Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (318)

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Být to čtyřdílná minisérie, dávám 4 hvězdy. Ale takhle to prostě bylo navzdory všem nesporným kvalitám především úmorně dlouhé. (A jinak teda Lily Gladstone dokonalá, ale DiCaprio poslední dobou už tak trochu přehrává a nesahal jí po kotníky.)

plakát

F1: Touha po vítězství (2019) (seriál) 

Fakin hell, tohle se Netflixu povedlo. Nadchnout pro Formuli 1 i mně, pro kterou byly závody F1 jen dlouhé monotónní vžum vžum, co sledovali tátové v neděli odpoledne, tomu říkám majstrštyk.

plakát

Jsou světla, která nevidíme (2023) (seriál) 

Aria Mia Loberti je objev a její herecký výkon na jedničku, ale zbytek byl klišé na klišé, což byl problém už v knize (takhle to dopadá, když američtí spisovatelé píšou o evropské historii). Je tu všechno včetně pološíleného zlého nácka v koženém kabátě, hodného modrookého nácka se zlatým srdcem, který je vojákem jen proti své vůli, hromady těžko uvěřitelných shod, náhod a nelogičností, francouzské malebnosti (barety i bagety included) a konce, který svou absolutní melodramatickou klišovitostí vyvolá akorát tak nevěřícný smích. Tohle se dalo udělat o hodně líp, ale bohužel...

plakát

Fér hra (2023) 

Ani erotický, ani thriller, ale jako zobrazení nevyrovnané vztahové dynamiky celkem dobré, plus výborně zahrané (překvapivě i od obvykle zcela prkenného Ehrenreicha).

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Ze začátku jsem nebyla nadšená a nevěděla jsem, jestli u toho vůbec vydržím. Naštěstí díly jsou krátké a ten poslední mi to všechno vynahradil. Po první sérii 3,5*

plakát

Zabiják bolesti (2023) (seriál) 

Bohužel, pro lidi, kteří četli skvělou knihu Empire of Pain (nejen autorův článek v New Yorkeru), je tohle až příliš zkrácené, zhuštěné a fikcionalizované. Dokonce i seriál Dopesick si s látkou podle mě poradil lépe, tady je sice od všeho trošku (dějiny rodiny Sacklerů, vznik OxyContinu, jeho "tlačení" obchodními zástupci Purdue i doktory, oběti, vyšetřování, proces...), ale přes manýristickou filmařinu se k člověku pořádně neprofiltrují ty informace, které by měl dostat. Mělo to mít buď víc dílů, nebo víc sérií, takhle je to jen vizuálně přeplácaný a přitom velmi osekaný letmý pohled na opiátovou krizi, který ale doufám v divácích probudí touhu zjistit si o ní něco víc, než co mu překládá tahle minisérie.

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Prosimvás, je to gay rom-com. V žádném případě to není dokonalý film a konstruktivní kritiku si určitě zaslouží, ale pokud nemáte rádi gay tématiku, nejste cílovka a nikdo vás nenutí se na to dívat a pak sem sypat odpady jen proto, že jste homofobní. Grow the fuck up.

plakát

Flash (2023) 

Nejvtipnější na tom je, že to vlastně není až tak špatný. Ale průtahy, Millerovy kontroverze (škoda, že si to tak zavařil, protože herec je fakt dobrý), a obecná přesycenost diváků CGI komiksárnami bohužel udělaly svoje.

plakát

Hadí plyn (2023) 

Tady tenhle film zjevně nikdo nepochopil, no nevadí, vaše škoda

plakát

Grease: Rise of the Pink Ladies (2023) (seriál) 

Je to mnohem lepší, než by se z místního hodnocení mohlo zdát, a je velká škoda, že Paramount+ jsou zas*aný ku*dy, neuměli to líp zpropagovat a pak se divili, že jim na to nekoukalo dost lidí. Jasně, není to vrchol hudební produkce, ale herci jsou sympatičtí a příběh umí pobavit i dojmout. Myslím, že kdo si k tomu najde cestu a vydrží do konce, nebude zklamaný.