Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (317)

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Prosimvás, je to gay rom-com. V žádném případě to není dokonalý film a konstruktivní kritiku si určitě zaslouží, ale pokud nemáte rádi gay tématiku, nejste cílovka a nikdo vás nenutí se na to dívat a pak sem sypat odpady jen proto, že jste homofobní. Grow the fuck up.

plakát

Daisy Jones & the Six (2023) (seriál) 

Kniha nebyla bůhvíjaký zázrak, a i seriál je v první polovině zdlouhavá nuda, herecké výkony dost nepřesvědčivé (Sam Claflin je prostě na roli teenagera už moc ošlehaný) a děj rozbředlý, ale zhruba v šestém díle se to rozjede a závěr už je absolutní paráda (v roli staršího Billyho už je Sam Claflin špičkový a za výkon v posledním díle bych ho nominovala na všechny ceny.) Škoda jen, že tvůrci oproti knize udělali některé změny, které podle mě nedávaly moc smysl (původní člen kapely, Teddyho smrt, závěrečná konfrontace mezi Daisy a Camilou - to všechno v knize vyzní jinak) a ubraly z příběhu hodně silných momentů, které se bohužel nepodařilo nahradit jinde. Takže dojmy takové smíšené, ale už kvůli tomu poslednímu dílu jsem ráda, že jsem vydržela do konce.

plakát

Fér hra (2023) 

Ani erotický, ani thriller, ale jako zobrazení nevyrovnané vztahové dynamiky celkem dobré, plus výborně zahrané (překvapivě i od obvykle zcela prkenného Ehrenreicha).

plakát

Flash (2023) 

Nejvtipnější na tom je, že to vlastně není až tak špatný. Ale průtahy, Millerovy kontroverze (škoda, že si to tak zavařil, protože herec je fakt dobrý), a obecná přesycenost diváků CGI komiksárnami bohužel udělaly svoje.

plakát

Grease: Rise of the Pink Ladies (2023) (seriál) 

Je to mnohem lepší, než by se z místního hodnocení mohlo zdát, a je velká škoda, že Paramount+ jsou zas*aný ku*dy, neuměli to líp zpropagovat a pak se divili, že jim na to nekoukalo dost lidí. Jasně, není to vrchol hudební produkce, ale herci jsou sympatičtí a příběh umí pobavit i dojmout. Myslím, že kdo si k tomu najde cestu a vydrží do konce, nebude zklamaný.

plakát

Hadí plyn (2023) 

Tady tenhle film zjevně nikdo nepochopil, no nevadí, vaše škoda

plakát

Jsou světla, která nevidíme (2023) (seriál) 

Aria Mia Loberti je objev a její herecký výkon na jedničku, ale zbytek byl klišé na klišé, což byl problém už v knize (takhle to dopadá, když američtí spisovatelé píšou o evropské historii). Je tu všechno včetně pološíleného zlého nácka v koženém kabátě, hodného modrookého nácka se zlatým srdcem, který je vojákem jen proti své vůli, hromady těžko uvěřitelných shod, náhod a nelogičností, francouzské malebnosti (barety i bagety included) a konce, který svou absolutní melodramatickou klišovitostí vyvolá akorát tak nevěřícný smích. Tohle se dalo udělat o hodně líp, ale bohužel...

plakát

Mezi živly (2023) 

Příběh je vlastně moc pěkný, ale vizuál přeplácaný a i když je tu spousta originálních a zábavných nápadů a vychytávek, podle mě to není tak docela pro děti.

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

Bohužel, navzdory celkem dobrým hereckým výkonům (od téhle sestavy se ale nedalo čekat nic jiného) nemá tenhle film po všech předcházejících filmech, seriálech a dokumentech o opiátové krizi už nic moc co nabídnout. Je to úplně stejný recept, není v něm nic nového. Spíš je o něco horší než třeba Dopesick nebo Painkiller, protože se prakticky vyhýbá vyobrazení obětí a jejich utrpení. Škoda.

plakát

Saltburn (2023) 

Škoda, že ve druhé polovině filmu má navrch forma před obsahem. A teda obsadit Barryho Keoghana a čekat, že nebude všem od začátku jasné, že jeho postava je psychopat, je tak trochu fail (ale Barry to zahrál dokonale, o tom žádná). Rosamund Pike skvělá jako vždycky, několik vtipných hlášek se taky povedlo, takže zaokrouhluju nahoru na 4*.