Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Zákon gangu

Zákon gangu (2008)

Jeden z nejlepších seriálů posledních let. Hned na začátek podotýkám, že buď ho budete milovat a nebo naprosto nenávidět. Pro některé možná ve spoustě věcí nepochopitelný seriál, ale když se na to podíváte jako na celek, tak je to do detailu neskutečně vymakanej seriál. Kurt Sutter je na tohle prostě expert a jeho věci se mi asi nikdy neomrzí. Naprosto suprově obsazený hlavní postavy (Hunnam, Coates, Flanagan) a dneska už bych si v nich nedokázala představit nikoho jiného. Je pravda, že je seriál plný násilí, ale na druhou stranu je v něm i spousta humoru a neokoukaných věcí. Pro milovníky jedné stopy a drsného řevu motoru, je to ideální podívaná a nikdo přece netvrdí, že se to všechno musí brát doslovně, a že takhle přesně fungují všechny motorkářské kluby. Osobně se nemůžu dočkat závěrečné sezóny, ale taky mě mrzí, že se budeme muset rozloučit se skvělým dílem. Tak snad nás Kurt zase překvapí s nějakým novým, chytlavým projektem.

Protiúder

Protiúder (2010)

Skvěle propracovaný a do detailu dotažený seriál z oblasti Speciálních jednotek (SAS), zabývajících se současnou světovou teroristickou problematikou. První série byla opravdu pastvou pro oči, což se projevovalo už jen v tom, že kdo viděl první díl, zajisté se nemohl odtrhnout od obrazovky, dřív než uviděl konečné rozuzlení. Osobně uznávám, že druhá série je ještě povedenější a napínavější než první a člověk se nemůže dočkat každého dalšího dílu, který rozuzlí dost napínavé situace. Obsazení jak první, ale hlavně druhé série, bylo vybráno pečlivě a s rozmyslem a tak Philip Winchester i Sulliven Stapleton dokazují, že při výcviku na tuto složitou roli opravdu nepodváděli, a že i profesionální vojáci se tak s klidem na tuto TV show můžou dívat a nemusí se při tom chytat za hlavu. Takže všem, kteří mají rádi akci a napětí, vřele doporučuji!!!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po dlouhé době skutečně kvalitní téma na fantasy seriál, vkusně zpracované zápletky, které se na první pohled nezdají tak vzdálené naší evropské minulosti. Je zde vidět opravdu promyšlené představení různých kultur a to až do detailů. Celý tento seriál také velmi zvedají herecké výkony a to nejen hvězd jako je Sean Bean, ale i herců v hlavních rolích, kteří u nás nejsou až tak známí. Musím říci, že to jeden z mála seriálů, u kterých budete nadšeně hltat každou vteřinu a zároveň se těšit na rozuzlení značného množství skvěle naservírovaných situací. Doufám jen, že další série budou stejně dobré, jako byla ta první.

Spartakus

Spartakus (2010)

Pro fandy historických řežeb, je to dokonalý seriál. Spousta krve, sexu a nespravedlností, ale dohromady výborně promyšlený a podaný seriál, který vychází z historických skutečností. Série od série lepší a lepší, škoda jen, že ta historie nekončí trochu veseleji a bohužel je tím i omezen rozsah seriálu. Myslím ale, že záměr tvůrců se vydařil, a že se jim povedlo přiblížit značně drsnou dobu za mocného Říma, až si člověk občas říká, že je rád, tam kde žije. Takže vy všichni, co máte rádi Gladiátora či 300, neměli byste tento počin vynechat.

Upíří deníky

Upíří deníky (2009)

Ten, kdo má rád upíří tématiku, si zde zajistě přijde na své. Pokud jste četli knižní předlohu, může vás ubírající se směr děje mnohdy velmi překvapit či zmást, ale i tak si myslím, že si zde každý dokáže najít to své. Osobně musím říci, že toto zpracování se mi líbí víc než samotná knižní předloha a to se mi stává opravdu zřídka. Pokud by jste chtěli srovnání: tak to není tak komplikovaný děj jako v True Blood a rozhodně není tak přeslazený jako je Twilight, takže zlatá střední cesta. Líbí se mi tady, jak je vystižen kontrast mezi dobrem a zlem a dá se říci, že v každém z nás je trocha z Damona i Stefana. Hlavní herecký trojlístek byl opravdu vhodně zvolen. Hodně zde vyniká Ian Somerhalder, který propůjčil roli Damona skvělý šarm, neobyčejné ksichtíky a humor, díky kterým mu vlastně držíte palce, i když by jste nejspíš neměli. Osobně jsem hodně zvědavá, jak se bude děj vyvíjet v dalších řadách.

V utajení

V utajení (2010)

Příjemný seriál se zasazením do okruhu špionážních technik, tedy hlavně americké CIA. V první sérii byl každý díl se samostatným příběhem, ale postupem času, a to převážně od 3. série, je vždy tématem nějaká hlavní zápletka, a tak se seriál stává čím dál více napínavím. Líbí se mi chemie mezi hlavníma dvěma postavama, musím říct, že se u spousty jejich hlášek opravdu dobře bavím. Tento seriál je, jak vtipný, tak i napínavý a rozhodně se u něj nebudete nudit. Obvzláš výborný je zde Christopher Gorham, který celý seriál zvedá skvělým hereckým výkonem, opravdu mu totiž věříte, že je slepý, a také tím, že je takovou pozitivní tváří celého seriálu. Tak hurá na 5. řadu a doufejme, že né poslední.

Havaj 5-0

Havaj 5-0 (2010)

Seriál zasazen do krásného a neokoukaného prostředí Hawaje, ve kterém navíc působí speciální policejní jednotka s neomezenou pravomocí, což mi přijde jako fajn nápad, obzvlášť po tom všem co už jsme v televizi mohli vidět. Příjemné a celkem originální případy, které se zde vyšetřují, na mě působí velice mile – setkáváme se zde se spoustou akce, dobré dedukce i používání nejmodernější techniky, což je velmi pěkně propojeno a tak to dodává celkovému dojmu šťávu. Ústřední dvojka policajt a armyboy k sobě výborně pasujou a jejich neotřepané vtípky a pošťuchování každý jistě uvítá. Myslím si, že to bude zaručeně hit a doufám, že se tak dočkáme pokračování v mnoha sériích.

Dokonalý podraz

Dokonalý podraz (2008)

Cool seriál, který by se dal brát jako takový nevinný manuál pro všechny podvodníčky a zloděje. Musím říct, že tvůrci tohoto seriálu mají opravdu skvělou fantazii a představivost, protože situace, na které zde narážíme, si v normálním světě vůbec nedokážu představit. Skvělá manipulace, načasování, správné slovíčkaření, hacking, šikovné prstíky a svaly, které to jistí – prostě dokonalý tým pro někoho možná antihrdinů, ale pro většinu jasných klaďasů, kterým držíte palce. Dalo by se říct, že jejich heslem by mohlo být „vždy máme záložní plán, který výde“. Jediné na co předem upozorňuji je český dabing, který tomuto seriálu dost uškodil, protože nedodržel myšlenky originálu a to hlavně u postavy Sophie, která skoro v každé epizodě mluví s jiným přízvukem, který opravdu napomáhá dané situaci. Proto doporučuju originál s titulky, je to ještě víc zábavné!!!