Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (950)

plakát

Stíny a mlha (1991) 

Jsem jedinej, komu tenhle film připadal něco mezi Allenem a Lynchem? Surreálno, podivné existence (čichač) a zrůdičky (cirkus), nevysvětlitelné jevy a otevřený konec. Jak jinak definovat Lynchův film? Jenže tohle byl na druhou stranu i typický Allen, jeho mumláním, dobře vykreslenými postavami, zajímavým dějem. Prostě taková Alleno-Lynchovská symbióza. Jen reálně bez toho Lynche...? Takže jak to vlastně teda je?

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Allen dokázal něco neuvěřitelného: Dal Cate Blanchett takovou roli, kterou jsem jí věřil a která mě neiritovala víc, než bylo přímo ze scénáře myšleno! Film není postavený jen na postavách, ale i na zajímavém příběhu vyprávěném ve flashbacích, a i na dobrých postavách. A i když se určitě párkrát zasmějete, tak to rozhodně není komedie. Spíš se jedná o nejtragičtějšího Allena, co jsem zatím viděl...

plakát

Vítejte u Ch'tisů (2008) 

Příjemná a úsměvná, lehce předvídatelná komedie na nedělní odpoledne. Nic víc, nic míň. 4*

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Tak absurdní, že by se Havel tetelil blahem! Scéna s motorovkou už tu byla zmíněna, tak zmíním jinou: Lidi v autě (nevím, co byli zač a je mi to fuk) jedou zachránit někoho na Beverly HILLS. Na ulici je asi 20 cm vody, v tom plavou žraloci. Pak najednou žralok nějak vepluje dovnitř oknem (hladina nějak stoupla), oni s tím žralokem bojujou a pak utečou na ulici, kde je sucho a ta voda zůstane v tom domě. Auto je samozřejmě plně pojízdné. Nejlepším způsobem co dělat při tornádu, je házet do něj bomby, to totiž pomůže. A hlavně musíte zaplatit milion dolarů člověkovi s divným přízvukem, jinak vás sežere žralok. Jo a nezapomeňte na barovou stoličku, může totiž zachránit život několika lidem. Kromě vás samozřejmě. A taky nechápu, proč se nestaví domy v Los Angeles odolný proti ruským kolům! To asi nebyl dům ještě ze studené války... Hlavně potřebujete pořádný příběh, proč mají postavy antipatie proti žralokům, jinak to jsou totiž naprosto mírumilovná stvoření! Ale žrát dědečky hlavních (ne)hereček, to se nedělá... Prostě superepická katastroficky dementní podívaná, kterou si nemůžete nechat ujít!

plakát

Zprávař: Příběh Rona Burgundyho (2004) 

Byl to tak blbý, až jsem se bavil. Zejména závěrečná půlhodina měla grády, začínající bitkou na ulici a LEGENDÁRNÍ větou "Well, that escalated quickly." Jasně, bylo to předvídatelné, nedomyšlené, ale tohle není zrovna ten typ filmu, kde by mi to trhalo žíly. Solidní komedie s trochou romantiky, trochou stupidity, trochou myšlenky a trochou děje. Přesně to jsem hledal. Lepší 4*.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Tak předně: Úžasná atmosféra! Soundtrack postavený z velké části na ambientním hučení kombinovaný se skvělými hereckými výkony tvoří vynikající funkční seriálovou kombinaci. Zhruba v půlce první série, kdy byly epizody postaveny na schématu "odhalíme nějakýho strašně originálního sériovýho vraha", jsem si byl jistý, že seriál půjde do mojí TOP10. Jenže později se od tohoto schématu upustilo a děj se otočil (bohužel?) více k Willu Grahamovi a jeho vlastním problémům. Jsem zvědavý, jakým směrem se bude ubírat druhá série, obávám se, že bude pokračovat v nastoleném trendu a moc nových sériových vrahů už neuvidíme. I tak se ale těším. Po 2. sérii: Můžu říct, že tenhle seriál už jde naprosto mimo moje chápání, moc nevím, co se tam přesně děje a jaký jsou motivace jednotlivých postav, ale ta atmosféra vynahradí všecko. Po 3. sérii: Co to k....? Absolutně se to zvrhlo. Postavy se chovají zcela nelogicky, scenáristických lapsů je více než požehnaně (viz Freddie Lounds, zkapala ve 2. sérii, ale ve 3. sérii ji potřebují znovu, tak ji bez vysvětlení oživí?; Abigail Hobbes má ve flashbacku obě uši...) Třetí série je tak samotná absolutní odpad. Musel jsem seriál vyhodit z TOP 10 a snižuju z 5* na 3*...

plakát

Já, padouch (2010) 

Infantilní zábava, která bohužel zbytečně hraje na city, za což nemůžu dát plný počet... Kdyby celý film zůstal "zlý", bylo by to skvělé, ale je jasné, že já nejsem cílová skupina, takže rozhodnutí udělat hlavnímu antihrdinovi morální přerod respektuju. Co se mi líbilo, bylo pomrkávání na dospělé - Bank of Evil (dříve Lehmann Brothers) mě vážně rozesmála :D A pak samozřejmě mimoni :)

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Zběsilé tempo filmu sedí a přiková vás do sedačky už od první minuty. Příběh je velmi dobrý, skvělý soundtrack a narozdíl od dneska velmi populárních komiksových blockbusterů, které jsou tupé jako příbor od Vietnamců, má i logiku a poselství! Lepší než očekávání, lepší než předchůdce. Abrams opět nezklamal.

plakát

Útok dvojhlavého žraloka (2012) odpad!

Jednoho dne jsem si v pomatení smyslů stáhl tohle... Neuvěřitelně amatérské efekty a střih, celý ten film vůbec nedává smysl a nedá se to dokoukat!