Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor

Recenze (281)

plakát

Císař (2018) 

Naprosto souhlasím s tím, co napsal Pantata. Světový unikát, snad jediný dokument, po kterém máte v hlavě ještě více otázek než na začátku. Předtím už jsem totiž něco o Kaiserovi četl, ale po divném konci se mi ty souvilosti sesypaly v hlavě jako domeček z karet.

plakát

Concrete Stories (2014) 

Zajímavé, je škoda, že na ČT jsem zhlédl jen kratší verzi. Žádná jednoduchá česká kritika na způsob králíkáren a toho, že všechno bylo špatně, naopak - objektivní popis nového systému výstavby, který pochází ze západní Evropy. A navíc tolik ukázek zajímavých a u nás neobvyklých staveb - pro fajnšmekry pastva pro oči.

plakát

Co udělal Richard (2012) 

Síla. A navíc obrovské překvapení. Atmosféra, kterou by mohli závidět i tvůrci amerických rádoby psychologických a depresivních snímků. První část filmu není v ničem neobvyklá, ale po TOM se začne ubírat naprosto vlastní cestou a začne přibývat na atmosféře. Je škoda, že film je tak nenápadný, zasloužil by si mnohem vyšší pozornosti.

plakát

Časožrouti (1995) (TV film) 

Úžasné, extrémně napínavé, mrazivé, těžko se hledají slova, která by dokonale vystihla další z mnoha TV filmů od Kinga. Tento je ale bezkonkurenčně nejlepší. V komentářích jsem také četl hodně pozitivní ohlasy, ale i tak hodnocení není naprosto plné, které by odpovídalo kvalitně filmu podle komentáře. Proč neohodnotit absolutně plným počtem? Vždyť tomu nechybělo vůbec nic! Neuvěřitelně propracovaný děj podávaný hodně napínavou formou se spoustou zvratů - často se ve filmu ukáže, že všechno je zas jinak, než jak zprvu vypadalo. Atmosféru snad ani nemusím zmiňovat, z některých scén jde mráz po zádech. Název "Časožrouti" je až moc zcestný, působí hodně komicky a béčkově, navíc při pohledu na nízké hodnocení vůbec nevypadá lákavě pro diváka. Přitom jaká to je škoda. Kdyby se něco takového natočilo dnes, samozřejmě s lepšími efekty a ještě napínavější hudbou, byl by to trhák.

plakát

Čepel smrti (2009) odpad!

Co to mělo znamenat? Jak se mohli někteří slavní herci snížit k takovému filmu? Herecké výkony ostatních byly děsné, tvůrci se netrefovali s dabingem, pořád stejný zvuk čepele... A na začátku filmu, kdy už zůstala jenom jedna, místo toho, aby utekla, tak jenom čekala na vraha. Hrůza!

plakát

Černí Češi (2022) 

Nejdříve jsem byl zděšen, co to je za politicky nekorektní název, ale pak jsem byl z dokumentu nadšený. Zajímavé osudy o namibijských dětech, o kterých jsem doposud neměl ani tušení, neboť jsem v době tehdejšího Československa ještě nežil. Jak tady mnozí zmiňují v komentářích, toto jsou větší Češi než někteří rádoby vlastenci. Některé osudy jsou opravdu dojemné a při zmínění nepřijetí v českém současném prostředí u určitých kategorií obyvatelstva je i našinci smutno. Jsme sice malý národ, přesto najdeme řadu našich menšin po celém světě, a to mě dodnes nepřestává fascinovat. Zpravidla nehodnotím dokumenty tak vysoko, ale Černým Čechům nemám co vytknout, takto by měl dokument vypadat - a zároveň mám chuť si co nejdříve přečíst i tu knihu.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Nejlepší možná ukázka zvěrstev komunismu. Seriál, který by se měl pouštět v hodinách dějepisu (nebo možná i fyziky), líp už ten režim ani definovat nešlo. Nedivil bych se, kdyby se Černobyl zařadil do klasik ukazujících totalitní režimy v plné kráse, tj. mezi 1984 a další podobné počiny.

plakát

Černý dort (2016) (studentský film) 

Nepatřím zrovna k těm jedincům, kteří během rodinných oslav netrpělivě vyčkávají na hodinkách jejich konce, přesto hodnotím Černý dort pozitivně. Vtipný, na sledování příjemný studentský film s jednoduchou myšlenkou - nejedná se sice o nic závratného, ale rozhodně neurazí. Role Neužila při jeho osobním uvedení ve Varech vyzněla ještě vtipněji, když se diváci zaměřili na těch jeho několik vět.

plakát

Česká cesta (2015) 

Zajímavý dokument, dobré tehdejší záběry, hezky sestříháno. Z řemeslného hlediska tedy vynikající. Chápu, že se Klaus nechtěl k problematice vyjádřit, to nelze autorům nijak zazlívat, přesto ale dokument prezentuje jen názory strany kritické, ve které dominuje gradualistický způsob v čele s levicí a "přeběhlíkem" Ježkem. Proto by bylo fér uvést i názory druhé strany, protože problematika privatizace nebyla tak jednoduchá a alternativ nebylo mnoho. Opačný názor na kuponovku z ekonomického pohledu se nachází zde: http://cepin.cz/cze/clanek.php?ID=295

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

Stejně jako u "Vesničko má, středisková" nechápu, jak se něco takového mohlo stát kultem. Příběh i humor mne naprosto minuly - děj nedává smysl ani v nejmenším a humor to ani nekompenzuje, takže se jedná fakt o špatný divácký zážitek. Až mi ruka cukala pro udělení odpadu.

Ovládací panel
7 bodů