Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (8)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

David Fincher neuvěřitelně zfilmoval Palahniukovo životní dílo. Jaké by to bylo žít bez ničeho? Sám vytvořit sektu a postavit se proti společnosti? Brad Pitt zahrál svou roli na jedničku. Tento film jsem viděl minimálně 5krát a stále mě baví a objevuju v něm nové věci.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Jednou tento film vidět nestačí. Hlavní hrdina, Alex si hoví v sexu a násilí. Brutalitu doprovází krásná vážná hudba, v nejčastějším případě Devátá symfonie od Ludwiga van Beethovena. Ve filmu můžeme najít spoustu kritiky na společnost, obzvláště na vyšší třídu. Kromě hudby, hereckých výkonů, uměleckých děl si také můžeme všímat zajímavé slangové řeči hlavní sekty.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Film má sice přes dvě hodiny, ale ani na chvilku se mi nestalo, že bych usínal, nebo se nudil. Dozvíte se, že peníze jsou vlastně naprosto nepotřebné a že potřebujete trochu utéct od všedního života, od společnosti. Být jen sám se sebou. Pokud nemáte perfektní angličtinu, sežeňte si titulky, ve kterých jsou přeloženy i písně!

Snílci

Snílci (2003)

Překvapuje mě, že film má tak špatné hodnocení. Možná v něm nenajdeme tak výrazný děj, ale o to více je zajímavé pozorovat chování jednotlivých postav a odkazy na filmy. Jen sexuální nespoutanost filmu může někoho urážet . A velké plus dává filmu hudba.

Ovládací panel
15 bodů