Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Pro mne dost možná nejlepší film vůbec. Legendární hlášky, které se neomrzí ani při 20. projekci. Skvělé výkony herců. U některých si troufám říci životní. Česká hymna v Kodetově podání je třešničkou na dortu.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Paradoxně první film z trilogie, který jsem zhlédl. Až díky skvělému zážitku jsem se rozhodl vyhledat úvodní díl celé trilogie. Při pohledu na název by člověk čekal, že hlavní postavou bude Batman, který padouchům nakope pr**** a dobro vyhraje. Ovšem chyba lávky. Hlavní postavou celého filmu je bezesporu Heathem Ledgerem skvěle zahraný Joker. Tím samozřejmě nechci shazovat výkon Christiana Balea a ostatních, ale Joker byl prostě o úroveň výš. Ledger se pro tu roli snad narodil. A to mlaskání? Prostě geniální.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Vykoupení z věznice Shawshank- Právem se vyhřívá na prvním místě nejlepších filmů. Jen málo filmů člověka tak vtáhne jako Shawshank. Stopáž uteče jako voda a člověk netrpělivě očekává, kam se bude příběh dál ubírat. Když už to vypadá , že Andy bude muset svůj nezasloužený trest odpykat až do konce, přijde nečekaný útěk stokou plnou výkalů a zpětné rozplétání jeho příprav. Dokonalý film. A navíc mi pomohl jako inspirace při maturitní slohovce

Dobrý voják Švejk

Dobrý voják Švejk (1956)

Jeden z klenotů. Hrušinský naprosto pasuje do role Švejka, tak jak ho známe z Ladových obrázků.