Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor

Recenze (283)

plakát

Bez názvu (2017) 

Celkově zajímavý projekt, bohužel z velké části nudný a v některých případech i připomínající procházku po zoo. Nicméně část s fotbalem postižených doprovázená příjemným komentářem o tom, co by se stalo, kdyby vznikl jazyk z pouhých jmen fotbalistů, byla jedním slovem kouzelná.

plakát

Bez věcí nad věcí (2018) 

Klasická politická agitka, která je bohužel v současném německém filmu standardem. Nestrannost zcela chybí, autoři hází z rukávu svoje názory naprosto bez zábran. Kritika současné společnosti a přehánění konzumu, naprosto zbytečné vytahování AfD, ačkoli by se bez toho obešlo, Zuckerberg vykreslen jako démon v době, kdy je to docela na vlně. A na konci vyznění téměř marxistickeho charakteru. Škoda, sice se jedná už o dost ohrané téma, přesto to šlo zpracovat lépe a zejména ne tolik s politickým podtextem. Hvězda za fór na fotbalovou Herthu.

plakát

Birdman (2014) 

How did we end up here? Inarritu na vrcholu své formy, to, že mozaikové filmy umí tvořit dokonale, sice všichni vědí, tady to však znovu potvrdil. S tímto filmem si neuvěřitelně vyhrál, ať už od rozmístění jednotlivých scén, výběru skvělých herců, kterým role sednou, či impozantní kamerou, díky které divák lehce nabyde dojmu, že film je natočen na jeden záběr. Navíc Michael Keaton se cítí v kůži Riggana Thomsona jako ve své vlastní, vždyť právě v tomto filmu si dle mého názoru zahrál svoji životní roli. Co musím ještě vyzdvihnout, je vynikající zvuková stopa originálu, angličtina a způsoby projevu přesně vystihují takovou tu uspěchanou mentalitu NY, rozhodně si nedokážu představit, jak to zní nadabované v češtině. Mimořádný divácký zážitek, radost sledovat.

plakát

Bokovka (2004) 

Na to, že jsem na film narazil náhodou večer na dvojce, to nebylo vůbec špatné. Příjemná road movie s prvky komedie i dramatu, vynikající vykreslení charakterů postav a ukázka toho, že i odlišní lidé, ale jako naprosto odlišní lidé, mohou být nejlepším přáteli. Dobrá práce.

plakát

Bony a klid (1987) odpad!

Jak mám jasno o mém nejoblíbenějším filmu, tak ani moc dlouho mi nezabere přemýšlení o přesném opaku. Tohle je to nejhorší, co kdy bylo natočeno!! V době, o které film pojednává, jsem nežil, moc její systém nechápu, ale hlavně se mi vůbec nelíbi, naprosto mě znechucuje. Jenže tohle všechno by se nějak dalo přežít. Ale ten Relax... stále jednu píseň pouštět snad padesátkrát za film, nezávisle na tom, co se zrovna odehrává, to přece není normální. A koukám, že letos přišel do kin nový díl, který tentokrát zaslouženě leží někde v odpadu v šedých číslech, není se čemu divit.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Na jednu stranu chápu poselství v konzumní a poněkud zdegenerované USA, na tu druhou je ale Frank trošku takovým dobrovolným mučedníkem. Proč se na tu televizi pořád díval, když ho tak znechucovala? Stejně jako v Americe, tak i u nás jsou různá média určená pro elitu, běžné lidi či primitivy - když se mi tedy nelíbí ty nejhloupější Superstarz, nebo u nás třeba Výměna manželek, nebudu se na to přeci dívat. Mám sice pár výhrad, ale film pobavil, stejně jako jméno režiséra.

plakát

Café society (2016) 

Oproti jiným jeho filmům z poslední doby podstatně zábavnější Allen, nicméně už je hodně vidět, jak se autor vykrádá ze své předchozí tvorby. Jasně, shrbený hlavní hrdina jako Allen je již tradicí, ale příběh mi dost silně připomíná Match Point. Jsem rád alespoň za ten konec, že to nebylo tak prvoplánové, očekávané a laciné.

plakát

Cashback (2006) 

"Špatná zpráva je, že čas letí. Dobrá, že jsme všichni piloti." Poslední dobou mi docházejí filmy, už se prostě nemám na co dívat. A proto stále častěji využívám nového vyhledávače, kde si můžu podrobně zadat film, který zrovna chci vidět. Tak jsem se nějakým způsobem dostal k filmu Cashback, který mě okamžitě zaujal, nejspíš vím proč. A film mě nezklamal, naopak, nadchl mě. Něco takového jsem už prostě dlouho neviděl. Krásný mix drama, komedie, fantasy, romantiky, dá se snad říct, že od všeho něco. Zejména druhá polovina nabrala na humorné stránce, nasmál jsem se opravdu hodně. Je škoda, že jsem se k tak skvělému filmu dostal až tak pozdě, šest let po uvedení, že není ani až tak známý. Je to škoda, protože něco takového se jen tak nevidí, film, který prostě nemá konkurenci...

plakát

Cesta do Ameriky (1988) 

Good morning my neighbours! - Hey, fuck you! - Yes, yes! Fuck you too! Nejlepší hláška, díky které jsem se k filmu také dostal. Jak tato legendární hláška, tak ale celý film je docela hloupý, humor je prostý a místy až trapný, aby ho pochopil i ten nejvíce hloupý a jednoduchý Američan (třeba právě z toho Queensu). Tvůrci si asi nedali dvě a dvě dohromady, protože film soudržně nedává smysl - nejdřív koupí princ holce náušnice za 500 000 dolarů, aby ji získal bohatstvím, najednou potom otočí a dělá ze sebe extrémního chudáka? Pokud se takhle nakládá s bohatstvím vedoucích struktur v Africe, není divu, kde se hospodářsky i společensky nachází... Eddie Murphy ale baví, na film se i přes několik omylů a chyb příjemně dívá, je to prostě taková ta nenáročná podívaná opravdu pro každého.

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Cesta do pravěku, snad až do doby předtím, než vznikl jakýkoli vtip. Velmi nudné, suché a působící jako film na doplnění učiva do hodin biologie. Jediný palec nahoru za solidní efekty na tehdejší dobu.