Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (473)

plakát

O líné Nitce a prstýnku s rubínem (1984) (TV film) 

Skvělí herci jako např. pánové Preiss a Potměšil dokážou i z minima vykřesat maximum. Mnohem lepší než předchozí černobílá verze i po scénáristické stránce.

plakát

Ďábel ví hodně (1983) (TV film) 

Soptík s Dejmalem jsou skvělá dvojka, jako opravdový táta a syn. Děj příběhu je také velmi dobře napsaný, takže za mě naprostá spokojenost.

plakát

Jdi na to (1983) 

Nejdřív to pivo, popelnice na hamburgry počká :-D :-D :-D.

plakát

Jak vykrást banku (1964) 

To (režisérské?) embrio, které schválilo Faltusovo nesrozumitelné fiflání, by mělo raději zametat chodníky!!! A stačilo tak málo, tedy říci Faltusovi, aby nešišlal, a mohl být výsledek zcela jiný, protože intonačně to bylo v pořádku, avšak srozumitelnost katastrofální. Takto se může František Filipovský bohužel akorát obracet v hrobě, jak je to pokažené. To už i přiteplený Trávníčkův hlas, který nemá v dabingu co dělat, se dá skousknout lépe.

plakát

Filosofská historie (1937) 

Jedna obrovská nuda, kterou nezachránili ani skvělí herci, jen kvůli nim symbolickou jednu hvězdu.

plakát

Setkání v červenci (1978) 

Ústřední dvojice Olda Kaiser a Tomáš Holý, to nemůže dopadnou jinak, než skvěle!!! :-)

plakát

Řeknem si to příští léto (1977) 

Film sám o sobě byl pro mě milým překvapením, škoda jen příliš otevřeného konce a především katastrofální umíráčkové hudby se stejně příšerným zpěvem, respektive recitací namísto zpěvu. Naštěstí na dvd bylo možné si tyto otravné části přetočit. Holt Karel Svoboda či Petr Hapka a jim podobní, kteří filmy svými díly vždy vyšperkovali a posunuli je o patro výše, jsou bohužel jen jedni.

plakát

Světáci (1969) 

Nebýt oněch písniček, které mi ve filmu obvykle nic navíc nedají, jedná se o výbornou komedii samozřejmě zásluhou Sováka, Menšíka, Bohdalky a spol., kterým režisér Podskalský dal ten správný prostor, aby se vyřádili.

plakát

Homolka a tobolka (1972) 

Po průměrné jedničce a velmi slabé dvojce je pro mě tento třetí díl jednoznačně nejpovedenější nejen po scénáristické stránce, ale také po herecké vzhledem k výbornému obsazení a výkonů jednotlivých protagonistů v čele s Hrzánem, Janžurkou, ale samozřejmě také tradičně výborným Šebánkem a Helenkou Růžičkovou.