Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (14)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nolan je bez debat nejlepší hollywoodský režisér tohoto tisíciletí a Oppenheimer jeho nejlepší, nejkomplexnější film.

plakát

Steve Jobs (2015) 

Jeden z nejlepších filmů uplynulé dekády. Fassbender mi chybí, snad to zas brzo nakopne.

plakát

Anihilace (2018) 

sci-fi masterpiece.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Máloco mě kdy tak dostalo. Už nikdy při zmínce o Naganu neprotočim oči. Slibuju.

plakát

Chladnokrevně (1967) 

Ojedinělá záležitost, která překlápí velmi dobrou předlohu do zcela srovnatelné filmové podoby. Málokdy se vidí takhle hravá práce s příběhovými detaily, navíc to má i v kontextu tvrdé konkurence (co do žánru i období vzniku) velmi promyšlený střih a celkově soběstačný styl. Síla.

plakát

O.J.: Made in America (2016) (seriál) 

Amerika neustále potřebuje nějaký narativ, těžko hledat vhodnější příklad.

plakát

Od písně k písni (2017) 

Mrhání talentem, marnivost a tvůrčí kolaps křečovitě schovaný za Lubezkiho další exhibicí. Mallick už zjevně neví coby, já nevím, co s Mallickem. Upřímně nechápu, jak se tohle ještě může někomu líbit a, především, jak lze onu náklonnost obhájit.

plakát

Zlato (2016) 

S ohledem na reálná fakta morálně dost pochybný film, který podvodníky zaměňuje za snílky a proměňuje jejich motivace pro účely příběhu. I bez toho ale dost rutinně natočené, navíc ta hra s vyprávěním je dost nesystematická, do závěrečného rozuzlení působí nahodile; a ani onen zvrat tomu nedává nějaký zřejmý smysl, jde pouze o fádně užitý prostředek za účelem vyvolání napětí/zvědavosti. McConaughey je dobrý, přál bych mu konečně další trefu, jenom už mě tolik nebaví ta úporná snaha "vyhrát" se z každé scény. Velmi průměrný počin, který se v červených číslech udrží především díky atraktivitě příběhu, nikoli jeho samotnému zpracování.