Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

MI5

MI5 (2002)

Překvapilo mne celkově nepříliš vysoké hodnocení tohoto výborného britského seriálu na ČSFD. V průběhu jeho deseti sérií sice došlo ke změně autorů scénáře a k řadě obměn hereckého obsazení, přesto si seriál jako celek udržel po celé toto dlouhé období překvapivě vysokou kvalitu. Za nejlepší považuji série 3-5 a sérii 7, žádný díl ale nepokládám za vyloženě nezdařený. Jednotlivé "týdenní" příběhy nejsou jen napínavé, ale především vždy přinášejí i zajímavá morální dilemata a odrážejí aktuální problémy. Především v prvních sériích byla velmi dobře vystižena ona "nebondovská" a každodenní součást života agentů s jejich vícenásobnou identitou a obtížemi při skloubení práce a osobního života. Postavy jsou velmi dobře propracované a výborně zahrané, pojítkem celého seriálu je nezapomenutelná postava Harryho ve skvělém podání Petera Firtha. Seriál nemá příliš hluchých míst a každou jeho epizodu je možno považovat za ucelené a kvalitní dílko.

Most

Most (2011)

Po dvou sériích hodnotím jako výbornou detektivku s pozoruhodnými hereckými výkony, zvláště Sofia Helin je skvělá a její hlášky nezapomenutelné! Seriál má správnou tajemnou atmosféru, kterou ještě podtrhuje dobře zvolená hudba. Napínavá podívaná. Těším se na další sérii. Po 3. sérii - stále výborný seriál a Sofia Helin čím dál lepší, její postava nabírá nové rozměry. S novým parťákem jsou dobře sehraní a skvěle se doplňují. Škoda odchodu Daga Malmberga, jeho postava patřila k těm nejzajímavějším. Po závěrečné 4. sérii nemohu jinak než zopakovat - vynikající seriál a jedna z nejlepších krimi, které znám. Napětí, zápletka, atmosféra, hudba a herecké výkony - vše na jedničku s hvězdičkou. Bude se mi po tomhle seriálu stýskat, ale skončil důstojně.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Po zhlédnutí všech osmi sérií musím říci - skvělý seriál! První série s Brodym byly podle mne nejslabší, jeho postava mi nikdy moc nesedla a dívala jsem se hlavně kvůli Carrie a Saulovi, ale pak šla kvalita setrvale nahoru a závěr byl vynikající. Claire Danes a Mandy Patinkin podávali celou dobu bezvadné a velmi přesvědčivé herecké výkony, věřila jsem jim každé slovo. Velmi autenticky natočeno, bez planého patosu a různých hollywoodských klišé, ale o to věrohodnější, postavy jsou sympaticky rozporuplné, ale uvěřitelné, epizody napínavé od začátku do konce. Rozhodně doporučuji.

Černá listina

Černá listina (2013)

Hodnotím v průběhu sledování 4. série. Seriál mne baví od počátku, za nejlepší považuji 1. sérii a první polovinu 3. série (Red a Liz na útěku). Byl by to možná "jen" další napínavý krimiseriál, ale dynamika mezi Redem a Liz a ostatně i mezi Redem a ostatními postavami je skvělá a dodává seriálu šarm a vtip. Pilířem příběhu je zkrátka nepochybně postava Reddingtona a skvělý herecký výkon Jamese Spadera. Jeho hlášky, příběhy, charisma a vůbec celkové vystupování jsou prostě neopakovatelné. Oživuje každou scénu, v které se objeví. Výborné jsou hlavně občasné dvoudílné epizody. Velmi zajímavě se postupně rozvíjejí i postavy jako je Dembe, Mr. Kaplan, Aram... I když by se soustavné odkládání odhalení Lizina původu a událostí z minulosti mohlo zdát už příliš dlouhé, myslím, že je celkově dobře, že s ním scénáristé otálejí a jednotlivé dílky skládačky do sebe zapadají postupně, protože to přispívá k napětí a tajemnosti příběhu. Tajemství jsou nosným tématem seriálu a plné odhalení minulosti by znamenalo konec příběhu. Pro mne seriál za plný počet bodů.

Joséphine ou la comédie des ambitions

Joséphine ou la comédie des ambitions (1979)

Výpravný seriál podrobně líčící Josefíniny osudy od revoluce až do její smrti v roce 1814. Velmi dobře zvolení herci, seriál se drží dosti věrně historické reality, snad až na samotný závěr, který působí dojmem, jako by Josefína zemřela spíše v důsledku jakési apatie a melancholie, přičemž ve skutečnosti právě její neúnavná snaha zajistit budoucnost své rodiny po Napoleonově abdikaci vedla k jejímu náhlému onemocnění a předčasné smrti. Také Hortenzie mi zde připadala až příliš chladně pragmatická. Ostatní postavy jsou velmi dobře vystiženy, především Talleyrand, Barras a společensko-politická situace za Direktoria. V kontrastu s podrobně líčeným obdobím revoluce a konzulátu jsou události posledního dílu možná až příliš uspěchány. Celkově se ale jedná o velmi zdařilý historický seriál, který i po letech rozhodně stojí za vidění.