Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (237)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vraždy podle abecedy (1992) (epizoda) 

Jsme taky asi až velmi zasažena knižní předlohou, které se nic nevyrovná. Prostě v knížce je to nějaké lepší... Kapitán Hastings je výborný, škoda, že se nikdy nedovíme, jak ono to vlastně bylo s tím krokodýlem.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tuto pohádku nemám příliš v lásce a jak jsem zjistila, tak nemám příliš v lásce ani Tima Burtona. Dala bych hvězdičky dvě, ale tři jsou za 3D, povedená dvojčata a koucoura Šklíbu. Nic k zapamatování, nic k přemýšlení, žádný důvod pouštět si to znovu. Snad nejhorší 3D film, který jsem viděla, občas nějaké malé detaily vtipné a dobře udělané, ale jako celek mi to absolutně něšlo dokupy.

plakát

Americká krása (1999) 

Dokonalé, dokonalé a dokonalé...."Asi bych měl být pěkně naštvaný, kvůli tomu, co se mi stalo. Ale je těžké zůstat rozzlobený, když je na světě tolik krásy .Někdy cítím, že ji vidím všechnu najednou a je jí tolik, že mi naplní srdce jako balón a chce prasknout. A pak si vzpomenu, že se mám uvolnit a přestat zkoušet se toho držet a pak to mnou proplouvá jako déšť a já necítím nic jiného, než vděk za každičkou chvilku mého malého pitomého života. Určitě nemáte ponětí, o čem tady mluvím. Nic si z toho nedělejte...Jednou to poznáte sami."

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Viděno dvakrát...Kniha je kniha, nečíst ji, tak možná zvednu počet hvězdiček. Parádní thriller z prostředí Říma, což je samo o sobě výborný a ještě k tomu Tom Hanks a nějaký záhady a je to výtečný. Ještě lepší to je teď, když člověk na všech těch místech v Římě byl, tak si to umí živě představit, nádhera.

plakát

Angelika a král (1966) 

Tenhle díl je asi nejsalbší z celé série, děj nemá cenu moc kritizovat, páč je to prostě Angelika. Ovšem zklamala holka, zklamala, za celý film pouze jeden zářez na futra, ale za to s královým bratránkem, což se počítá:-). Štěstí, že když se na ní Peyrac přišel v noci podívat, tak spinkala oblečená a sama. Tak a teďka vzhůru na móóóře a zažít trochu exotiky.

plakát

Angelika a sultán (1968) 

Tak i naposledy Angelika okouzlila nejen mě, ale i samotného sultána, ale opět se držela hesla "vaše nikdy nebudu". Pěkně si tu s Joffreyem prohodili role, páč zatím vždycky hledala Angelika, ovšem teď došla řada na Joffreye a tak se stal galejníkem, přešel poušť, našel zlato a to vše jen pro ty její kukadla:-)-mno asi ne jen pro ně. A to by samozřejmě nebyla Angelika, aby za sebou nenechala haldu zlomených srdcí, ještě naštěstí, že jich většinu zabili, takže se dokonce života nemusí trápit nenaplněnou láskou. Angelika a Joffrey jsou tedy konečně spolu a jestli neumřeli, tak v tý posteli na tý kocábce leží dodnes.

plakát

Angelika, markýza andělů (1964) 

Tak co k tomu dodat, že? Angelika je prostě nádhernej rebel a Peyrac je ďábel. Hlášky jsou legendární a stejně tak jako hudba. "Miluj mě, Nicolasi, miluj mě. Já chci, abys to poprvé byl ty. Někdo krásný, mladý, svěží, něžný. Snaž se být něžný." - ovšem když zazní tato věta, tak si vzpomenu na jednu scénu ze Slunce seno:-). Vůbec všechny filmy o Angelice vystihuje nejlíp jedna věta a to: ženský musej trpět!

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Tak musím dát pět hvězdiček, i když spíše z nostalgie... Kdo nechtěl mít koufelný prsten či plášť? Seriál plný nejlepších českých herců, u kterého se člověk skvěle pobaví a je asi pro všechny věkové kategorie. S odstupem času mě teda velmi zklamala Arabela, páč sem si teda nemyslela, že je to taková blbá naivka:-), Rumburak nemá chybu, je to škodič, jak má bejt a dokonce uteče i samotnýmu Fantomasovi:-). Ovšem nejvíc mě bavila postava Xénie, která si to opravdu dává, nejlepší scény s ní jsou z hotelu, chudák Vilibald, ten si užil. Prostě fajn seriál, který si ještě v budoucnu jistě zopáknu.

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Jako právník jsem byla zvědavá na film z právnického prostředí, a hle zde je pěkně vylíčeno, proč jsem nikdy nechtěla a nikdy nebudu dělat advokáta. Al Pacino mě dostal, úplně splynul s Arthurem a vznikla z toho one man show, jeho závěrečná řeč je výborná. Vůbec mi nevadily vtipné momenty a soudce se sebevražednými sklony mě prostě bavil. Bohužel, jak již víme, tak právo a spravedlnost nejdou vždycky ruku v ruce...

plakát

Avatar (2009) 

Avatar jsem viděla dvakrát v kině, poprvé překvapil a podruhé nadchnul. Scéna, kdy si Jake vybírá svého Ikrana a poté první let na něm, je naprosto úchvatná. Stejně tak jako celá Pandora, kdo by na ní nechtěl strávit aspoň jeden den a noc… Příběh je sice trošku prostší, ale jinak Avatar člověka naprosto pohltí a tři hodinky uběhnou jako voda. Jen se bojím jít na další 3D filmy, páč si myslím, že delší dobu nezažijeme nic podobně dokonalého.