Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

[200%] Zvláštní procenta, že? Inu, díky tomuhle filmu, který – OK, předně ze sentimentálního hlediska – považuji za naprostý vrchol české kinematografie, dnes pracuji se zkamenělinami a absolvuji jednu cestu do pravěku za druhou. Když jsem tento film viděl poprvé, byl jsem tak neuvěřitelně ohromen, že mým jediným přáním bylo, abych se vrátil časem zpátky do roku 1955 a mohl s Petrem, Jirkou, Toníkem a Jendou vyrazit vstříc tajuplné minulosti. Dnes už bych se do padesátých let 20. století vracet nechtěl, ale to, že na mě těch několik málo desetiletí kluci nepočkali, jim mám trochu za zlé. Ach... Díky Mistře Zemane!

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

[100%] Naprosto úchvatná záležitost, ve které je zkombinováno úplně všechno, co dělá z filmového počinu nezapomenutelný zážitek. Forresta Gumpa jsem poprvé viděl v nejhorším možném prostředí: na malém televizoru v autobuse během cesty na dovolenou. A i přes to ve mně zanechal takový dojem, že jsem v průběhu celé dovolené doufal, že až pojedeme zpátky, autobusák nám Forresta pustí ještě jednou. Skvělá muzika, úžasní herci, vynikající děj… Absolutní vrchol světové kinematografie.

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

[95%] Daniel Day-Lewis je herec, který by přesvědčivě zahrál i varnou konvici, a soundtrack Trevora Jonese a Randyho Edelmana (včetně překrásné písně I Will Find You od irské skupiny Clannad, kterou se dá poslouchat pořád dokola a nikdy neztratí své kouzlo) patří dle mého osobního názoru mezi naprostou špičku filmové hudby. Poslední Mohykán je jedním z nejsilnějších a vizuálně nejpoutavějších filmů, které jsem kdy viděl. Děj je tak úžasně dynamický, až je těžké uvěřit, že film trvá téměř dvě hodiny. Sečteno, podtrženo; myslím, že James Fenimore Cooper by byl spokojený.