Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (93)

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Přes ty všechny hvězdy zainteresované je to OBROVSKÁ NUDA. Myšlenka je dobrá a v první polovině se zdá, že se dozvíme něco víc. Ale nekoná se nakonec ani napětí, řádná akce, prostě to není divácky zajímavé. Prvních 20 minut jako nápad stačí, ale pak nepřichází nic, co by stálo za zmínku. Jelikož jsem to teda zhlédla celé, říkám si, jestli to takhle v USA skutečně funguje? Když už tvůrci použili tohle téma, bylo by dobré zahrnout do titulků třeba současnou legislativu apod. Názory na USA jsou momentálně tak moc roztříštěné a tenhle film neukazuje dobrý obrázek. Jde o naprostou fikci, nebo se to zakládá na skutečných zákonech? Celkově jde o nekvalitní snímek zobrazující to nejhorší o USA nudným způsobem s přispěním slavných herců.

plakát

Cool Girl! (2023) 

Nějak jsem se nepřekousala přes úvodní scénu.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Nedivím se, že Jakob Ihre dostal díky Černobylu Emmy. Jestli někdo většinou málo vnímá kvalitu kamery u filmu, tady vám jen tak neunikne. Nedokážu říct, co na Černobylu není dobré nebo vynikající. Tady si dali tvůrci záležet na každém detailu.

plakát

Černobyl - Vichnaya Pamyat (2019) (epizoda) 

Jestli existuje geniální epizoda nějakého seriálu, tak je to 5. epizoda Černobylu. Mohla bych hodiny poslouchat Jareda Harrise, jak mluví o jaderném reaktoru.

plakát

Vivárium (2019) 

Možná jsem na film koukala ve chvíli, kdy mi vyloženě bodl (ve 2 ráno, když už mám mozek nastavený na výkonnou REM fázi). Mně se prostě strašně líbí tahle ponurá simíkovská atmosféra a la městečko ze Střihorukého Edwarda. Ač vývoj událostí možná většinou diváky nepotěší, sedí to perfektně. Jsou to 4 hvězdičky za originalitu a za držení se totálně depresivní atmosféry.

plakát

Konečná (2013) 

Dávám 4 hvězdičky, možná proto, že jsem čekala skutečně málo. Nejsem milovník akčních scén a přestřelek, ale tady mě překvapivě bavily a především dávaly smysl. Oblíbený Arnold je jako vždy milý a samozřejmě "he will be right back". Je tu příjemná míra nenuceného humoru, žádná scéna není navíc, prostě to jede jako po másle. Dokonce jsou tu i některé lehce překvapivé momenty. Proto, že mi na filmu absolutně nic nevadilo a 3 hvězdičky se mi zkrátka zdají málo.. říkám 72 %. Btw trailer za mě neodpovídá odlehčené atmosféře filmu.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Na první pohled mě překvapila krátká stopáž. Myslím, že film by snesl klidně 140 minut tak, aby nabídl více "wow" momentů. Nepřipadá mi to dostatečně životopisné, dostatečně válečné, ani dostatečně dramatické. Samozřejmě filmařská kvalita je dobrá, herci jsou přesvědčiví. Osobně mi chybělo víc informací k technologii, o bitvách, kde se rozhodla Británie informace využít (a proč). Překvapivě jsem až nečekaně málo s Turingem soucítila. Dávám 68 %.

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

Je to milé, osvěžující, s příjemným hereckým obsazením. Takhle zpracovaná tematika stárnutí mi vyloženě bodla.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Říkám si, co všechno je na tomhle filmu špatně. Výprava, scénář, kamera - nic z toho vám nepomůže, aby vás děj nějak zajímal. Postrádá to úplně příběh postav i logiku. Je to zkrátka podivně akční, nepravděpodobné a nenapínavé. Humor tu ale taky nenajdete.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

OK, přidávám poslední hvězdičku k dokonalosti za závěrečné scény Damona a Williamse. Když tak dobrý scénář napíší dva týpci dvacátníci a sami to umí tak dobře zahrát, má to svoje kouzlo.