérka v podání nepřesvědčivé Megan Fox, skrze kterou divák dostává veškeré informace a vyskytuje se téměř v každé scéně. Problém je také s ústředním padouchem Trhačem. Ten za celou dobu nesundá neprůhledné brnění, kvůli čemuž nemůže naplno zafungovat jeho zlověstné charisma. O nic lépe na tom nejsou ani Želvy Ninja, jejichž vzhled je velice nevydařený. Film tedy v divákovi vyvolá spíše negativní nebo chladnou odezvu.

plakát

Dárce (2014) 

V poslední době se roztrhl pytel s tématicky podobně zaměřenými filmy ukazujícími alternativní dystopickou budoucí do určité míry tyranskou společnost, která vykořisťuje své občany. Cílí na mladší publikum (i když se vždy ve vedlejších rolí objeví starší herecká hvězda - zde Jefff Bridges a Meryl Streep) tím, že hlavní postavy představují dospívající jedince, kteří právě vstupují do světa starších, přičemž odhalí a posléze zničí temnou stránku společnosti. Všechny tyto snímky jsou natočeny na základě knižní předlohy. Problém Dárce ale tkví ve faktu, že ačkoliv kniha je už přes dvacet let stará, její filmové zpracování přišlo až nyní, kdy je divák seznámen již s ostatními podobnými díly (Hunger games atd.). Díky tomu vyznívá jako nudný a nesmyslný paskvil. První hodina filmu téměř postrádá výraznější dějovou linii. Je složena pouze ze střihové kolekce kýčovitých videí. Ty ukazují nejprve radosti a krásu našeho současného světa a poté jeho krutosti (kdo by to byl řekl?!). Poslední část snímku už předvádí určitý náznak akce, ale ta je zastíněna nereálným putováním hlavního hrdiny společně s miminem, které zvládne bez jakéhokoliv přísunu výživy přežít nespočet dní v horku či obrovském mrazu. Prostě ztráta času.

plakát

Blue Ruin (2013) 

Poměrně příjemný nezávislý thriller. Film se vyznačuje pomalým tempem, které je přerušováno výbuchy explicitního násilí. Primárním motivem díla je pomsta, jenž představuje hnací motor málomluvného ústředního hrdiny a zároveň i jeho nepřátel. První třetina až polovina byla dle mého názoru lepší než zbytek snímku. Divák v této části příběhu je v napětí a nachází se v neznalosti. Nevíme důvody jednání postav ani jejich minulost. Scény jsou velice krátké a odehrávají se téměř beze slov či s dialogy, které se ale neodvíjejí v hlavní částí záběru, ale někde v pozadí. Je škoda, že si film takovýto styl nedrží po celou dobu.

Poslední hodnocení (5 471)

Bob Marley: One Love (2024)

18.04.2024

Umění jíst a milovat (2023)

17.04.2024

Jedeme na teambuilding (2023)

16.04.2024

Duna: Část druhá (2024)

15.04.2024

Ripley (2024) (seriál)

12.04.2024

Jízda smrti (2023)

11.04.2024

Land of Bad (2024)

09.04.2024

Kód za miliardu dolarů (2021) (seriál)

08.04.2024

Argylle: Tajný agent (2024)

05.04.2024

Reklama