Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (105)

plakát

Chlapectví (2014) 

Sigh. Bylo to milé a chvílemi i napínavé nebo vtipné. Nicméně nechápu ten hype. Je to jen kvůli té “časosběrnosti” se stejnými herci? Mě na filmu nejvíc zaujal život Američanů v Texasu. Kluk dostane k patnáctinám první Bibli a první pušku. Matka “samoživitelka” si stěžuje, jak jsou chudá rodina, zatímco sedí v obří haciendě, kde jí na zahradě spravují potrubí Mexičani. To ale americké publikum přece nemohlo nezaujmout jako mě, takže znovu se vracím k tomu, že nechápu ten hype. Z jednoho dítěte vyrostla rozmazlená husa, z druhého Dawson 2.0. Stopáž se mi zdála dost přepálená a poslední půlhodinu sledujeme filozofické řečičky amerických středoškoláků. Být film víc o těch rodičích, bylo by to možná zajímavější. Zlatá Třeštíková a její Manželské etudy. Kam se tenhle film na ně hrabe.

plakát

Spojení Los Angeles (2018) 

Já tomu vlastně nemám co vytknout. Možná to, že to bylo ke konci trochu zdlouhavé, protože noční záběry kopírovaly ty denní. Poněkud zneklidňující obrazy ukazující okolí kalifornské dálnice. Na časosběrnou formu se dalo velmi rychle zvyknout, když u toho člověk nebrouzdal na mobilu.

plakát

Potomek (2019) 

Vše, co od hororu čekám. Sice ne geniální, ale rozhodně ne hloupá zápletka a příběh, a strach na základě atmosféry a ne prvoplánových hlasitých zvuků a krvavých nechutných scén. V polovině případů jsem se bála u scén, ve kterých se nakonec nic děsivého nestalo. Taky hodně oceňuji, že se postavy nechovaly hloupě a nelogicky, jako například u Tichého místa.

plakát

Cesta (2014) 

Vcelku rozvleklý film, co mě nevím proč dostal. A určitě to nebylo tím, že projekci uváděl Pattinson v kocovině. Pierce skvělej a zmíněnej Pattinson naprosto, ale fakt naprosto geniální. Téměř všemi zmiňovanou závěrečnou pointu jsem musela docela rozdýchávat.

plakát

Tina a Vore (2018) 

Bylo by nefér tvrdit, že film byl bez děje nebo jakési pointy. Nicméně pokud se mi čtyřikrát za film chce zvracet, tak je něco hodně špatně.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Dost promyšlená a chytrá zápletka, docela se divím, že bez žádných vysvětlovaček a v neuvěřitelným tempu. Celkem se člověku chtělo po filmu namalovat si časovou osu s událostmi, jestli mu nic neušlo a vše dává smysl (dávalo). Přišlo mi ale vrcholně trapné zobrazení Ruska a nechutných ruských praktik a v kontrastu k tomu vylíčení Států jako svobodomyslných, čestných a kultivovaných. To vážně nepíšu jako žádný rusomil, ale přišlo mi to jako blbá agitka.

plakát

Hráči se smrtí (1990) 

nejzajímavější je, jak se dá z takovýho super tématu natočit tak průměrný film.

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Moje chyba, že jsem si myslela, že to je animovaná komedie a ne jen pohádka pro děti.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Forma jednoznačně zvítězila nad obsahem. Po prvních dvou dílech jsem byla nadšená a těšila se, kam se bude příběh rozvíjet, ale ten jakoby přestal existovat. Hlavní postavy se nikam nerozvinou, dělají a říkají pořád to stejné dokolečka, příběhy vedlejších postav vyšumí do ztracena. Překvapivý pachatel mě už na konci ani moc nezajímal. Kdyby měl seriál aspoň trochu přesah do nějakého "morálního poučení", jak handrkování rodičů odnesou jejich děti, tak budiž, ale to by se musel trochu víc rozvíjet motiv pachatele, což nešlo, protože by to na konci nebylo takový překvápko, žejó. Doporučuju pustit si první dva díly a pak ten poslední. Všechno mezitím je vata.